URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2009, 09:27

Hilton de Oradea

Hilton de Oradea NUME "ÎNSTELAT". Hotelul construit de firma Calipso va fi administrat de specialiştii Hilton. "Am semnat cu ei un contract de management, pentru că experienţa lor garantează succesul afacerii", spune Ioan Jecu, directorul Calipso
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la anul, Oradea va avea un loc pe harta destinaţiilor de lux. Odată cu inaugurarea, în septembrie 2010, a celui de-al treilea hotel Hilton din România, oraşul va deveni pentru prima dată o destinaţie în turismul de afaceri şi de agrement high-class.

Iar cum banii adevăraţi călătoresc doar în condiţii de lux, e de aşteptat ca sumele cheltuite aici să nu fie din categoria mărunţiş. Ba dimpotrivă...

Lux de cinci stele

Reprezentanţii firmei Calipso, deţinute de Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Banat Crişana, împreună cu manageri de top ai grupului Hilton au semnat săptămâna trecută contractul de administrare pentru cel mai luxos hotel din această parte a ţării. Hotelul de cinci stele va da un plus de atractivitate oraşului. "Hilton, prin reputaţia sa, va face ca Oradea să intre pe harta turistică mondială", a afirmat primarul Ilie Bolojan la semnarea contractului.

Didier Martin, vicepreşedintele operaţiunilor Hilton din Austria, Estul Europei şi Turcia, a spus că Oradea este oraşul perfect pentru o unitate a lanţului hotelier. "Sper să contribuim la creşterea faimei Oradiei în lume", a spus managerul.

Cu "ajutorul" crizei

08 Jecu.jpgConstrucţia a fost plănuită de mult. "Proiectul a apărut înaintea crizei şi va fi implementat la ieşirea din recesiune. Într-un fel, am avut noroc: criza a ieftinit materialele şi manopera", spune Ioan Jecu (foto), directorul Calipso.

Imobilul cu 8 etaje şi parcare subterană e construit de firma maghiară Hajdu Bau şi este finalizat în proporţie de 60%. Construcţia va avea 4 lifturi, din care unul panoramic cu vedere spre Criş, piscină, jacuzzi cu apă termală, SPA, beauty center, restaurant şi toate celelalte facilităţi.

"Am avut discuţii cu mai multe lanţuri hoteliere, dar am ales Hilton pentru standardele înalte. Am negociat patru luni înainte să semnăm actele", a recunoscut Jecu. Deşi a refuzat să dea detalii, directorul a dezvăluit doar că investiţia de 15 milioane de euro va fi amortizată pe termen lung, în 10 ani.

Pe mâna profesioniştilor

Hilton Oradea e singura unitate cu contract de management, cele din Bucureşti şi Sibiu fiind în franciză, adică luând doar numele. "Noi am preferat să lăsăm profesioniştii să se ocupe de afacere. Hilton are oameni specializaţi pe fiecare sector hotelier, în gastronomie, în management, în tot.... Aici nu există om bun la toate", spune Jecu.

Deşi societatea pe care o conduce e proprietara hotelului, directorului nici prin cap nu-i trece să se implice în administrarea lui. Aşa că va fi condus de un manager special instruit, capabil să aplice şi aici standardele care au făcut celebru brandul, la fel ca în orice capitală a lumii. Pentru că nobleţea obligă...


TOTAL AUTONOM
Insulă de confort

Hilton are o reţea de hoteluri în peste 200 de oraşe din lume, celebre prin serviciile oferite.

La Oradea, fiecare din cele 147 de camere ale Hilton va avea cel puţin 25 metri pătraţi, iar clădirea va fi dotată cu panouri solare, centrală pe gaz şi generator de curent, pentru o autonomie totală faţă de reţelele publice ale oraşului. Imobilul va dispune şi de un sistem performant de ventilaţie şi dezumidificare, iar eficienţa energetică va fi asigurată de un calculator care sistează automat energia în spaţiile neutilizate.

În ce priveşte serviciile, toţi angajaţii hotelului trebuie să vorbească perfect engleza şi sunt instruiţi periodic. Iar standardele sunt draconice: când un client sună la recepţie, trebuie să i se răspundă în fix o secundă!

Deşi tarifele nu au fost încă stabilite, acestea vor fi probabil similare unităţii din Sibiu, unde chiar şi în condiţii de criză preţurile variază între 105 şi 125 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON