URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2021, 08:36

Fundația Ruhama anunță demararea proiectului "Un start bun prin educația ante-preșcolară"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

30 Ianuarie 2021

Un start bun prin educaţia antepreşcolară. "Investiţia în educaţia timpurie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie"

Fundaţia Ruhama anunţă demararea proiectului "Un start bun prin educaţia ante-preşcolară", proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, cod MySMIS 134575, şi demarat la data de 16 decembrie 2020 cu finalizare în 16 iunie 2023, cu o valoare totală de 3.886.702,95 RON, din care valoarea cofinanţării UE este de 3.834.664,07 RON.

Proiectul este iniţiat de Fundaţia Ruhama, având parteneri Şcoala Gimnazială Nr.1 Chijic, Şcoala Gimnazială nr.1 Hotar şi Şcoala Gimnazială "Puiu Sever" Ineu, judeţul Bihor.

Proiectul "Un start bun prin educaţia antepreşcolară" vizează creşterea participării la învăţământul antepreşcolar a 54 de copii de 0-2 ani (3 ani neîmpliniţi la data intrării în program), din satele a 3 comune (Copăcel, Ţeţchea şi Ineu), în care se vor înfiinţa  grupe de educaţie antepreşcolară, implicând părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în vederea înţelegerii importanţei intervenţiei timpurii la dezvoltarea copiilor. În Oradea se va derula componenta de formare profesionala continuă în domeniul educaţiei timpurii, adresându-ne unui grup de aproximativ 26 de cadre didactice provenite din diferite lo-calităţi ale judeţului Bihor. Programul va asigura formarea de educatori puericultori pentru învăţământul antepreşcolar.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesului şi a ratei de participare la educaţia antepreşcolară a copiilor de până la 3 ani, în Regiunea Nord Vest a României, demers necesar pentru a reduce şi a preveni abandonul şcolar timpuriu şi preşcolar, cu accent pe copiii din mediul rural şi a celor aparţinând minorităţii roma. 

Conform studiului de impact "Finalităţile şi efectele introducerii educaţiei timpurii în sis-temul românesc de educaţie", realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului- Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, "investiţia în educaţia tim-purie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie(…) învăţarea timpurie favorizează oportunităţile de învăţare de mai târziu. Deprinderile şi cunoştinţele dobândite devreme favorizează dezvoltarea altora ulterior, iar deficienţele de cunoştinţe şi deprinderi pro-duc în timp deficienţe mai mari, oportunităţi de învăţare ratate sau slab valorificate." 

Date de contact: Fundaţia Ruhama, str. Universităţii nr.4, Oradea | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro

Lider: Fundația Ruhama | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro; Parteneri: Școala Gimnazială Nr.1 Chijic, Școala Gimnazială nr.1 Hotar, Școala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu,  Județul Bihor
Proiectul „Un start bun prin educație antepreșcolarăCod SMIS 2014+:134575; Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

 

Comunicat Ruhama

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON