URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2022, 20:31

În sfârșit! Se redeschide bazinul olimpic din Oradea. Cât costă abonamentele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea se redeschide, începând de marți, 16 august, publicului, după mai bine de doi ani în care a fost ținut închis pentru reparații, care nu doar că s-au prelungit, ci au ajuns și să coste mult mai mult decât se preconiza inițial.

Anunțul privind redeschiderea bazinului a fost făcut de reprezentanții CSM Oradea, club care gestionează activitatea bazinului, și nu de cei ai Primăriei Oradea, instituție care a comandat și supravegheat lucrările, prin Direcția de Patrimoniu Imobiliar.

„Bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea se redeschide în mod oficial. Supus unor lucrări de renovare, acesta este pregătit să primească din nou pasionații de înot și polo începând de marți (16.08)”, este anunțul publicat, vineri, pe site-ul csmoradea.ro. 

Cum nu s-au ocupat direct de lucrări, reprezentanții CSM nu prezintă nicio explicație privind prelungirea termenelor de execuție și motivele din spatele acestui fapt. Rămâne de văzut dacă Primăria Oradea va prezenta o astfel de dare de seamă, dat fiind că mulți orădeni s-au arătat nemulțumiți de faptul că bazinul a stat închis atâta amar de vreme. 

CSM Oradea precizează, în schimb, care vor fi noile reguli privind abonamentele și accesul în bazin. Astfel, abonamentul lunar pentru inițiere, precum și cel de perfecționare în înot costă 250 de lei. Celelalte tipuri de abonamente lunare, inclusiv cel pentru înot adulți, costă 200 de lei. Acestea pot fi achiziționate online de pe platforma eventbook.ro.

„Accesul în bazin se face prin scanarea abonamentului de înot. Abonatului i se validează o intrare valabilă 1 oră și 30 de minute și i se oferă brățara de acces. La ieșire se scanează din nou abonamentul, iar abonatul predă brățara. Dacă abonatul depășește limita de 1 oră și 30 de minute, vor fi validate automat 2 intrări. Dacă abonamentul nu va fi scanat de ieșire, la fiecare 1 oră și 30 de minute se va lua câte o intrare de pe abonament. De exemplu, dacă abonatul stă 3 ore și 5 minute în bazin, se vor valida 3 intrări în total. Cronometrarea începe din momentul scanării de intrare a abonamentului, nu din momentul intrării în bazin și se încheie în momentul scanării de ieșire”, mai arată CSM, celelalte detalii fiind disponibile pe site-ul clubului. 

Persoanele abonate la Bazinul Olimpic din Oradea vor putea să înoate de luni până vineri în intervalele orare 6 - 10, 12.30 - 15, respectiv 21 - 23. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu a stat închis mai bine de doi ani. Lucrările de reparaţii s-au prelungit prin adăugarea de lucrări succesive care au implicat licitaţii repetate, iar preţul final a crescut de la 1,4 milioane lei plus TVA, în faza iniţială, când era vorba de simple reparaţii, la nu mai puţin de 16,6 milioane lei plus TVA, la finalul contractului, când bazinul a fost reabilitat integral. Deşi lucrările au fost recepţionate de municipalitate în luna mai, bazinul tot n-a fost deschis publicului, pentru că nu prezenta siguranţă în exploatare, astfel că au trebuit să fie făcute ajustări. Firmele care au executat lucrările sunt Sport Play Sistem şi MBS Group.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Tepes
Și eu sunt la fel
Postat 13 August 2022, 13:49 de Sandu2100
sandu
Ma scoti din sarite pupincu..ule in 1987 sub comanda D.nuluii Bajanaru am inceput sa joc polo,pe timp de iarna ne mai scotea si la dinamo . Copiiii mei sau defapt toate familia mergem si acuma la inot . ( pina cand s-a putut) Nu sunt un gras puturos cum esti u.
Postat 13 August 2022, 12:21 de tepes
Tepes
Nu are rost sa comentezi, tu nu ești sportiv de performanță sau susținător, tu ești propagandist de performanță.
Postat 13 August 2022, 11:24 de Sandu2100
curios
oare cine este cu mintea asta sclipitoare care a inventat prostia cu intrarile pt sustinatori asa cum au fost numiti in trecut. nu va este un pic,macar un pic rusine??? pe banii oradenilor sunteti acolo si primiti salarile si acuma mai vreti sa jegmaniti cu inca 400 lei cel putin din acesti salarii mari pe care are judetul bihor
Postat 13 August 2022, 07:37 de tepes
Abonament
1.Sunteți siguri că de pe platforma eventbook.ro se pot achiziționa abonamente? Altă modalitate nu există? 2. Din 1 oră 30 minute/ședință va rămâne doar o oră pt înot (cf tiparului de cronometrare). Ce aberație! Înainte puteai merge și de două ori pe zi, cu abonamentul de adult și puteai înota perioada cât era deschis publicului (2-3 ore).
Postat 12 August 2022, 21:33 de Dinu29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON