URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 20 OCTOMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum un deceniu, proaspătul primar Ilie Bolojan, care încă nu renunţase la pantalonii traşi până la subsuoară, stabilea un program drastic localurilor din oraş. Cu toate că îşi propunea de pe atunci să dezvolte latura turistică a municipiului, voia să închidă cârciumile la ora 22, de trebuia, ca să poţi bea alcool noaptea, să mergi la farmacii pentru o frecţie galenică. Nu-i mai puţin adevărat că era o nebunie totală atunci: reguli nu, zgomot cât cuprinde şi, mai ales, mizerie la greu! Florin Birta a scos, acum, în dezbatere noul regulament privind organizarea activităţilor în zonele publice...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Din 2018 încoace, BIHOREANUL a tot scris despre faptele de arme ale prim-gospodinei din Brusturi, Livia Bârlău, o fostă PD-istă trecută la PSD şi făcută întâi directoare a şcolii comunale, iar apoi primăriţă. Cum de îşi permite? Simplu! "Oamenii legii" n-au deranjat-o niciodată, până săptămâna trecută, când anchetatori trimişi din Oradea au ridicat acte privind lucrări de zeci de milioane de lei cu puternic damf de fraudă. În rest, însă, nici poliţiştii, nici procurorii din zonă...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre felul în care funcționează școlile în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
De o bună bucată de vreme, spaţiul public este invadat de ştirile referitoare la falimentul companiei de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurător RCA local, care, conform informaţiilor din presă, ar deţine aproximativ 45% din piaţa poliţelor de răspundere civilă auto comercializate în România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
31 Ianuarie 2021, 08:36

Fundația Ruhama anunță demararea proiectului "Un start bun prin educația ante-preșcolară"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

30 Ianuarie 2021

Un start bun prin educaţia antepreşcolară. "Investiţia în educaţia timpurie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie"

Fundaţia Ruhama anunţă demararea proiectului "Un start bun prin educaţia ante-preşcolară", proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, cod MySMIS 134575, şi demarat la data de 16 decembrie 2020 cu finalizare în 16 iunie 2023, cu o valoare totală de 3.886.702,95 RON, din care valoarea cofinanţării UE este de 3.834.664,07 RON.

Proiectul este iniţiat de Fundaţia Ruhama, având parteneri Şcoala Gimnazială Nr.1 Chijic, Şcoala Gimnazială nr.1 Hotar şi Şcoala Gimnazială "Puiu Sever" Ineu, judeţul Bihor.

Proiectul "Un start bun prin educaţia antepreşcolară" vizează creşterea participării la învăţământul antepreşcolar a 54 de copii de 0-2 ani (3 ani neîmpliniţi la data intrării în program), din satele a 3 comune (Copăcel, Ţeţchea şi Ineu), în care se vor înfiinţa  grupe de educaţie antepreşcolară, implicând părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în vederea înţelegerii importanţei intervenţiei timpurii la dezvoltarea copiilor. În Oradea se va derula componenta de formare profesionala continuă în domeniul educaţiei timpurii, adresându-ne unui grup de aproximativ 26 de cadre didactice provenite din diferite lo-calităţi ale judeţului Bihor. Programul va asigura formarea de educatori puericultori pentru învăţământul antepreşcolar.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesului şi a ratei de participare la educaţia antepreşcolară a copiilor de până la 3 ani, în Regiunea Nord Vest a României, demers necesar pentru a reduce şi a preveni abandonul şcolar timpuriu şi preşcolar, cu accent pe copiii din mediul rural şi a celor aparţinând minorităţii roma. 

Conform studiului de impact "Finalităţile şi efectele introducerii educaţiei timpurii în sis-temul românesc de educaţie", realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului- Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, "investiţia în educaţia tim-purie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie(…) învăţarea timpurie favorizează oportunităţile de învăţare de mai târziu. Deprinderile şi cunoştinţele dobândite devreme favorizează dezvoltarea altora ulterior, iar deficienţele de cunoştinţe şi deprinderi pro-duc în timp deficienţe mai mari, oportunităţi de învăţare ratate sau slab valorificate." 

Date de contact: Fundaţia Ruhama, str. Universităţii nr.4, Oradea | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro

Lider: Fundația Ruhama | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro; Parteneri: Școala Gimnazială Nr.1 Chijic, Școala Gimnazială nr.1 Hotar, Școala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu,  Județul Bihor
Proiectul „Un start bun prin educație antepreșcolarăCod SMIS 2014+:134575; Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

 

Comunicat Ruhama

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2444 RON
  • 1 EUR = 4.949 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON