URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2022, 12:40

Gala Premiilor Oscar 2022, cu incidente: Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock. Lista câștigătorilor (VIDEO)

Gala Premiilor Oscar 2022, cu incidente: Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock. Lista câștigătorilor (VIDEO) (Sursa foto: captură video)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actorul Will Smith a fost în centrul atenţiei la Gala Premiilor Oscar, eveniment care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Acesta a urcat la un moment dat pe scenă şi l-a lovit pe actorul Chris Rock, înainte ca acesta din urmă să desemneze premiul Oscar pentru cel mai bun documentar al anului.

Adevăr sau regie?

Will Smith s-a enervat când colegul său de breaslă a spus pe scenă o glumă la adresa soţiei sale, Jada Pinket Smith. Chris Rock a spus că aşteaptă să o vadă pe femeie jucând în partea a doua a filmului "G.I. Jane" (un lungmetraj despre drama războiului văzută prin ochii unei femei rase în cap), o aluzie la faptul că soţia lui Smith s-a ras în cap după ce a anunţat că suferă de alopecie.

Site-ul de ştiri Digi24.ro scrie că Will Smith a reacţionat imediat în urma acelei glume, a urcat pe scena galei Oscar şi l-a pălmuit pe Chris Rock, apoi s-a întors la scaunul său din sală.

"Ţine numele soţiei mele departe de gura ta spurcată!", a strigat Will Smith spre Chris Rock, iar producătorii postului TV ABC au întrerupt imediat sunetul întregii transmisiuni.

Totuşi, în transmisiunile difuzate de pe alte posturi, sunetul a rămas disponibil, iar Chris Rock a putut fi auzit în timp ce a spus: "Will Smith tocmai m-a pălmuit zdravăn de tot!". "Asta a fost cea mai tare seară din istoria televiziunii", a adăugat starul de comedie.

Imaginile au ajuns repede pe toate reţelele de socializare, iar internauţii se întreabă dacă acel moment a fost real sau regizat.

În aceeaşi seară, Will Smith a prezentat scuze publice Academiei Americane de Film, după ce a aflat că a câştigat premiul Oscar pentru rolul principal din filmul "King Richard", în care l-a interpretat pe Richard Williams, tatăl jucătoarelor de tenis Venis şi Serena Williams.

"Vreau să-mi cer scuze faţă de Academia de film americană, vreau să îmi cer scuze faţă de toţi colegii mei nominalizaţi. Iubirea te împinge să faci lucruri nebuneşti", a spus el.

"CODE", cel mai bun film

Cea de-a 94-a gală a Academiei Americane de Film, care a fost difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii, a avut loc la Teatrul Dolby din Los Angeles.

Cel mai bun film a fost desemnat "CODA", pe care criticii însă nu îl vedeau ca favorit. Preferatul celorlalte ceremonii de premiere din ultima perioadă - de la Globurile de aur şi la Bafta - a fost "The Power of the Dog" şi acesta aflat printre nominalizări.

Filmul "CODA" spune povestea adolescentei Ruby, singurul membru fără deficienţe auditive dintr-o familie afectată de această dizabilitate. Atunci când familia sa este pe cale să piardă afacerea cu pescuitul, Ruby trece printr-un conflict interior, fiind prinsă între dorinţa ei de a-şi urma pasiunea pentru muzică la Berklee College of Music şi temerile legate de abandonarea părinţilor.

Cele mai multe premii le-a luat "Dune" - şase, însă nici unul la o categorie considerată importantă. Printre ele, cele pentru coloană sonoră şi imagine.

Cea mai bună actriţă a fost desemnată Jessica Chastain, pentru rolul său în filmul "The Eyes of Tammy Faye".

La categoria film internaţional, câştigătorul a fost lungmetrajul japonez "Drive My Car". Inspirat din trei nuvele ale celebrului scriitor Haruki Murakami, filmul spune povestea unui actor şi regizor de teatru devastat de moartea soţiei sale.


Vezi lista tuturor câştigătorilor 

Cel mai bun film: "CODA"

Cea mai bună regie: Jane Campion ("The Power of the Dog")

Cel mai bun actor în rol principal: Will Smith ("King Richard")

Cea mai bună actriţă în rol principal: Jessica Chastain ("The Eyes of Tammy Faye")

Cel mai bun actor în rol secundar: Troy Kotsur ("CODA")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ariana DeBose ("West Side Story")

Cel mai bun lungmetraj internaţional: "Drive My Car" (Japonia)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Encanto"

Cea mai bună scenografie: "Dune"

Cel mai bun scenariu adaptat: "CODA"

Cel mai bun scenariu original: "Belfast"

Cea mai bună imagine: "Dune"

Cel mai bun montaj: "Dune"

Cea mai bună coloană sonoră: "Dune"

Cel mai bun cântec original: "No Time to Die" (interpretat de Billie Eilish)

Cel mai bun sunet: "Dune"

Cele mai bune efecte vizuale: "Dune"

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "The Eyes of Tammy Faye"

Cele mai bune costume: "Cruella"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "The Windshield Wiper"

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "The Long Goodbye"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Summer of Soul (...or, when the revolution could not be televised)

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "The Queen of Basketball"

Premii onorifice: Samuel L. Jackson, Elain May, Liv Ullmann

Premiul umanitar Jean Hersholt: Danny Glover. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON