URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 SEPTEMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Există orădeni veşnic nemulţumiţi. Acum câteva săptămâni, când s-a anunţat că Parcul Petofi intră în reabilitare, au fost voci care au apelat urgent la haştagul "Bolojan-betoane". Aş fi curios să-mi explice cei nemulţumiţi unde s-a turnat beton şi trebuia să se pună chirpici. Bietul parc e neschimbat încă din vremea când ne scotea la plimbare tovarăşa educatoare de la grădiniţă, dar atotştiutorii sunt convinşi că se va betona frumuseţe de spaţiu verde.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Multe măști ce afișau inteligență și onestitate au căzut săptămâna trecută. În timp ce milioane de cetățeni sunt terifiați de scumpirea energiei (care o va agrava pe cea a produselor și serviciilor), într-un context oricum frustrant, creat de o alianță care și-a îngropat toate promisiunile, premierul Florin Cîțu s-a dovedit un brigand de Liga a III-a, autor de mișelii și de prostii impardonabile nu doar de către partenerii din USR-PLUS, ci în mod normal nici de către propriii colegi din PNL.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre intenția municipalității orădene de a reînființa Fotbal Club Bihor, cu intenția de a promova echipa până în prima ligă?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La mijlocul săptămânii trecute am încheiat un mandat de exact 7 luni în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (9 februarie - 8 septembrie 2021). La final de drum, este interesant de făcut o mică retrospectivă a celor întâmplate în acest interval de timp şi o sinteză a proiectelor pornite şi aflate în derulare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Muşcătura multor specii de păianjeni produc iritaţie locală, iar unele specii pot produce intoxicaţii mortale. În SUA există 2 specii de păianjeni importante din punct de vedere medical: văduva neagră şi păianjenul singuratic.
31 Ianuarie 2021, 08:36

Fundația Ruhama anunță demararea proiectului "Un start bun prin educația ante-preșcolară"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

30 Ianuarie 2021

Un start bun prin educaţia antepreşcolară. "Investiţia în educaţia timpurie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie"

Fundaţia Ruhama anunţă demararea proiectului "Un start bun prin educaţia ante-preşcolară", proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, cod MySMIS 134575, şi demarat la data de 16 decembrie 2020 cu finalizare în 16 iunie 2023, cu o valoare totală de 3.886.702,95 RON, din care valoarea cofinanţării UE este de 3.834.664,07 RON.

Proiectul este iniţiat de Fundaţia Ruhama, având parteneri Şcoala Gimnazială Nr.1 Chijic, Şcoala Gimnazială nr.1 Hotar şi Şcoala Gimnazială "Puiu Sever" Ineu, judeţul Bihor.

Proiectul "Un start bun prin educaţia antepreşcolară" vizează creşterea participării la învăţământul antepreşcolar a 54 de copii de 0-2 ani (3 ani neîmpliniţi la data intrării în program), din satele a 3 comune (Copăcel, Ţeţchea şi Ineu), în care se vor înfiinţa  grupe de educaţie antepreşcolară, implicând părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în vederea înţelegerii importanţei intervenţiei timpurii la dezvoltarea copiilor. În Oradea se va derula componenta de formare profesionala continuă în domeniul educaţiei timpurii, adresându-ne unui grup de aproximativ 26 de cadre didactice provenite din diferite lo-calităţi ale judeţului Bihor. Programul va asigura formarea de educatori puericultori pentru învăţământul antepreşcolar.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesului şi a ratei de participare la educaţia antepreşcolară a copiilor de până la 3 ani, în Regiunea Nord Vest a României, demers necesar pentru a reduce şi a preveni abandonul şcolar timpuriu şi preşcolar, cu accent pe copiii din mediul rural şi a celor aparţinând minorităţii roma. 

Conform studiului de impact "Finalităţile şi efectele introducerii educaţiei timpurii în sis-temul românesc de educaţie", realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului- Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, "investiţia în educaţia tim-purie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie(…) învăţarea timpurie favorizează oportunităţile de învăţare de mai târziu. Deprinderile şi cunoştinţele dobândite devreme favorizează dezvoltarea altora ulterior, iar deficienţele de cunoştinţe şi deprinderi pro-duc în timp deficienţe mai mari, oportunităţi de învăţare ratate sau slab valorificate." 

Date de contact: Fundaţia Ruhama, str. Universităţii nr.4, Oradea | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro

Lider: Fundația Ruhama | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro; Parteneri: Școala Gimnazială Nr.1 Chijic, Școala Gimnazială nr.1 Hotar, Școala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu,  Județul Bihor
Proiectul „Un start bun prin educație antepreșcolarăCod SMIS 2014+:134575; Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

 

Comunicat Ruhama

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2041 RON
  • 1 EUR = 4.9482 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON