URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2021, 13:16

Iarnă din nou. 22 de utilaje de deszăpezire au intervenit în Oradea pentru curăţarea arterelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ploaia îngheţată, transformată ulterior în ninsoare, a făcut ca în prima parte a zilei de joi traficul în municipiu să se desfăşoare în condiţii de iarnă.

Începând din centrul oraşului până pe dealuri...

RER Vest a scos în teren 22 de utilaje de deszăpezire pentru curăţarea arterelor de polei şi zăpadă.

"S-a acţionat pe urgenţa unu, pe căile de acces în oraş şi principalele bulevarde şi pe urgenţa doi, pe arterele care leagă cartierele. În momentul de faţă se intervine în zonele de deal, pe urgenţa trei şi patru în zonele de deal, cu pante, pentru preveni derapajul autovehiculelor", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei.

Potrivit directorului, în cazul în care ninsoarea va continua, utilajele vor face încă o trecere pe principalele artere din oraş.

"Dacă ninsoarea nu se opreşte, vom repeta acţiunea peste câteva ore şi, apoi, de câte ori va fi necesar. Vom interveni astfel încât drumurile în oraş să fie practicabile. Dacă se formează polei ne vom duce peste tot unde este asfaltat", a spus Benţan.

Trafic în condiţii de iarnă

Potrivit taximetriştilor orădeni, joi la prânz, drumurile orădene erau practicabile fără a prezenta pericol pentru participanţii la trafic. "Deocamdată nu am primit niciun fel de reclamaţii, atât că de dimineaţă traficul a fost mai aglomerat decât în ultimele săptămâni pentru că au fost reluate cursurile şi a început să dea o ploaie îngheţată. După ora nouă s-a mai eliberat şi se circulă destul de bine", a afirmat preşedintele Camerei Taximetriştilor Bihor, Iosif Rad.

Pentru eliberarea carosabilului, utilajele RER Vest au acţionat în zona centrală a oraşului cu clorură de calciu, iar pe celelalte străzi, cu nisip şi sare. În Piaţa Unirii, pentru a nu afecta pavajul, s-a acţionat manual cu clorură de magneziu.

Judeţul Bihor este, începând de miercuri, sub cod galben de avertizare de ploi care se transformă treptat în lapoviţă şi ninsoare însoţite de intensificări ale vântului până la viteze de peste 55 kilometri pe oră care ar putea căpăta accente de viscol.

Începând cu ora 12, codul galben va fi extins în toată ţara, pornind din vest şi nord-vest, pentru cel puţin 24 de ore. Vremea va fi deosebit de rece şi săptămâna viitoare cu ger în timpul nopţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și OTL-ul trebuia întrebat
Ei au avut evenimente din belșug din cauză ploaii înghetațe pe firul de contact (sârma deasupra de la care își iau curentul tramvaiele) nu a permis un contact corespunzător pentru alimentarea corespunzătoare a tramvaielor. Se deplasau cu viteza melcului. Au fost și câteva staționări din această cauză.
Postat 12 Februarie 2021, 09:19 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON