URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2021, 19:26

În ziua cu record de decese Covid, deputaţii au pus în stand-by certificatul "verde" pentru angajaţi. Dr. Gheorghiţă: Ce semănăm acum, vom culege mai târziu!

În ziua cu record de decese Covid, deputaţii au pus în stand-by certificatul 'verde' pentru angajaţi. Dr. Gheorghiţă: Ce semănăm acum, vom culege mai târziu! (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Solicitarea aleşilor USR de dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind introducerea obligativităţii certificatului "verde" Covid pentru angajaţii din sănătate, din toate instituţiile şi regiile publice, precum şi din birourile cu peste 50 de persoane a fost respinsă, marţi, în biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Marţi a fost raportat un număr record de decese pe fondul infecţiei cu SARS-CoV-2 în România: 591.

Proiectul de lege stipulează că, pentru a putea merge la muncă, angajaţii din categoriile menţionate mai sus vor trebui să prezinte certificatul digital european, care să ateste vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală sau un rezultat negativ în urma testării PCR sau antigen.

Ionuţ Moşteanu, liderul grupului de deputaţi USR, a declarat pentru G4Media.ro că propunerea a fost respinsă de comitetul liderilor. "Astăzi avem 591 de decese azi de COVID-19, iar PSD, PNL, UDMR şi AUR au respins cererea USR de urgentare a dezbaterilor pe certificatul verde în Camera Deputaţilor", a declarat Moşteanu.

Fostul ministru al Sănătăţii, orădeanca Ioana Mihăilă, a comentat, la rându-i, pe Facebook situaţia, spunând că, prin această decizie, parlamentarii au făcut o "monstruoasă coaliţie împotriva sănătăţii".

"În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea faţă de ţară şi popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâşietor şi complet de neînţeles", a scris Mihăilă. 

Şi col. dr. Valeriu Gheorghiţă a criticat lipsa de interes şi de acţiune a majorităţii parlamentarilor. 

"Dacă s-a respins urgentarea, eu înţeleg că nu avem o urgenţă epidemiologică şi cred că ceea ce semănăm în momentul de faţă, asta o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înţeleg ca om şi ca coordonator al campaniei de vaccinare.(...) Ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice, încât, pe de o parte, să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivelul populaţiei, dar în egală măsură să stimuleze rata de vaccinare, pentru că dacă măsurile noastre sunt doar pentru a scădea numărul de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar în niciun fel nu reuşim să creştem rata de acoperire vaccinală, vom avea aceeaşi populaţie receptivă şi susceptibilă la îmbolnăvire în perioada lunilor viitoare, deci situaţia nu se va schimba. Cu cât vom accelera rata de vaccinare, cu atât mai mult îi protejăm pe cei vulnerabili, pe cei care se infectează şi ajung la spital cu forme grave în terapie intensivă şi care îţi pierd viaţa", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Proiectul de lege privind introducerea certificatului "verde" pentru angajaţi a fost deja respins de Senatul României, însă Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
???
Certificatul verde e doar o mica mizerie și doar începutul ,nu vă gândiți cumva că pandemia asta se va termina, va urma valuri după valuri în toată lumea și doze după doze ,boostere după booastere crize după crize de toate felurile , pentru binele comun tot oameni că ăștia v-au luat pământurile ,v-au luat tot v-au făcut praf păduri ,industrie ,ecomomie , resurse tot tot pentru binele comun , acum ipocriți vorbesc de Green reducerea poluări etc va impun tot felul de taxe tot felul de lucruri va amăgesc cu tot felul de mizerii in timp ce lor nici că le pasa de voi ,ursula se plimba cu avioanele taxi in draci și pe distanțe de 50de km și vorbește despre verde ,ne taie pădurile și vorbesc de poluare etc singurul lucru care îi interesează de fapt este impunerea a tot felul de taxe sub diferite pretexte atât. money
Postat 03 Noiembrie 2021, 15:49 de sss
pai ce? sa fie nepopulari?
Cum sa-si asume un parlament indiferent o decizie nepopulara? Pentru ei, pe cat de cinic, e atat de logic: decat sa piarda zeci de procente de popularitate, mai bine pierd 5-10% din populatie. Atat ii doare de noi...
Postat 03 Noiembrie 2021, 11:50 de mitru
????
Hai hau hau cam atât știu ăștia că fost ministru în afara de ați rezolva după mari lupte un post pentru bărbățel sa pregătești spitalele pentru valul 4 nu a fost o prioritate abia după plecare ai venit cu reproșurile înainte totul era roz macar las-o mai moale că ne-ai arătat ce poți.
Postat 03 Noiembrie 2021, 10:26 de sss
Mai bine mai târziu decât niciodată.
În sfârșit s-a făcut anunțul mult așteptat. Pe fondul așa-zisei "flexibilizări" a negocierilor pentru formarea unui guvern legitim, Partidul Național Liberal se retrage de la puterea executivă, urmând să-l retrimită în anonimat atât pe măscăriciul Câțu cât și pe col. habarnist Gheorghiță. Așadar pleacă amatorii de la guvernare, pas-cu-pas, lăsând loc mediocrității PSD și încropitorului de majorități, chinuitul la vorbă Grindeanu. "Primul idiot al țării" s-a răhățit pe el de frică, după anunțul AUR privind suspendarea președintelui, așa că mai bine cu "ciuma roșie" decât cu dosarele aflate în stand-bye și ușor de reînviat după recenta fanfaroniadă.
Postat 02 Noiembrie 2021, 21:12 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON