URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2012, 14:49

Fostul premier Ungureanu a inaugurat un centru de studii deja existent (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat, marţi, la Universitatea din Oradea, a cărei conducere l-a invitat să susţină o conferinţă în cadrul Săptămânii Ştiinţifice, un cumul de evenimente ce are loc pentru a 23-a oară consecutiv.

După discursurile de introducere, rectorul Constantin Bungău i-a spus lui Ungureanu că toţi membrii Universităţi sunt onoraţi să-l aibă printre ei. "Sunteţi norocos pentru că studiaţi istoria şi în acelaşi timp o şi scrieţi", i-a spus Bungău fostului prim-ministru, angajat ca profesor la Universitatea din Bucureşti.

În Aula Magna ocupată abia pe jumătate, MRU a vorbit despre "Nostalgia Imperială a Europei Moderne". Ideile abordate de fostul premier au vizat importanţa imperiilor şi dacă Europa unită este sau nu un imperiu. "Putem aspira să fim cetăţeni europeni cu un singur centru de putere?", a fost întrebarea retorică pe care a pus-o fostul prim-ministrul universitarilor orădeni, lăsându-i să cugete singuri la răspuns.

Printre cei care l-au ascultat s-au numărat, pe lângă prorectori, decani şi alte cadre didactice orădene, inclusiv primarul Ilie Bolojan şi şeful Poliţiei bihorene Liviu Popa. De asemenea, printre cei prezenţi s-au numărat şi membrii PDL Bihor Călin Mocan, şef al Gărzii de Mediu, şi Nicolae Hodişan, şef al Direcţiei Agricole.

După conferinţa care a durat mai bine de o oră, MRU a fost invitat să participe la inaugurarea unui nou sediu pentru Centrul de Studii Imperiale Oradea-Chişinău, înfiinţat de Departamentul de Istorie şi Universitatea de Stat din Moldova în 2007 şi care acum a primit o locaţie la etajul al treilea al Bibliotecii universitare.

Fostul premier şi rectorul Bungău, alături de prorectorul Sorin Şipoş, au tăiat panglica, iar discursul scurt al lui MRU a dat impresia că, de fapt, acesta credea că a participat la inaugurarea centrului propriu-zis.

"Sunt onorat să particip la deschiderea acestui centru", a spus Mihai Răzvan Ungureanu, adăugând că speră ca acest centru să prospere academic. Un discurs similar a avut şi rectorul Bungău, care a ţinut să-l felicite pe Şipoş - unul din fondatorii centrului.

De fapt, Centrul de Studii Imperiale Oradea-Chişinău a fost înfiinţat în 2007, ca urmare a colaborării dintre universitarii orădeni şi cei din Basarabia. Scopul lui este de a cerceta consecinţele politicilor imperiale pentru spaţiul românesc, în general. Până acum, membrii centrului au publicat mai multe cărţi şi au susţinut mai multe conferinţe comune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Adica??
Putea inaugura un sediu inexistent ?Din titlu sta ni se sugereaza.
Postat 07 Iunie 2012, 00:56 de popescu
fals
@ina: nu a fost acelasi lucru pentru ca in cazul strazii ceyrat a fost vorba doar de dezvelirea placutei care indica numele strazii in prezenta reprezentantilor din franta! unde vezi tu similitudinea?
Postat 06 Iunie 2012, 10:13 de TDS
!
la fel si bolojan, cu strada Ceyrat, daca ne amintim corect! Nici prostia si nici penibilul nu sunt exclusiv apanajul unei singure tabere!
Postat 06 Iunie 2012, 10:05 de ina
cantina
nu inteleg de ce nu s-a pus o panglica la cantina si o inaugura mru si pe aceea! era cam acelasi lucru! costele, nu credeam ca te poti preta la asa ceva! chiar si unchiu' ar putea fi invidios!
Postat 06 Iunie 2012, 00:03 de TDS
Tirle ii cel mai bun
CORNEL POPA NU A FACUT SI NICI NU VA FACE VREODATANIMIC MAI ALES CA DIN EXCIPA LUI DE CONSILIERI NICIUNUL NU ARE EXPERIENTA IN VREO ADMINISTRATIE LOCALA SAU JUDETEANA.TRAGETI CONCLUZII
Postat 05 Iunie 2012, 22:46 de lole
nostalgia imperiala a Europei moderne
Ce inseamna Profesorul Mihai Razvan Ungureanu pentru stiinta careia isi inchina munca statornica a aflat oricare dintre cei prezenti in Aula Universitatii din Oradea. Felicitari si d-lui Prorector Sipos pentru evenimentul moderat!!!
Postat 05 Iunie 2012, 20:46 de dana
Las-0, mă!
Cine este SRI-ist....
Postat 05 Iunie 2012, 17:45 de Peto Csilla
a
Ce tip penibil ungureanu asta
Postat 05 Iunie 2012, 17:08 de a
Fara Ungureanu
Huo, du-te acasa, ca ai facut parte din guvernul PDL care a distrus tara asta. Ce cauti mai Ungureanule la Oradea, crezi ca am uitat cine esti???
Postat 05 Iunie 2012, 16:33 de Dana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON