URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2019, 22:51

Ianis Hagi a semnat cu campioana Belgiei. Gică Hagi: "Am refuzat o ofertă de 3-4 ori mai mare" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul 10 al naţionalei de tineret, Ianis Hagi, a semnat, vineri, un contract cu echipa KRC Genk, campioana Belgiei, valabil până în 2024. Tatăl lui Ianis, Gheorghe Hagi, a declarat că au refuzat o ofertă "de 3-4 ori mai mare" venită din Rusia. 

În România, anunţul privind transferul a fost făcut de fostul club al lui Ianis Hagi, FC Viitorul. 

"Începând de astăzi, Ianis Hagi nu mai este jucătorul formaţiei FC Viitorul. Acesta a semnat cu un contract cu Genk, campioana Belgiei, formaţie calificată direct în grupele Champions League. La doar 20 de ani, Ianis Hagi are deja un palmares important. Campion la categoriile U13, U15, U17 şi U19 cu FC Viitorul, Ianis Hagi a fost mereu o prezenţă constantă la naţionalele de juniori şi tineret ale României, cu aceasta din urmă calificându-se în semifinalele Campionatului European U21 din acest an, unde a şi înscris două goluri", au transmis reprezentanţii echipei.

Gheorghe Hagi s-a declarat mulţumit de decizia clubului. "Ianis a semnat contractul astăzi, la prânz. Contractul este pe cinci ani, dar cel mai important este că jucătorul este fericit. Noi credem că este o alegere corectă pentru progresul lui, este o echipă care se luptă pentru câştigarea campionatului, joacă în Europa, este un club care a crescut foarte mult în ultimii ani. Noi discutam cu Genk de foarte mult timp. Am discutat dinaintea Campionatului European. Şi cu cei de la Genk, dar şi cu celelalte cluburi. Au fost 3-4 cluburi care l-au dorit pe Ianis", a declarat Gică Hagi la Telekom Sport.

"Regele" a spus că n-a fost o decizie uşoară. "Dacă era uşoară, o luam de mult. Au fost mai mulţi factori, chiar şi cel financiar. Ianis a luat decizia şi noi am ţinut cont de ea. Antrenorul mi-a spus că-l doreşte foarte mult pe Ianis. Aşa cum l-au vrut şi celelalte echipe. Noi n-am ales banii. Şi clubul, şi jucătorul, ambele părţi au pierdut foarte mulţi bani. Dar nu asta contează acum. Vom vedea dacă am ales corect. Dar v-a spus şi Popescu. Era o ofertă de 3-4 ori mai mare venită din Rusia. (...) FC Viitorul şi-a păstrat procente şi dintr-un viitor transfer. Oferta nu s-a ridicat la pretenţiile noastre financiare, dar asta e. Nu a mai contat acest aspect", a mai spus Hagi. 

Potrivit digi24.ro, belgienii l-au cumpărat pe Ianis Hagi cu 8 milioane de euro. 

Ianis s-a alăturat deja noii sale echipe, după o vizită medicală foarte lungă: "Ianis e deja cu echipa, a plecat cu ei. A făcut controlul medical la prânz, şase ore. A intrat într-un club modern, un club dezvoltat bine şi cu idei foarte clare. Sperăm să aibă succes şi să-i meargă bine", a mai declarat Gheorghe Hagi.

Ianis este internaţional de seniori, pentru prima reprezentativă evoluând deja în patru partide. În ultimii doi ani a fost cel mai prolific jucător al FC Viitorul, pentru care a marcat 16 goluri şi a oferit 11 pase decisive în Liga 1.

În perioada februarie 2018 - 30 iunie 2019 a reuşit 24 goluri şi 14 pase decisive în toate competiţiile (Liga 1, Europa League, Naţionala U21, Cupa României) şi a fost desemnat doi ani la rând cel mai bun jucător din play-off-ul campionatului.

În ultimul sezon din Liga 1 a câştigat, cu FC Viitorul, Cupa şi Supercupa României.

Belgienii au publicat pe pagina oficială de Facebook un clip cu câteva dintre momentele spectaculoase ale lui Ianis Hagi pe terenul de fotbal.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON