URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2021, 15:26

Înarmat cu un pistol, un interlop din Oradea a intrat peste un afacerist în casă şi l-a luat la bătaie. Bogdan Turcuţ, zis "Palmă mare", e cercetat în libertate (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 35 ani din Oradea este cercetat pentru loviri şi ameninţare, după ce, înarmat cu un pistol, a intrat duminică în casă peste un tânăr om de afaceri şi l-a luat la bătaie.

De la contract la taxă de protecție...

Potrivit victimei, un orădean de 33 ani, altercaţia s-a produs pe fondul refuzului său de a-i plăti, lunar, o taxă de protecţie bătăuşului. "El lucrează la o firmă de pază cu care am reziliat contractul în urmă cu două - trei luni, pentru că el îmi solicita mai mulţi bani decât erau prevăzuţi în contract. Cu toate că nu mai aveam nicio relaţie comercială cu firma, acest om venea, lunar, şi îmi cerea bani. I-am spus că nu mai vreau să plătesc. De aici a pornit scandalul", zice orădeanul. 

Duminică, spune tot victima, bătăuşul, Bogdan Sergiu Turcuţ (foto) zis "Palmă mare", l-a sunat, iar el a pregătit banii să-i plătească, tocmai pentru a evita o altercaţie. Însă Turcuţ avea şi alte probleme. De astă dată voia să recupereze şi banii unui amic de-al său, care plătise avans pentru închirierea unei case deţinute de afacerist dar, între timp, se răzgândise. 

De la recuperare la bătaie...

"Eu am o vilă în Sânmartin, iar acea persoană m-a contactat în octombrie anul trecut, în numele unei firme canadiene, care dorea să o închirieze. În octombrie, mi-a lăsat o garanţie de 600 euro sub pretextul că vin într-o săptămână, două, apoi o lună. Au venit abia în februarie. Am încheiat un contract, l-am şi înregistrat imediat, mi-au plătit în avans chiria pe 2 luni, ca după o zi să-mi ceară banii înapoi. I-am spus că îi voi da eventual garanţia. Cum nu ne-am înţeles, l-a trimis pe Turcuţ", a povestit afaceristul pentru BIHOREANUL.

Cert e că, duminică, bătăuşul a intrat cu pistolul în mână în casa afaceristului, scenele de coşmar fiind surprinse de camerele de supraveghere montate în casă. Din înregistrare se vede cum Turcuţ loveşte victima cu palma şi picioarele, atât în sufragerie cât şi în bucătărie, îi smulge bluza şi îl ameninţă cu pistolul.

Amendă pentru portul armei în public

"Nu mi se pare normal. Noroc că eram singur, putea fi şi fetiţa mea acasă", a explicat victima care, imediat după plecarea bătăuşului, a sunat la 112. În câteva minute, maşina în care se afla Turcuţ a şi fost oprită de poliţişti, între Sânmartin şi Oradea. 

"În autoturism se aflau trei persoane, între care şi bărbatul în vârstă de 35 ani împotriva căruia s-a făcut reclamaţia. În urma controlului corporal, asupra lui s-a găsit pistolul. Este vorba despre o armă de tip airsoft, neletală şi nesupusă autorizării", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Turcuţ a fost condus la sediul Poliţiei din Băile Felix unde, spune Fărcuţa, s-a ales cu o amendă de 2001 lei pentru portul în locuri publice a armei care, de asemenea, a fost confiscată.

„Nu trebuia să fie arestat?"

Totodată, pentru că victima a depus plângere penală împotriva lui, în caz s-a deschis şi un dosar penal, bătăuşul fiind cercetat acum pentru loviri şi alte violenţe respectiv ameninţare. Ancheta în caz este continuată de poliţiştii din Băile Felix, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu individul în stare de libertate, spre supărarea victimei, care nu înţelege motivul pentru care, după o astfel de ispravă, bărbatul nu a fost trimis în spatele gratiilor.

"Eu am leziuni, m-a agresat, am mesaje de ameninţare primite de la el, pe telefonul mobil. De ce Poliția nu face nimic? Nu trebuia să fie arestat?", se întreabă tânărul.

I-a obligat să cânte imnul...

Culmea este că Turcuţ nici măcar nu e la prima altercaţie. Sursele BIHOREANULUI spun că în perioada 2003 - 2005, a fost arestat pentru tâlhării, pentru care, între timp, s-a reabilitat, iar în 2012, a ajuns în atenţia publică după ce a agresat doi tineri de etnie maghiară pe terenul de baschet din apropierea Parcului Liniştii şi i-a luat la palme, obligându-l pe unul dintre ei să cânte imnul României.

Când băiatul s-a poticnit, Turcuţ l-a lovit cu crosa şi l-a pus să arunce la coş de la distanţă, pentru a fi lăsat să plece, timp în care cel de-al doilea tânăr a fost pus să facă flotări. Cazul a fost în atenţia Poliţiei municipiului Oradea, iar în urma reclamaţiei făcute de tinerii bătuţi, pe numele lui Turcuţ s-a deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, care însă s-a închis fiindcă, la un moment dat, părţile s-au împăcat.

UPDATE

Bogdan Sergiu Turcuţ: "O prostie"

După apariţia articolului, Bogdan Turcuţ a contactat redacţia pentru a-şi prezenta propria variantă legată de incident. Potrivit lui Turcuţ, singurele sume pe care le-a încasat de la victimă erau "datorii". „Există un contract între firma lui şi cea la care lucrez, un contract în vigoare şi azi. El are facturi restante din decembrie anul trecut. Nu i-am luat niciodată un leu în plus, doar ceea ce datora, totul este fiscalizat, se poate verifica”, spune bărbatul. 

Altercaţia de la locuinţa victimei sale, zice Turcuţ, a fost generată chiar de aceasta, care l-ar fi provocat şi l-a înjurat, chemându-l chiar de mai multe ori în casă, unde are camere de supraveghere. „Ştia că mă pierd cu firea şi a vrut probabil să mă înregistreze. A făcut întregul scenariu pentru că n-a vrut să achite întreaga datorie. Trebuia să plătească aproximativ 400 lei şi el voia să dea 300. Mă tot întărâta, mă chema să intru, a întredeschis uşa. Eu am auzit voci şi m-am gândit că îmi pregăteşte ceva. I-am zis că dacă intru, îl şi bat. Am făcut o prostie, recunosc”, zice Turcuţ, negând însă că l-ar fi ameninţat în prealabil prin mesaje ori în timpul unor discuţii telefonice. „L-am înjurat, că şi el mă înjura, dar nu l-am ameninţat”.

Bărbatul pretinde că pistolul l-a scos „doar la intimidare”, în ideea că în casă ar fi fost mai mulţi indivizi, dar arma era nefuncţională. „Pe masă erau pahare, băutură, dar era singur. Când am văzut că e singur, am şi pus pistolul înapoi. Oricum e unul cu bile, nu era încărcat, nici nu funcţiona”, zice Turcuţ, care recunoaşte, însă, că a greşit.

Legat de povestea cu chiriaşul şi banii pe care ar fi vrut să-i recupereze pentru acesta, bărbatul susţine că e o minciună. „Nici nu-l cunosc pe omul acela, pe păgubit. Dimpotrivă, acest om, care acum m-a reclamat, m-a rugat să mă duc să se întâlnească cu el. Şi de faţă cu mine i-a spus că nu-i dă niciun leu înapoi”, mai spune Turcuţ.

Poliţia Bihor aşteaptă

În reacţie la comentariile apărute în spaţiul public, în care poliţiştilor li se impută lipsa unei reacţii mai ferme într-o astfel de situaţie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa a revenit cu precizări. Potrivit sursei citate, cercetările sunt în stare incipientă, iar echipa de anchetă va decide asupra unei eventuale măsuri preventive după completarea probatoriului.

„Până în acest moment, persoana respectivă nu a depus la dosarul cauzei un certificat medico-legal din care să rezulte numărul zilelor de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor suferite. Acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă în ziua în care s-a produs evenimentul. După ce acest certificat medico-egal va fi depus la dosar, se va discuta împreună cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea dacă se impune luarea unor eventuale măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Vezi mai jos scenele petrecute duminică!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Ana14
Tu nu ai niciun contract cu Coloseum, tu doar dai din gurita. Nicio firma de security nu se compara cu PYROSTOP
Postat 17 Martie 2021, 00:22 de Sandu2100
Victima
Ala e chiar nebun, nu are ce cauta la el astalalt in casa , la lovit si amenintat cu arma, dupa mine urmatorii 30 de ani sa stea la balaceanca , nu-mi pare rau
Postat 17 Martie 2021, 00:19 de Sandu2100
Minciuni
Contrar celor scrise mai sus , noi ne declaram multumiti de colaborarea cu firma Colosseum la 2 puncte de lucru si nu inteleg de ce incercati sa denigrati imaginea acesteia prin anumite afirmatii care nu sunt adevarate . Nu au cerut niciodata mai multi bani decat este stipulat in contract si lucram cu ei de peste 2 ani. Tot timpul au fost corecti . Evident ca sunt alte interese la mijloc.
Postat 16 Martie 2021, 23:37 de Ana14
Victima chiar e curat???
Victima chiar e curata oare ??? Nu a venit ala de nebun asa la întâmplare, dar prea mulți provoacă și după se dau victime exact ca și în povestea asta
Postat 16 Martie 2021, 23:12 de Victima
Politie din nou
Daca ar intra persoana agresiva in casa unui sef de pseudopolitie( de ex. Hanis... tot imi vine in minte din articolele cu protejarea lui Micula jr.) si i-ar trage doua picioare in fund si 2-3 pumni dupa ceafă din greșeală, tot asa ar fi procedat slujbașii statului plătiți să ne păzească? Nu vreau sa spun ca avem o politie de kkt dar cred ca este o bataie de joc.
Postat 16 Martie 2021, 22:05 de Doru2019
victima
criminalul e liber . politia si justitia nu isi fac datoria . victima are o singura solutie = sa isi cumpere pistol si sa se apere . alte sugestii ?
Postat 16 Martie 2021, 20:03 de richard
In atentia unui anumit timp de idioti (care se vor a fi manipulatori)
Daca cetateanul in cauza, victima, abia acum a facut palngere ca i se percepe taxa de protectie, cand si cine ai fi vrut sa-l opreasca pe interlop ?!?
Postat 16 Martie 2021, 19:00 de B90
Pensii speciale?
Pai pentru ce plătim pensii speciale? Pentru niște fricoși de procurori sau judecători? Nu prezintă pericol social, așa-i? Întra peste om în casa, vai s-amar de justiția din România. Ce taxa de protecție? Halo d-lor, mai vorbim de asa ceva în 2021? Ce drq dormiți în papucii statului? "Chestoru" Micula se plimba prin sediile politiei, hapciupalitu asta întra prin casele oamenilor. Toată lumea e ca în vestul sălbatic. E din ce în ce mai jenant ce se întâmplă în România, de la o zi la alta.
Postat 16 Martie 2021, 18:43 de Marcelo1989
Violare de domiciliu
Cred ca putea sa facă lejer plângere și pt violare de domiciliu, nu doar pt amenințare și loviri. Adică îmi vine greu sa cred ca victima și-a dat acordul ca bătăușul sa intre înarmat și să-l ia la bătaie în propria locuință.
Postat 16 Martie 2021, 17:42 de Petcu
TRĂIASCĂ JUSTITIA ȘI PENSIILE SPECIALE!
Halal procurori avem în Oradea. Era de bun simț ca poliția să-l rețină 24 de ore, iar procurorul să solicite arestarea preventivă pt. 30 de zile. Dar deh, trăim în România!
Postat 16 Martie 2021, 15:50 de Costin21
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON