URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
21 Martie 2023, 13:11

Granturi de 5.000 de euro și oportunități de finanțare de 50.000 în Oradea pentru idei de startup-uri în domeniul IT

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Make IT in Oradea selectează idei de startup-uri în domeniul IT pentru cea de-a 3-a grupă a programului de incubare Bright Labs Incubator. Cu criterii de eligibilitate accesibile aproape oricărei persoane care vrea să dea o șansă ideii sale de afacere, programul se pregătește să închidă perioada de preselecție pe data de 3 Aprilie. Ai oportunitatea pe parcursul a 6 luni să fii mentorat de antreprenori și specialiști cu experiență, să participi la workshop-uri cu traineri internaționali, să accesezi granturi de 5.000 euro și oportunități de finanțare de 50.000 euro.

Un program unic sprijinit de Primăria Municipiului Oradea

Make IT in Oradea este o inițiativă pornită de Primăria Oradea, alături de companii locale din domeniul IT și partenerul național Orange. Având ca scop accelerarea dezvoltării ecosistemului de startup-uri de tehnologie din Oradea, prin dezvoltarea de noi startup-uri locale și atragerea de startup-uri din regiune, Make IT in Oradea organizează anual un program de incubare pentru startup-uri de tehnologie, numit Bright Labs Incubator. Programul este proiectat să ofere suport fondatorilor ambițioși din sud-estul Europei pentru a-și crește ideea într-un startup de tehnologie în doar 6 luni.

„Unicitatea programului este dată de modul în care se pliază pe nevoile fondatorilor de startup-uri din regiunea noastră, fiind adresat în mod special startup-urilor de tehnologie care nu au încă o validare a produsului lor în piață.”, menționează David Achim, director executiv la Make IT in Oradea.

Agenda programului de incubare

Structura programului cuprinde trei etape: etapa de preselecție, etapa de validare și etapa de incubare.

- Etapa de preselecție constă în interviuri directe cu toate ideile înscrise pentru a analiza potențialul, echipa, piața și inovarea pe care le promit ideile. Rămâne deschisă până pe data de 4 Aprilie 2023, iar în final maxim 25 de idei vor fi selectate pentru a trece mai departe.

- Etapa de validare durează 6 săptămâni și se concentrează pe validarea problemei existente în piață și analiza pieței. 10 idei vor fi selectate pentru pasul următor și vor primi un grant de 5.000 de euro pentru a începe dezvoltarea soluțiilor propuse.

- Etapa de incubare este cea mai cuprinzătoare, se întinde pe o perioadă de 4 luni, care se va încheia prin evenimentul Bright Labs Incubator Demo Day. Startup-urile care vor ajunge să susțină prezentarea finală în cadrul evenimentului, devin eligibile pentru o finanțare de până la 50.000 de euro.

Bright Labs Incubator se desfășoară în format hybrid, atât online, cât și în persoană în Oradea, iar participarea este complet gratuită.

Cine și cum se poate înscrie?

Spre deosebire de alte programe similare din țară, pentru a te înscrie în programul Bright Labs Incubator, nu e nevoie să ai un SRL sau o altă formă de organizare juridică deschisă. Se pot înscrie persoane individuale, cu sau fără experiență în domeniul IT, dar care au o idee cu o componentă IT, indiferent de domeniul de activitate/ aplicabilitate (platforme, aplicații, produse software etc.) și cu potențialul de a fi scalate la nivel internațional.

Procesul este simplu: dacă nu ai o prezentare a ideii tale, te poți înscrie doar cu o scurtă descriere și date de contact pe website-ul www.makeitinoradea.ro/enter-your-idea, iar dacă ai deja o prezentare pregătită, o trimiți pe adresa de e-mail hi@makeitinoradea.ro, după care echipa Make IT in Oradea te va contacta pentru a stabili o întâlnire online în cadrul căreia ți se vor prezenta pașii următori și vei primi îndrumarea necesară finalizării procesului de preselecție.

Rezultatele primelor ediții

În urma celor peste 400 de ore de mentorare din edițiile 2021 și 2022, 18 startup-uri au fost deja formate și crescute de programul Bright Labs Incubator. 3 startup-uri au primit finanțări în valoare totală de 115.000 de euro, altele fiind în proces de discuție pentru obținerea unei finanțări în acest an.

Despre Make IT in Oradea

„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, Helion, RO et CO International, și partenerul național Orange România. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de IT. Inițiativa este construită pe trei direcții:

- Dezvoltarea abilităților antreprenoriale și consolidarea comunității de startup-uri

- Finanțări și facilități fiscale pentru companii de IT

- Păstrarea și atragerea talentelor prin acordarea de burse pentru elevi și studenți și integrarea lor în comunitatea locală de startup-uri.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON