URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2020, 22:55

Imaginile dezastrului: Cum arată secţia ATI din Piatra Neamţ, în urma incendiului devastator (FOTO)

Imaginile dezastrului: Cum arată secţia ATI din Piatra Neamţ, în urma incendiului devastator (FOTO) sursa foto: Exploziv TV Piatra Neamţ
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele imagini cu salonul secţiei de ATI Covid de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după incendiul devastator care a avut loc sâmbătă seară, au fost publicate de televiziunea locală Exploziv TV Neamţ.

Fotografiile arată dimensiunea tragediei în urma căreia zece pacienţi şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte persoane au fost grav rănite.

Deocamdată, nu se cunoaşte cauza incendiului, însă este posibil ca un scurtcircuit să fi declanşat flăcările. Totodată, pare aproape evident că în salonul de Terapie Intensivă, aflat la etajul doi al spitalului, a avut loc şi o explozie. Apoi, flăcările s-au extins în salonul vecin, parte din aceeaşi secţie.

Fără îndoială, flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă.

În secţia ATI erau internaţi 16 pacienţi infectaţi cu Covid-19, din care opt în salonul în care a izbucnit incendiul. Toţi cei opt au murit, la fel ca doi pacienţi din salonul vecin.

Medicului i-a luat foc combinezonul!

Medicul de gardă Cătălin Denciu a încercat să salveze bolnavii din mijlocul flăcărilor şi, se pare, combinezonul său a luat foc. El este acum în stare gravă, având arsuri pe 40% din corp, şi va fi transferat la Bucureşti cu un avion militar. 

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți, putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat managerul spitalului, Lucian Micu.

Aflat la Piatra Neamţ, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că medicul este conştient. 

Anchetă pentru ucidere din culpă

Parchetul General a anunţat că a declanşat o anchetă, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit g4media.ro, cei doi procurori care instrumentează dosarul sunt Eduard Mihai Ilie, care a intstrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv, şi Marius Iacob, care a lucrat în ancheta privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi care s-a dus la Piatra Neamţ sâmbătă seară.

Opt manageri într-un an!

Presa din Bucureşti mai scrie că, în intervalul octombrie 2019 - octombrie 2020, Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a avut opt manageri.

Potrivit libertatea.ro, actualul șef al spitalului, Lucian Micu, fost primar de Roman și traseist politic, n-a putut candida la alegerile locale din partea PSD, din cauza unei interdicții ANI, dar a fost numit director de spital.

Managerii care au controlat spitalul în ultimul an au fost: până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu; 19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu; 17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu; 3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae; 9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci; 17 mai – 20 mai – Marius Ghineț; 21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea; Din 28 octombrie – Lucian Micu.

UPDATE: Doctorul, transferat la Bruxelles

Ulterior, autorităţile au decis să-l transfere pe medicul de gardă grav rănit, Cătălin Denciu, la un spital militar din Bruxelles.

De asemenea, Spitalul Judeţean a oferit, duminică, detalii despre cele zece persoane decedate: au fost şapte bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 67 şi 86 de ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
hir cal
ne mai trebe un cutremur cu ciolanis ,sica si catu avem crestere economica cand sant doua milioane de someri multe firme au anchis votati minciuna pnl
Postat 15 Noiembrie 2020, 09:53 de todo
CrisDumi
Mai leaga impamantarea la masa, si la prize de 2000w
Postat 15 Noiembrie 2020, 03:35 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON