URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2021, 12:29

În "România educată", ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, îşi ascunde cărţile, articolele şi teza de doctorat

În 'România educată', ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, îşi ascunde cărţile, articolele şi teza de doctorat sursa foto: Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, totodată profesor universitar, conducător de doctorate, rector şi triplu academician, refuză să dea publicităţii lista lucrărilor ştiinţifice pe care le-a elaborat în cariera sa de om de ştiinţă.

Jurnalista Emilia Şercan a avut mai multe tentative de a dezvălui ce opere a semnat Cîmpeanu, toate eşuate. În CV, ministrul susţine că este autor sau coautor a 18 cărți sau capitole din cărți și manuale și autor sau coautor a 112 articole științifice, dar nu există nicio referire la titlul acestora. 

„Prima dată i-am solicitat verbal să-mi pună la dispoziție lista de lucrări științifice la data de 2 iulie 2021 și tot atunci m-am izbit de un prim refuz direct. Sorin Cîmpeanu a invocat faptul că sunt un ziarist „suficient de bun încât să o obțin singură””, a scris Emilia Şercan, într-un articol publicat pe site-ul PressOne.

Jurnalista a făcut apoi o cerere la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, unde Cîmpeanu este profesor, conducător de doctorate, dar și rector suspendat pe perioada mandatului de ministru. USAMV a refuzat să răspundă solicitării, pe motiv că informaţiile cerute sunt... date personale! Asta chiar dacă în baza activităţii sale de om de ştiinţă, Cîmpeanu şi-a obţinut titlurile didactice, implicit locurile de muncă şi salariile.

La fel de important este faptul că articolele, studiile şi cărţile sunt, prin excelenţă, documente destinate publicului, munca de cercetare ştiinţifică fiind realizată cu scopul de a contribui la un progres al societății. „În România, o mare parte din activitatea de cercetare a cadrelor universitare este finanțată de statul român, deci din fonduri publice”, se mai arată în articolul din PressOne.

Şi jurnalista Melania Cincea a cerut Ministerului Educaţiei să i se comunice „titlul, locul şi data susținerii tezei sau a tezelor sale de doctorat (n.r. ale lui Sorin Cîmpeanu) şi, de asemenea, titlul cărților pe care le-a publicat, anul apariţiei lor şi editura la care au apărut”. Instituţia condusă de Cîmpeanu a refuzat să ofere un răspuns, pe motiv că „solicitarea nu privește acte care să rezulte din activitatea Ministerului Educației”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Unii isi ascund "doctoratele"
Ca sa nu-i plagieze altii... Altii, de prin alte parti, isi ascund si nevestele, ca sa fie fie siguri ca nu raman fara ele.
Postat 07 August 2021, 21:06 de B90
Obrazul subțire cu cheltuială se ține
Meseriașii ăștia își ascund lucrările de teamă că le-ar putea crăpa, în public, obrazul de rușine neștiind ce scrie în ele.
Postat 06 August 2021, 17:51 de FaBULA
vai de alesii lui Klaus
aduceti-l iar pe Basescu, pe atunci Funeriu a facut reforma in educatie, Insitutul Cultural Roman si TVR se extindea la romanii de pretutindeni, prin balcani, mai ca nu ne uneam cu Moldova, apoape intram in Schengen sau cu Olanda se discuta de la egal la egal, ca membru european. Binenteles ca vrem in UE, dar ne place cu drepturi depline sa ne aparam interesele locale acolo, nu ca sa ne transmita Klaus ordine de la ei pe care noi doar sa le primim.
Postat 05 August 2021, 19:21 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON