URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2019, 09:14

În loc de "Bun venit!’’

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În amurg de vară, stau zorii plini de culoare şi arome ale mereu specialei zile de septembrie, când ne încearcă sentimente familiare de trăiri şi retrăiri.

Această lume a noastră, de educatori şi educabili, atât de vastă şi de animată, şi-a numărat clipele înaintea marii întâlniri. Nu întâmplător debutul anului şcolar coincide cu cel al anotimpului de recoltă al roadelor pârguite, pe noi definindu-ne termenul „educatio” deoarece cultivăm, modelăm şi creştem caractere, formarea lor împlinindu-ne!

În primul rând este ziua lor, a copiilor, în colţ de suflet înghesuindu-se sentimente contradictorii, de emoţie, dorinţă, curiozitate, bucurie. Trăirile ne aparţin şi nouă, părinţi sau profesori, în funcţie de sensibilitatea fiecăruia. Dar în familii şi comunitate, toţi aşteaptă momentul. Dascăli şi elevi deopotrivă au răspunderea de a scrie poveşti de succes, prin muncă, dăruire şi bucuria de a împărtăşi fiecare pas victorios.

Pornim noul an şcolar având credinţa că în fiecare dascăl există tiparul sufletesc şi valoric al Domnului Trandafir, care ridică la rang înalt munca şi dăruirea, bucuria pentru reuşita elevilor şi încrederea acestora în viaţă, mândria de a fi promotorii învăţării sufleteşti şi academice deopotrivă.

Începutul anului şcolar nu este un exerciţiu steril, pur administrativ. E un moment cu o încărcătură emoţională deosebită pentru elevi, părinţi, profesori, dar şi unul de asumare a responsabilităţii tuturor actorilor implicaţi în educaţie. Acum proiectăm fiecare pas spre reuşită, asigurându-ne că există toate premisele ca aspiraţiile să se împlinească. Să nu uităm că viitorul aparţine cu adevărat acelora care cred în frumuseţea propriilor vise şi au dorinţa de a le urma!

Bine aţi venit sau revenit, dragi elevi, în lumea în care dorim să vă creştem, să vă cultivăm seminţe roditoare, să vă ocrotim, în marea familie a educaţiei!

Daniela Sopota
Inspector şcolar pentru educaţie permanentă şi activitate educativă formală şi non-formală 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
@Daniela Sopota
Nu doresc sa fiu rau, dar vi-as atrage putin atentia asupra titlului dumneavoastra la finele articolului. Cred ca titlul probabil ar dori sa spuna educatie "permanenta", nu? Zic doar, deoarece sta in contextul titlului unui inspector scolar pana la urma. O zi frumoasa va doresc si multa bafta in noul an scolar!
Postat 09 Septembrie 2019, 10:21 de WolfSebastian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON