URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2021, 09:00

"Ghidul consumatorului informat": Electrica Furnizare explică preţurile energiei electrice de la 1 iulie şi cum îşi protejează în continuare clienţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În contextul în care la 1 iulie 2021 se încheie perioada de aplicare a reducerii comerciale de către furnizorii de energie electrică, în baza recomandărilor cuprinse în Ordinul ANRE nr.5/2021, Electrica Furnizare anunţă acordarea unui discount tuturor clienţilor săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piaţa concurenţială.

Valoarea discountului acordat pentru perioada 01.07-31.08.2021 este echivalentă cu diferenţa dintre preţul din oferta pentru serviciu universal şi preţul celei mai mici oferte Electrica Furnizare din piaţa liberă, "Stabil 30", valabile începând cu 1 iulie.

Tot ce trebuie să facă un client pentru a beneficia de discount este să îşi exprime opţiunea, oricând în intervalul menţionat, pentru o ofertă concurenţială din portofoliul Electrica Furnizare.

Având în vedere dezbaterile publice cu privire la preţul energiei electrice aplicat de la 1 iulie 2021, Electrica Furnizare face precizarea că preţurile de furnizare a energiei electrice pentru clienţii casnici sunt stabilite, în prezent, în condiţiile pieţei libere de energie, la construirea lor contribuind, în principal, preţul la care energia este achiziţionată de furnizori de pe piaţa angro, stabilit în mod liber de producători.

Preţul facturii este format din preţul energiei marfă (aproximativ 47% din valoarea facturii), la care se adaugă tarifele reglementate pentru serviciile de transport, serviciul de sistem, serviciul de distribuţie, contravaloarea certificatelor verzi, contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă, TVA şi acciza (ce reprezintă aproximativ 53% din valoarea facturii).

Costul facturii diferă şi în funcţie de zona de reţea în care se află clientul final, tarifele fiind aprobate de către ANRE la nivel zonal, în raport direct cu factori precum costurile şi investiţiile necesare pentru asigurarea serviciilor.

În continuare consumatorii au la dispoziţie mai multe modalităţi de încheiere a contractelor în piaţa concurenţială:

1. Contractarea prin poştă, până la data de 30 iunie: clienţii trebuie să ştie că în continuare este suficientă transmiterea unui singur formular de selecţie ofertă în care şi-au exprimat opţiunea pentru un produs din piaţa concurenţială. În situaţia în care un client completează şi transmite mai multe formulare de selecţie ofertă, va fi luat în considerare primul dintre acestea. Liberalizarea pieţei de energie electrică a generat un volum foarte mare de cereri de contractare, care sunt adresate în ordinea primirii lor, însă este important pentru clienţi să ştie că preţul de contractare, corespunzător perioadei în care a fost transmis formularul de selecţie, se va păstra identic, indiferent de momentul procesării acestuia. Formularul de selecţie ofertă conţine oferta concurenţială cu preţul cel mai mic- "Stabil 30", oferta concurenţială "Electrica 3in1" (care are incluse beneficii din zona asigurărilor) şi oferta de Serviciu Universal, clienţii fiind informaţi astfel şi cu privire la preţul practicat în cazul în care nu accesează o ofertă din piaţa concurenţială.

2. Semnarea contractului într-un Centru de Relaţii cu Clienţii: clienţii ne pot vizita în oricare dintre Centrele noastre de Relaţii cu Clienţii, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul www.electricafurnizare.ro, iar acolo  sunt  preluaţi de un reprezentant Electrica Furnizare şi îndrumaţi pe parcursul procesului de contractare.

3. Contractarea online: clienţii demarează procesul de contractare în cadrul paginii dedicate din site-ul companiei, www.electricafurnizare.ro/contract-online/?prod=ee, unde primul pas în procesul de contractare este bifarea uneia dintre opţiunile "Sunt client nou" sau "Sunt client existent", iar continuarea procesului va reflecta, la nivel de documente solicitate, particularităţile specifice celor două categorii de clienţi. În cazul clienţilor proprii este pusă la dispoziţie o procedură simplificată de contractare care implică doar un act oficial, şi anume actul de identitate, alături de care  trebuie să ofere informaţii cu privire la codul de client şi numărul locului de consum. Pentru consumatorii care doresc să facă parte din portofoliul Electrica Furnizare procesul de contractare, de asemenea simplificat, implică prezentarea actului de identitate, a actului legal de deţinere a spaţiului pentru care se solicită furnizarea energiei (ori semnarea unei declaraţii pe propria răspundere) şi ultima factură de utilităţi.

- Dacă un client casnic din portofoliul companiei nu încheie un contract pe piaţa liberă, acesta va beneficia în continuare de furnizarea energiei electrice fără întrerupere, asigurată de Electrica Furnizare, în regim de Serviciu Universal.

- Pentru a beneficia de produsele şi serviciile Electrica Furnizare din piaţa concurenţială, consumatorii pot studia şi alege în continuare oferta potrivită, consultând pagina dedicată liberalizării pieţei:

https://www.electricafurnizare.ro/liberalizarea-pietei-de-energie-electrica/

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"Ghidul consumatorului informat"
Iata cum aceste "liberalizari" la energie si gaze elibereaza aceste companii din energie,cele mai napastuite,spre noi cote de profituri record: Top firme din Romania dupa profitul net realizat [ https://www.topfirme.com/profit/ ] 1.OMV PETROM SA(809,9 milioane euro) 2." HIDROELECTRICA" S.A.(315,1 milioane euro) 4." ROMGAZ " SA(237,8 milioane euro) 7."NUCLEARELECTRICA" SA (121,7 milioane euro) 10.OMV PETROM MARKETING SRL (100,6 milioane euro) 11.ENEL GREEN POWER ROMANIA SRL(90,7 milioane euro) 15.TRANSGAZ SA (79,1 milioane euro) 16.RCS & RDS SA (78,3 milioane euro) 20.MOL ROMANIA (63 milioane euro) Nu-i asa ca romanii merita un pret liber,liberal,liberalizat ?? Din care sa mai putem mari alocatiile copiilor cu 10 lei,peste citiva ani...
Postat 19 Iunie 2021, 12:05 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON