URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2023, 11:20

Globurile de Aur 2022: Cine sunt marii câştigători. Cel mai bun serial, "House of the Dragon" (VIDEO)

Globurile de Aur 2022: Cine sunt marii câştigători. Cel mai bun serial, 'House of the Dragon' (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - House of the Dragon)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a 80-a ediţie a premiilor Globurile de Aur, acordate de Asociaţia Presei Străine la Hollywood (HFPA), a fost organizată la Los Angeles și prezentată pentru prima dată de un actor de culoare, de comediantul Jerrod Carmichael. Steven Spielberg a câştigat trofeul la categoria "cel mai bun regizor" pentru drama "The Fabelmans".

A fost cel de-al treilea astfel de trofeu pentru Steven Spielberg (76 de ani). Site-ul Libertatea.ro notează că el a mai câştigat un Glob de Aur pentru "Salvaţi soldatul Ryan" (1999) şi unul pentru "Lista lui Schindler" (1994).

"The Fabelmans" spune povestea unui adolescent din Arizona care aspiră să devină cineast. Lungmetrajul cuprinde o mulţime de note autobiografice din viaţa regizorului, în special din perioada adolescenţei.

Cel mai bun film de comedie a fost desemnat "The Banshees of Inisherin", ce prezintă povestea unei dispute între doi vechi prieteni pe o insulă din Irlanda.

La categoria cel mai bun actor într-un film dramatic a fost desemnat Austin Butler, protagonistul filmului "Elvis". Pe scenă, actorul le-a mulţumit văduvei cântăreţului Elvis Presley, Priscilla Presley, precum şi fiicei lor, Lisa Marie Presley, pentru sprijinul acordat în pregătirea acestui rol.

Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic a fost obţinut de Cate Blanchett, prentru rolul principal în lungmetrajul "Tar".

În categoriile dedicate producţiilor de televiziune, "House of the Dragon", o continuare a celebrului serial "Game of Thrones", a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, reuşind o performanţă care nu a fost obţinută de producţia originală. Acesta este disponibil pe platforma de streaming HBO.

La eveniment a fost invitat să vorbească și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a spus că războiul din țara pe care o conduce nu va fi o continuare a celor Două Războaie Mondiale. „Mai sunt lupte şi lacrimi, dar acum vă pot spune cu siguranţă cine sunt cei mai buni din anul precedent: aţi fost voi. Oamenii liberi ai lumii libere. Cei care s-au unit pentru a sprijini poporul ucrainean liber, în lupta noastră comună pentru libertate", a spus președintele, potrivit sursei citate, într-un mesaj video, difuzat la gală. 

Pe lista nominalizărilor la Globurile de Aur 2023 s-a aflat şi actorul român Sebastian Stan, însă acesta nu a reuşit să obţină premiul la categoria de "cel mai bun actor într-o miniserie".


Lista completă a câştigătorilor:

CINEMATOGRAFIE:

Cel mai bun film - dramă: "The Fabelmans"

Cel mai bun film - comedie/musical: "The Banshees of Inisherin"

Cel mai bun regizor: Steven Spielberg ("The Fabelmans")

Cel mai bun actor într-un film-dramă: Austin Butler ("Elvis")

Cel mai bun actor într-un film - comedie/musical: Colin Farrell ("The Banshees of Inisherin")

Cea mai bună actriţă într-un film - dramă: Cate Blanchett ("Tar")

Cea mai bună actriţă într-un film - comedie/musical: Michelle Yeoh ("Everything Everywhere All at Once")

Cel mai bun actor în rol secundar: Ke Huy Quan ("Everything Everywhere All at Once")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Angela Bassett ("Black Panther: Wakanda Forever")

Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh ("The Banshees of Inisherin")

Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz ("Babylon")

Cel mai bun cântec original: "Naatu Naatu", compus de M.M. Keeravani pentru filmul "RRR"

Cel mai bun film străin: "Argentina, 1985" (Argentina)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Pinocchio"

Premiul onorific Cecil B. DeMille: Eddie Murphy

TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial-dramă: "House of the Dragon"

Cel mai bun serial - comedie/musical: "Abbott Elementary"

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Kevin Costner ("Yellowstone")

Cel mai bun actor într-un serial - comedie/musical: Jeremy Allen White ("The Bear")

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Zendaya ("Euphoria")

Cea mai bună actriţă într-un serial-comedie/musical: Quinta Brunson ("Abbott Elementary")

Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: ("The White Lotus: Sicily")

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Amanda Seyfried ("The Dropout")

Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Evan Peters ("Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story")

Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie/lungmetraj TV: Paul Walter Hauser ("Black Bird")

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie/lungmetraj TV: Jennifer Coolidge ("The White Lotus")

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial TV: Tyler James Williams ("Abbott Elementary")

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial TV: Julia Garner ("Ozark")

Premiul onorific Carol Burnett: Ryan Murphy.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON