URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Februarie 2021, 13:16

Iarnă din nou. 22 de utilaje de deszăpezire au intervenit în Oradea pentru curăţarea arterelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ploaia îngheţată, transformată ulterior în ninsoare, a făcut ca în prima parte a zilei de joi traficul în municipiu să se desfăşoare în condiţii de iarnă.

Începând din centrul oraşului până pe dealuri...

RER Vest a scos în teren 22 de utilaje de deszăpezire pentru curăţarea arterelor de polei şi zăpadă.

"S-a acţionat pe urgenţa unu, pe căile de acces în oraş şi principalele bulevarde şi pe urgenţa doi, pe arterele care leagă cartierele. În momentul de faţă se intervine în zonele de deal, pe urgenţa trei şi patru în zonele de deal, cu pante, pentru preveni derapajul autovehiculelor", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei.

Potrivit directorului, în cazul în care ninsoarea va continua, utilajele vor face încă o trecere pe principalele artere din oraş.

"Dacă ninsoarea nu se opreşte, vom repeta acţiunea peste câteva ore şi, apoi, de câte ori va fi necesar. Vom interveni astfel încât drumurile în oraş să fie practicabile. Dacă se formează polei ne vom duce peste tot unde este asfaltat", a spus Benţan.

Trafic în condiţii de iarnă

Potrivit taximetriştilor orădeni, joi la prânz, drumurile orădene erau practicabile fără a prezenta pericol pentru participanţii la trafic. "Deocamdată nu am primit niciun fel de reclamaţii, atât că de dimineaţă traficul a fost mai aglomerat decât în ultimele săptămâni pentru că au fost reluate cursurile şi a început să dea o ploaie îngheţată. După ora nouă s-a mai eliberat şi se circulă destul de bine", a afirmat preşedintele Camerei Taximetriştilor Bihor, Iosif Rad.

Pentru eliberarea carosabilului, utilajele RER Vest au acţionat în zona centrală a oraşului cu clorură de calciu, iar pe celelalte străzi, cu nisip şi sare. În Piaţa Unirii, pentru a nu afecta pavajul, s-a acţionat manual cu clorură de magneziu.

Judeţul Bihor este, începând de miercuri, sub cod galben de avertizare de ploi care se transformă treptat în lapoviţă şi ninsoare însoţite de intensificări ale vântului până la viteze de peste 55 kilometri pe oră care ar putea căpăta accente de viscol.

Începând cu ora 12, codul galben va fi extins în toată ţara, pornind din vest şi nord-vest, pentru cel puţin 24 de ore. Vremea va fi deosebit de rece şi săptămâna viitoare cu ger în timpul nopţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și OTL-ul trebuia întrebat
Ei au avut evenimente din belșug din cauză ploaii înghetațe pe firul de contact (sârma deasupra de la care își iau curentul tramvaiele) nu a permis un contact corespunzător pentru alimentarea corespunzătoare a tramvaielor. Se deplasau cu viteza melcului. Au fost și câteva staționări din această cauză.
Postat 12 Februarie 2021, 09:19 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON