URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2020, 17:18

I-aţi văzut? Doi bărbaţi din Bihor, condamnaţi definitiv, au dispărut şi sunt daţi în urmărire generală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi bărbaţi din Bihor, condamnaţi definitiv la detenţie, au fost incluşi în ultimele săptămâni pe lista persoanelor urmărite general a Poliţiei Române.

Orădeanul Raul Claudiu Lăzuran (foto stânga), 26 ani, a fost condamnat definitiv în 2018, la o amendă penală de 3.000 lei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, amendă pe care, însă, nu a achitat-o şi, ca urmare, pe 18 august, în acest an, judecătorii i-au transformat-o în 150 de zile de închisoare. 

Tânărul nu a fost, însă, găsit de poliţişti pentru a fi încarcerat, motiv pentru care a fost dat în urmărire generală şi internaţională. 

Tot urmărit general e şi Pataki Ferencz Jozsef (foto dreapta), un bărbat în vârstă de 52 ani din Salonta, care a fost condamnat definitiv la Judecătoria Salonta, pe 27 iulie, în acest an, la 8 luni și 480 zile închisoare, pentru ameninţare, loviri şi distrugere. Bărbatul nu a fost prezent la niciunul dintre termenele de judecată ale procesului său şi, la fel ca Lăzuran, nu a fost găsit de poliţişti pentru a fi încarcerat.

Cei care pot oferi informații despre cei doi sunt rugați să sune la 112 sau să apeleze la cea mai apropiată secție de Poliție.

În total, 122 de persoane domiciliate în Bihor se află pe lista persoanelor urmărite a Poliţiei Române, care poate fi consultată pe site-ul oficial al instituţiei. Printre aceştia se numără şi celebrul fugar Rácz Atilla, care a plecat în Ungaria în 2015, ca să scape de cei 7 ani de detenţie la care a fost condamnat pentru o fraudă fiscală de 87 milioane lei.

Ulterior, anul trecut, afaceristul a fost condamnat la încă 5 ani de detenţie, sub acuza de constituire de grup criminal organizat, într-un dosar în care DIICOT îl acuză pe afacerist de o pagubă de 25 milioane lei în dauna bugetului public prin importarea a 5 milioane de tone de motorină, trecută în acte ca reziduuri petroliere, dar vândută la negru pe piaţă.

Printre cei mai vechi pe listă este Gheorghe Pop, cunoscut și sub apelativul de Ghiță Urechilă, pe numele căruia au fost emise 7 mandate de executare a pedepsei, fiind condamnat la 30 ani de detenţie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi falsificare de monedă.

În perioada 1997-2000, acesta a emis mai multe file CEC fără acoperire către societăţi comerciale din Bihor, Timiş, Hunedoara, Bucureşti şi Arad, folosindu-se de identităţi false, pe baza cărora a cumpărat mărfuri de peste 1,5 milioane lei. Bărbatul a fost judecat în lipsă, însă a reuşit să dispară fără să fie găsit până azi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CEC sau cec
Omul o fi emis cecuri si nicidecum CEC-uri. Cecul este instrument de plata, existent chiar si in iepoca de aur, iar CEC provine de la Casa de Economii si Consemnatiuni. Asadar, cecul se scrie ca atare si nu cu majuscule.
Postat 27 August 2020, 14:18 de Lalala
Cam multe nu se văd
Gheorghe Pop Este in țara doar ca nu este vazut :)
Postat 26 August 2020, 19:26 de Bbb
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON