URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2022, 18:46

Gruparea de traficanţi de cocaină a "Împăratului interlopilor" Uţu Rohozneanu, trimisă în judecată. Între ei sunt şi doi bihoreni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gruparea de traficanţi de cocaină coordonată de interlopul arădean Uţu Rohozneanu, cunoscut după porecla "Împăratul", a fost trimisă în faţa instanţei de procurorii DIICOT, între cele şase persoane fiind şi doi afacerişti bihoreni.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Vâlcea şi îi are ca protagonişti pe Uţu Claudiu Rohozneanu, Constantin Marius Stoica, Benone Hudişteanu, Gheorghe Constantin Mihăilă, Lucian Gheorghe Romaniuc şi Andrei Mihai Bara, cei doi din urmă fiind orădeni.

Precauţi

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al DIICOT, cele şase persoane au fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere ilegală de droguri de risc, în vederea consumului propriu, cinci dintre inculpaţi fiind trimişi în faţa instanţei în stare de arest preventiv, iar o persoană în arest la domiciliu. 

"În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, inculpații au comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de ecstasy. Drogurile erau traficate doar după o verificare prealabilă a traseului și a locațiilor unde erau depozitate, numai unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor și după o supraveghere prealabilă a locului în care acestea aveau loc", scrie în informare.

În comunicat se precizează că este vorba despre dosarul în care, în luna mai, DIICOT a făcut 16 percheziţii în judeţele Bihor, Arad şi Vâlcea, ridicând 7 persoane şi descoperind cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, peste 5 kilograme de canabis, grindere și recipiente pe care s-au pus în evidență urme de cocaină, dar și arme albe. 

Client vechi

BIHOREANUL a dezvăluit încă de atunci că printre cei ridicaţi se numără Andrei Bara, proprietar al unei firme de transport, şi Lucian Romaniuc 42 ani, patronul unei firme orădene profilate pe activităţi ale centrelor de fitness. Anchetatorii au refuzat să facă publice la vremea respectivă acuzele aduse celor doi orădeni și detalii despre rolul lor în gruparea care era coordonată de Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratul”. 

Lucian Romaniuc a mai fost condamnat, în trecut, pentru atentatul cu bombă eşuat de la Arad care l-a vizat pe celebrul traficant de maşini timişorean, Doru Meosu, soldat cu moartea a două persoane. Este vorba despre antentatul din noaptea de 30 spre 31 martie 2000, comandat tot de un orădean, Florin Nicolae Dad, cel care a şi pregătit acţiunea şi a procurat explozibilul, încercând să-i aplice o corecţie lui Meosu după ce acesta îi rămăsese dator cu câteva zeci de mii de mărci germane.

Pachetul exploziv a fost transportat la Arad cu un autoturism Alfa Romeo în care se aflau patru tineri, Ciprian Paşca, Dorin Vasi, Florin Martin şi Cristian Cintean. Ocupanţii maşinii au manipulat însă greşit dispozitivul, care a explodat în maşină, ucigându-i pe Vasi şi Paşca. La finalul anchetei, 8 persoane, inclusiv Romaniuc, au fost trimise în judecată, fiind condamnate la pedepse între 10 şi 20 ani de detenţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON