URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2019, 16:00

Ilie Bolojan: Votaţi Klaus Iohannis!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miza turului II al alegerilor prezidenţiale a fost prezentată de primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă. Vezi mai jos îndemnul președintelui PNL Bihor!

„În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Bihor şi primar al municipiului Oradea, le mulţumesc tuturor celor care s-au prezentat în turul I la vot şi în mod deosebit celor care au optat să voteze pentru Klaus Iohannis şi sper ca toţi cetăţenii care au votat în turul I, dar şi cei care nu au votat, să fie interesaţi de ceea ce se întâmplă în turul al II-lea şi să se prezinte în număr mare la vot.

Dăncilă nu s-a remarcat deloc

Acum avem de ales între doi candidaţi:

Viorica Dăncilă a fost în ultimii ani premier şi mulţi ani europarlamentar, deşi nu s-a remarcat deloc în Parlamentul European. În ceea ce priveşte prestaţia de prim-ministru, putem să constatăm dezastrul pe care doamna Dăncilă l-a generat în politica externă, de exemplu prin încercările de deturnare de la parcursul european şi euro-atlantic al ţării, propunerile negândite legate de mutarea Ambasadei României din Israel, nominalizările nereuşite pentru comisarul european, deci prestaţia Vioricăi Dăncilă pe acest segment al politicii externe, care e o componentă principală a fişei postului de preşedinte al ţării, o face practic incompatibilă cu funcţia de preşedinte al României.

Iohannis ne-a reprezentat cu demnitate

Prin comparaţie, în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, am avut un preşedinte care a fost şi primar al Sibiului timp de câţiva ani şi ne-a reprezentat cu demnitate, cu respect pe plan extern şi cu înţelegerea contextului în care România se găseşte şi după cum s-a văzut, desemnarea comisarului european al României a trecut cu brio de comisie, fără a avea probleme de integritate sau de incompetenţă, dimpotrivă.

Din funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis a asigurat în aceşti ani direcţia bună, ceea ce înseamnă că Iohannis s-a calificat din punct de vedere al reprezentării externe să reprezinte România. Cât timp a fost primar al Sibiului, acest oraş s-a dezvoltat cu o viteză mare şi este unul dintre cele mai moderne oraşe din România, iar asta îl califică pentru ca, în parteneriat cu Guvernul, să modernizeze România, bazându-se şi pe o practică dovedită în cazul unei comunităţi mai mici.

Există o diferenţă certă între prestaţiile celor doi candidaţi, care o face pe Viorica Dăncilă incompatibilă cu funcţia de preşedinte. În schimb, Klaus Iohannis a confirmat prin prestaţia avută în calitate de preşedinte că poate reprezenta România cu demnitate în plan extern şi în anii următori.

Prin amăgire nu poţi să generezi dezvoltare

Nu este, însă, doar un vot pe care îl dăm candidaţilor, persoanelor. Este şi un vot care are legătură cu cetăţenii acestei ţări. Klaus Iohannis reprezintă forţele care modernizează România, iar Viorica Dăncilă reprezintă Partidul Social Democrat şi forţele care au frânat în toţi aceşti ani dezvoltarea României, prin încercările de deturnare a direcţiei normale de dezvoltare a ţării. Doar prin amăgire şi consumarea resurselor colectate de la cetăţeni nu poţi să generezi dezvoltare.

Practic, prin întârzierea generată de aceste politici greşite în toţi aceştia ani, guvernele PSD au contribuit şi la migrarea masivă a românilor, iar efectele din anii următori vor fi serioase şi le vor resimţi toţi românii, de la lipsa forţei de muncă, până la lipsa de predictibilitate, lipsa unei economii susţinute, toate acestea fiind generate de prestaţia mediocră a guvernelor PSD.

Avem de ales între viitor şi trecut

Avem de ales între două direcţii de dezvoltare: nu doar între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, ci avem de ales între modernizare şi rămânere în urmă, între viitor şi trecut, între România europeană şi zona retrogradă. Aceasta este miza acestui vot, iar eu cred că românii sunt conştienţi de miza votului din turul II.

Pe toţi cei care sunt conştienţi că în afara votului pentru persoana care va ocupa funcţia de preşedinte, acest vot în turul II al alegerilor prezidenţiale este şi un vot pentru modernizare, un vot pentru prosperitate, un vot pentru viitor, îi invit să se prezinte în 24 noiembrie la vot şi, indiferent de opţiunea pe care au avut-o în turul I, să voteze pentru Klaus Iohannis, pentru modernizare şi pentru România europeană".

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedinte al PNL Bihor

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PCR transpartinic. Ep: ”Cine se aseamănă, se adună!” (I)
I. ”Cine se aseamănă, se adună!” 1. O imagine semnificativă. Dar incompletă. Lipsesc unii ca: Emil Boc și mentorul său, ”Petrov”; II. ”În ceea ce privește prestația de prim-ministru, putem să constatăm dezastrul pe care doamna Dăncilă l-a generat în politica externă,...” 1. Un singur remember pentru don Ilie: Președinția română a Consiliului UE. Care a fost una de succes. Datorită Guvernului Viorica Dăncilă şi nicidecum ”finlandezului” Iohannis; III. ”...în ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, am avut un preşedinte care a fost şi primar al Sibiului timp de câțiva ani și ne-a reprezentat cu demnitate, cu respect pe plan extern şi cu înţelegerea contextului în care România se găseşte...” 1. Dintre ”realizările măreţe” ale candidatului susţinut de don Ilie: a) ne-eliminarea MCV-ului; b) ne-intrarea în Spaţiul Shengen; c) o Românie tot mai ne-educată și ...bolnavă, drogată, dezbinată ş.a.; d) ne-eliminarea vizelor în cazul SUA; e) achiziționarea de avioane F16 second-hand şi NU avioane noi F35/de generaţia a V-a (...ca polonezii). Continuăm don Ilie? IV. În loc de concluzii: Candidatul PSD, Viorica, V. Dăncilă, merită mult mai multe voturi în Turul II și din partea bihorenilor. Spor la treabă PSD Bihor/Oradea!
Postat 20 Noiembrie 2019, 03:47 de stefan
CrisDumi
A făcut ce nu a făcut Dancila Veorica, și Barna nici atât
Postat 19 Noiembrie 2019, 23:51 de Sandu1206
Ar fi putut edilul să vină cu un îndemn mai detaliat !?!
Să ceară, spre exemplu, să votăm direct cu BfV, agenția germană de informații care l-a racolat pe KWJ încă din perioada când acesta a fost propulsat ca "marionetă" la conducerea Forumului German (inițial zis Etnic și mai apoi Democratic) !?! Urmăriți serialul "Sub Acoperire" (6 episoade pe HBO) și veți înțelege ce se întâmplă astăzi, urmare proiectelor inițiate în 1989 pentru Europa de Est !?!
Postat 19 Noiembrie 2019, 20:51 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON