URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2020, 17:18

I-aţi văzut? Doi bărbaţi din Bihor, condamnaţi definitiv, au dispărut şi sunt daţi în urmărire generală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi bărbaţi din Bihor, condamnaţi definitiv la detenţie, au fost incluşi în ultimele săptămâni pe lista persoanelor urmărite general a Poliţiei Române.

Orădeanul Raul Claudiu Lăzuran (foto stânga), 26 ani, a fost condamnat definitiv în 2018, la o amendă penală de 3.000 lei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, amendă pe care, însă, nu a achitat-o şi, ca urmare, pe 18 august, în acest an, judecătorii i-au transformat-o în 150 de zile de închisoare. 

Tânărul nu a fost, însă, găsit de poliţişti pentru a fi încarcerat, motiv pentru care a fost dat în urmărire generală şi internaţională. 

Tot urmărit general e şi Pataki Ferencz Jozsef (foto dreapta), un bărbat în vârstă de 52 ani din Salonta, care a fost condamnat definitiv la Judecătoria Salonta, pe 27 iulie, în acest an, la 8 luni și 480 zile închisoare, pentru ameninţare, loviri şi distrugere. Bărbatul nu a fost prezent la niciunul dintre termenele de judecată ale procesului său şi, la fel ca Lăzuran, nu a fost găsit de poliţişti pentru a fi încarcerat.

Cei care pot oferi informații despre cei doi sunt rugați să sune la 112 sau să apeleze la cea mai apropiată secție de Poliție.

În total, 122 de persoane domiciliate în Bihor se află pe lista persoanelor urmărite a Poliţiei Române, care poate fi consultată pe site-ul oficial al instituţiei. Printre aceştia se numără şi celebrul fugar Rácz Atilla, care a plecat în Ungaria în 2015, ca să scape de cei 7 ani de detenţie la care a fost condamnat pentru o fraudă fiscală de 87 milioane lei.

Ulterior, anul trecut, afaceristul a fost condamnat la încă 5 ani de detenţie, sub acuza de constituire de grup criminal organizat, într-un dosar în care DIICOT îl acuză pe afacerist de o pagubă de 25 milioane lei în dauna bugetului public prin importarea a 5 milioane de tone de motorină, trecută în acte ca reziduuri petroliere, dar vândută la negru pe piaţă.

Printre cei mai vechi pe listă este Gheorghe Pop, cunoscut și sub apelativul de Ghiță Urechilă, pe numele căruia au fost emise 7 mandate de executare a pedepsei, fiind condamnat la 30 ani de detenţie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi falsificare de monedă.

În perioada 1997-2000, acesta a emis mai multe file CEC fără acoperire către societăţi comerciale din Bihor, Timiş, Hunedoara, Bucureşti şi Arad, folosindu-se de identităţi false, pe baza cărora a cumpărat mărfuri de peste 1,5 milioane lei. Bărbatul a fost judecat în lipsă, însă a reuşit să dispară fără să fie găsit până azi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CEC sau cec
Omul o fi emis cecuri si nicidecum CEC-uri. Cecul este instrument de plata, existent chiar si in iepoca de aur, iar CEC provine de la Casa de Economii si Consemnatiuni. Asadar, cecul se scrie ca atare si nu cu majuscule.
Postat 27 August 2020, 14:18 de Lalala
Cam multe nu se văd
Gheorghe Pop Este in țara doar ca nu este vazut :)
Postat 26 August 2020, 19:26 de Bbb
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON