Agenţia Naţională de Integritate a anunțat miercuri că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de peste 1.150.000 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către fostul șef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Alexandru Ioniţă, în perioada exercitării funcţiei publice.
„Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Cătălin Ioniţă împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată într-un comunicat al ANI.
Reprezentanții agenției precizează, de asemenea, că fostul director general al DGA a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative de avere.
„Cătălin Ioniţă a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", arată sursa citată.
Spotmedia.ro notează că Ioniță a fost retras de la conducerea DGA în 2020 după ce a rămas fără avizul ORNISS, cel care permite accesul la informații secrete.
Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie în iunie 2018, după ce a demisionat de la conducerea Poliţiei Române.
Pe 17 ianuarie 2018, Cătălin Ioniţă a fost numit la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în locul lui Bogdan Despescu. Ioniţă a renunţat la şefia Poliţiei Române pe 26 iunie 2018. El a invocat atunci motive personale.
La o zi după demisie, a fost chemat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte pe care le-ar fi comis cât era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1. Dosarul a fost clasat în 2019, DNA constatând că fapta nu există, potrivit Europa Liberă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.