URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Aprilie 2021, 21:51

Încă 3 fluxuri de vaccinare cu Pfizer, deschise în Bihor. Vezi unde vor funcţiona noile cabinete!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei noi fluxuri de vaccinare anti-Covid cu serul Pfizer/BioNTech vor funcţiona în judeţul Bihor începând de săptămâna viitoare. În plus, din acest weekend, numărul persoanelor vaccinate zilnic în fiecare cabinet va creşte substanțial.

Noutăţile au fost prezentate joi seară, printr-un comunicat, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Conform informării, de marţi, 13 aprilie, în Bihor vor fi deschise trei noi fluxuri (cabinete) de vaccinare cu vaccinul Pfizer/BioNTech: unul în Oradea, în sala din incinta Orăşelului Copiilor (Centrul_S_, Str. Corneliu Coposu), unul în Salonta, la Casa de Cultură Zilahy Lajos Művelődési Ház Salonta (Str. Iuliu Maniu nr.10), și unul în Sălard, la fostul Dispensar Medical Sălard (nr. 410).

"Înscrierea pentru vaccinare în cadrul acestor noi fluxuri se poate realiza conform recomandărilor privind vaccinarea grupurilor prioritare din etapa II şi III, prevăzute în Strategia Naţională de Vaccinare împotriva COVID-19, modalităţile de programare putând fi consultate accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/", arată comunicatul DSP.

Informarea mai precizează şi că locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare sunt disponibile pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, dar cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere se pot programa persoanele din etapa a III-a.

Crește capacitatea de vaccinare

O altă noutate va intra în vigoare sâmbătă. Din 10 aprilie, la nivel naţional, capacitatea fluxurilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, va fi crescută de la 60 de persoane/zi/flux de vaccinare, în funcţie de vaccinul administrat.

Astfel, pentru vaccinul Pfizer/BioNTech capacitatea va fi crescută la 72 persoane / zi, iar pentru vaccinul Moderna şi AstraZeneca la 96 persoane / zi.

În aceste condiţii, vaccinarea anti-Covid ar putea căpăta un ritm mai alert în România, inclusiv în judeţul Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, din 15 martie, de când populaţia generală, adică cetăţenii care nu lucrează în domenii esenţiale, nu au minimum 65 de ani şi nici o boală cronică, se pot înscrie în platforma de vaccinare împotriva Covid-19 şi până pe 6 aprilie, doar 3.863 bihoreni din etapa a treia au şi fost imunizaţi, iar alţi peste 15.000 sunt pe listele de aşteptare. De la finalul acestei săptămâni, în platforma RoVaccinare, ei vor vedea şi câte persoane sunt în faţa lor, în centrul de vaccinare în care s-au înscris.

Detalii, în articolul „Merge greu: Mai puţin de 4.000 de bihoreni „neesenţiali” şi sănătoşi, vaccinaţi anti-Covid. Peste 15.000, pe listele de aşteptare

Vezi mai jos, dar și în galeria de imagini, lista completă a centrelor de vaccinare din Bihor și tipul serurilor pe care le administrează!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dsp si tragi apa
cate porcarii spuse de dsp o sa mai publicati ? aia de la dsp nu stiu cum ii cheama pe ei si voi publicati ce a spus dsp in nu stiu ce comunicat de presa. unde pe platforma te poti programa la cele 3 centre noi, doar in visele erotice ale celor de la dsp pe care presa inca ii baga in seama.
Postat 08 Aprilie 2021, 22:02 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON