URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Noiembrie 2020, 15:03

GCS: Peste 3.800 de români infectaţi cu COVID-19 şi încă 138 de decese. Vezi ce loc ocupă Bihorul la rata infectărilor!

GCS: Peste 3.800 de români infectaţi cu COVID-19 şi încă 138 de decese. Vezi ce loc ocupă Bihorul la rata infectărilor! foto: report.az
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni, la prânz, infectarea a încă 3.228 de români cu Covid-19 şi înregistrarea altor 138 de decese în ultimele 24 de ore.

138 de decese

Potrivit unui comunicat de presă, în acest interval au fost efectuate doar 9.785 de teste (mai puţine decât de obicei, dat fiind sfârşitul de săptămână), dintre care 2.747 la cerere.

Statisticile oficiale arată că numărul pacienţilor infectaţi şi internaţi în unităţile de specialitate se menţine ridicat, 13.261, din care numărul cazurilor grave, tratate în secţii de Terapie Intensivă, este de 1.251.

Numărul deceselor pacienţilor cu Covid-19 este la rândul său ridicat, la 138 de cazuri. "Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 43 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 38 decese la categoria de peste 80 de ani", se menţionează în comunicat.

Potrivit GCS, din totalul victimelor, 131 au prezentat comorbidităţi, 3 pacienţi nu au avut comorbidităţi, iar în 4 cazuri nu au fost raportate comorbitidăţi până în prezent.

Locul 11 în ţară...

În ceea ce priveşte situaţia la nivelul judeţului Bihor, GCS a comunicat acelaşi număr de noi infectări ca Direcţia de Sănătate Publică Bihor - 128 - însă un număr mai mare de îmbolnăviri cumulate de la începutul pandemiei: 14.066 de cazuri faţă de cele 13.989 raportate de dimineaţă. Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, aceste diferenţe sunt date cel mai probabil din cauza orei la care au fost trimise datele către autorităţile din Bucureşti, dar şi de modalitatea în care aceste cifre sunt introduse în aplicaţiile de specialitate.

Conform autorităţilor centrale, incidenţa infectărilor din judeţ a crescut la 4,4 la mia de locuitori faţă de 4,2 la mia de locuitori potrivit cifrelor raportate în cursul zilei de duminică.

Astfel Bihorul a urcat de pe locul 13 pe locul 11 în topul judeţelor cu cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor.

Cea mai mare rată de infectări din ţară se înregistra luni, în continuare, în Constanţa cu 7,49 de cazuri la mia de locuitori.

Locul secund în clasament revine judeţului Ilfov cu 7,2 cazuri la mia de locuitori, urmat de Sibiu (6,82 la mie), Cluj (6,38 la mie), Bucureşti (6,29 la mie) şi Braşov (6,1 la mie).

În ordine descrescătoare, clasamentul mai este format din judeţele Argeş (5,18 la mie), Arad (5,33 la mie), Alba (5,23 la mie), Timiş (4,58 la mie) şi Bihor (4,44 la mie).

Chiar şi aşa, rata incidenţei în Bihor a scăzut mult în ultimele două săptămâni, după ce în 14 noiembrie aceasta era de 5,95 de cazuri la mia de locuitori, iar judeţul ocupa locul 5 în topul naţional.

Vezi mai jos situaţia pe judeţe!

Referitor la "cazurile noi nealocate pe judeţe", GCS face precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON