URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2021, 20:02

În sfârşit! Primăria Oradea a reuşit să atragă constructori pentru reabilitarea termică a 32 de blocuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După licitaţii repetate, anulate din lipsă de ofertanţi, Primăria Oradea a reuşit să atragă constructori pentru reabilitarea termică a încă 32 de blocuri dintre cele 47 cuprinse într-un proiect cu finanţare europeană.

Au mai rămas patru...

Imobilele sunt situate în diferite zone ale municipiului, pe străzi precum Meşteşugarilor, Locomotivei, Salcâmilor, Morii, sau în centrul oraşului, cum este cazul blocului turn din strada Parcul Traian 31, de la capătul podului Dacia.

Municipalitatea a reuşit să semneze până acum contractele de execuţie pentru 11 imobile şi derulează procedura de achiziţie, cu termen de depunere a ofertelor pe 22 martie, pentru alte patru.

"Până la finalul anului viitor toate aceste blocuri care au fost cuprinse în actualul program de finanţare vor fi finalizate", a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reabilitare termică în masă...

Potrivit edilului, având în vedere cererea tot mai mare din partea orădenilor, în următorul ciclu de bugetare europeană Primăria va încerca să obţină cofinanţări pentru reabilitarea unui număr şi mai mare de imobile.

"Lucrăm deja la următorul program. În cadrul următoarei perioade de finanţare dorim să reabilităm termic alte 250 blocuri din Oradea", a spus Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, din lipsă de constructori, municipalitatea a fost nevoită în ultimul an să scoată la licitaţie şi de cinci ori atribuirea lucrărilor de reabilitare termică.

Presiunea este cu atât mai mare cu cât tot mai mulţi orădeni doresc să beneficieze de reabilitarea termică a blocului pe fonduri europene.

Contribuţia proprietarilor este de 25% din valoarea lucrărilor şi se ridică la circa 5.500 lei pentru un apartament cu două camere şi 6.500 lei pentru un apartament cu trei camere. Diferenţa de 75% este acoperită din fonduri europene şi alocări de la bugetul de stat şi bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
calitatea?
Nu cred, ca ar fi calitatea de vina. Problema e ideea in sine. Fizica in constructii raspunde dilemei.
Postat 01 Martie 2021, 01:45 de Christa
De ce scrieți sumele astea mici?
Acuma de vreo 4 sau 5 luni de zile sa reabilitat Blocul G6 de pe strada Aleea Sulfinei colt cu Aleea Rogerius,e făcut frumos cu un gri și cu verde ca și culoare parca e un spital.Deja a început să apare igrasia între centura de la parter și etajul 1 după nici un an de reabilitare.Si locatari plătesc de la 8000 de lei în sus.
Postat 27 Februarie 2021, 21:09 de Davidutu
Urrra !!!
Și peste cât timp vor fi gata și câte sesizări vor face locatarii ... că lucrările au fost de mântuială, ba că au durat cât dacă se făceau de noi blocurile acelea sau că factura de termie, în loc să scadă crește exponențial !?!
Postat 27 Februarie 2021, 20:16 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON