URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2023, 15:37

În sfârșit! Comisarii OPC au descins în gări și în trenuri. În Bihor, un vagon a fost oprit de la circulație, din cauza neregulilor (FOTO)

În sfârșit! Comisarii OPC au descins în gări și în trenuri. În Bihor, un vagon a fost oprit de la circulație, din cauza neregulilor (FOTO) ANPC a făcut publice mai multe fotografii din timpul controalelor desfășurate în toată țara
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor a derulat o campanie de verificare a serviciilor oferite cetățenilor de firmele care asigură transportul feroviar, acțiuni desfășurate în primele patru luni ale acestui an în toată țara.

Concluziile controalelor din Bihor? Garnituri de tren mizerabile, vagoane cu geamuri și uși de acces care aveau diferite fisuri, tapițerie inexistentă sau deteriorată, perdele de protecție jegoase.

De asemenea, trenurile și gările au grupuri sanitare murdare, de unde produsele de igienă lipsesc cu desăvârșire, vasele de WC sunt fără cap și, uneori, fără apă.

Comisarii CJPC Bihor au mai găsit gări și peroane distruse, afișaje electronice nefuncționale, iar călătorii nu erau informați privind întârzierile.

„Echipele de control au desfășurat 7 acțiuni de control în gările din județul Bihor, fiind încheiate șase procese verbale de constatare a contravențiilor, prin care s-au aplicat șase amenzi contravenționale, în cuantum de 60.000 de lei”, a declarat șeful CJPC Bihor, Giani Bura.

Un vagon al unui transportator privat care operează în Bihor a fost oprit în gară, pentru că avea un geam crăpat. După ce a fost înlocuit, călătorii au putut din nou să urce în această garnitură.

Jale în toată țara

Un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor arată că probleme sunt la transportatorii feroviari din toată țara.

În urma celor 109 controale făcute la nivel național, s-au dat 89 de amenzi în valoare totală de 693.500 de lei, iar 27 de operatori economici au primit măsura de oprire temporară a prestării de servicii.

Principalele nereguli identificate în gările și trenurile din țară țin de mizerie: „condiții igienice necorespunzătoare a garniturilor de tren”, „folosirea unor toalete neigienizate, degajând degajând un puternic miros de dejecții, cu pisoare defecte, fără produse de igienă”, „săli de așteptare neigienizate, nerenovate cu păianjeni pe tavan, pereți scorojiți, pete de mucegai, infiltrații de apă”.

Comisarii ANPC au mai găsit, în urma controalelor din țară, peroane neridicate la nivel, scaune insuficiente pe peroane ori informații incomplete la ghișeele de bilete.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Statul si-a dat singur amenda sau cum?
Desigur, #echipa cistigatoare a descoperit principiul perpetuum-mobile. Isi da amenzi singur, umple bugetul, dupa care mareste salarii si pensii. Plus vouchere. Lovitura de imagine OPC are rolul de a contracara cresterea salariilor solicitata de CFR [ https://economedia.ro/cresc-salariile-de-la-1-iulie-la-cfr-calatori-directorul-companiei-anunta-ca-va-cere-660-de-milioane-de-lei-la-rectificarea-bugetara-pentru-a-acoperi-majorarile-salariale-din-statutu-personalului-f.html#.ZFiOl85Bx6I ]
Postat 08 Mai 2023, 08:54 de excalibur
...
In sfarsit? D-apoi lucrurile astea nu s-au întâmplat de pe ieri pe azi. Trebuie sa ai ceva stomac ca sa te urci intr-un tren pentru a calatori din A in B. Doamne feri sa te apuce diareea pe drum sau in gara. Preferi sa faci pe tine si sa te faci de ras decat sa aduni cateva boli din aceste 'toalete'. Iar cu amenda? Statul si-a dat singur amenda sau cum? OPC la CFR?
Postat 07 Mai 2023, 22:23 de corm16
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON