URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Septembrie 2023, 15:01

Fost șef al Poliției Române și fost șef DGA, Cătălin Ioniță nu poate justifica 1,1 milioane de lei din avere

Fost șef al Poliției Române și fost șef DGA, Cătălin Ioniță nu poate justifica 1,1 milioane de lei din avere Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Naţională de Integritate a anunțat miercuri că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de peste 1.150.000 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către fostul șef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Alexandru Ioniţă, în perioada exercitării funcţiei publice.

„Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Cătălin Ioniţă împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată într-un comunicat al ANI.

Reprezentanții agenției precizează, de asemenea, că fostul director general al DGA a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative de avere. 

„Cătălin Ioniţă a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", arată sursa citată.

Spotmedia.ro notează că Ioniță a fost retras de la conducerea DGA în 2020 după ce a rămas fără avizul ORNISS, cel care permite accesul la informații secrete.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie în iunie 2018, după ce a demisionat de la conducerea Poliţiei Române.

Pe 17 ianuarie 2018, Cătălin Ioniţă a fost numit la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în locul lui Bogdan Despescu. Ioniţă a renunţat la şefia Poliţiei Române pe 26 iunie 2018. El a invocat atunci motive personale.

La o zi după demisie, a fost chemat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte pe care le-ar fi comis cât era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1. Dosarul a fost clasat în 2019, DNA constatând că fapta nu există, potrivit Europa Liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Da
Aceasta tara este plina de hoti , cel mai greu de vazut sunt hotii de sub nasul tau , adica aia care sunt in politica locala , si da e usor sa il vezi pe ala de la vaslui da ala de la oradea nu-l vezi , mai sunt hotii ailalti , loanurile cu salarii de mizerie , cu menejerasii lor , arindasii , si wannabe arindasii locali , le urez pauperizare si batraneti lungi si pline de chinuri , asa cum se fac urarile crestine
Postat 29 Septembrie 2023, 07:52 de User anonimizat
Sandu virginu
Si pe asta il apara sandu2100, doar e sluga a statului.
Postat 28 Septembrie 2023, 09:19 de vasi13
Aveți impresia că se va întâmpla ceva?
Peste două săptămâni nimeni nu va mai ține minte acest caz. Întrebați-vă ceva: când a fost ultima dată că ANI a dat o asemenea știre în urma unei investigații, și cum s-a terminat povestea...?
Postat 28 Septembrie 2023, 06:59 de Vio_427
Pomul cunoasterii binelui si raului
...se scutura si mai cade cite-o poama putreda. Vin alegerile si trebuie si alte poame sa urce in pom. Intre timp, am ramas fara tara, noi eram ocupati cu plevusca, la TV...
Postat 27 Septembrie 2023, 19:18 de excalibur
Vrăjeală politică fără nicio bază pe legi adevărate.
Numeni nu trebuie, conform Constituției și legilor, să justifice ceva. Hoțul neprins e negustor cinstit. Statul Român, prin autoritățile sale, trebuie să demonstreze că omu-i hoț și a furat sau delapidat banii aceia. Așa că, toate acțiunile astea sunt pur demonstrative din partea binomului PSD+PNL și, dacă acuzatul nu recunoaște vreo faptă penală, va fi liber după primul termen de judecată a oricărei instanțe de fond. Iar banii vor trebui să-i parvină rapid, dacă i s-au poprit. Nimeni nu trebuie să-și dovedească "nevinovăția" ... procurorii și anchetatorii polițiști trebuie să-i demonstreze acuzatului "vinovăția".
Postat 27 Septembrie 2023, 18:07 de KP
Pt Timi
Nu-ți fa iluzii. Sunt zeci de mii poate de dosare in anul 4 spre anul 5 de când au început procedurile. După anul 5 pa și pusi! După 33 de ani de pseudodemocrație încă să ne mai facem iluzii că justiția funcționează?! Doar ici-colo prin exceptie. La Buzatu a fost ceva cartonaș galben ridicat de cineva, să-și vadă lungul nasului, astfel murea liniștit și era poate și pictat in vreo biserică. Hai să nu ne mai amăgim!
Postat 27 Septembrie 2023, 15:51 de georgemarian
Coruptia
Parca in ultima vreme se misca mai vioi lupta impotriva coruptiei. E un semn bun. Mai sunt destui care nu au cum sa-si justifice averea. Sa vedem si finalizarea.
Postat 27 Septembrie 2023, 15:42 de Timi
Nici unul nu își poate justifica averea
Dacă iei la purechiat toți primarii, toți directorii din administrația publică, prefecți, șefii de poliție, deputații, senatorii (și familiilelor), etc nici unul nu își va putea justifica averea. (Inclusiv bolijan)
Postat 27 Septembrie 2023, 15:30 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON