URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Mai 2020, 16:40

Final cu scandal: Zeci de persoane, inclusiv magistraţi, la înmormântarea fratelui șefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini cu zeci de persoane participând la o înmormântare în localitatea bihoreană Haieu au fost postate pe Facebook şi distribuite în mediul online de un jurnalist de investigaţii de la Antena3, care pretinde că unii sunt angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care participau la înmormântarea lui Florin Leucea, grefier, fratele prim-procurorului Alin Leucea, care şi-a pierdut viaţa în circumstanţe tumultuoase.

Ei sunt primii care încalcă legea

Dezvăluirile au fost făcute de Adrian Călin pe propria pagină de Facebook, susţinând că imaginile au fost făcute marți la prânz.

"Ieri, in jurul pranzului, mai multi procurori si angajati ai Parchetului Tribunalului Bihor au participat la o inmormantare in Haieu/1 Mai, localitate din Judetul Bihor, langa Oradea. Imaginile suprinse la fata locului arata prezenta a mai mult de opt persoane, adica peste numarul legal de participanti. Pe numarate, vreo 40! In toata tara mor oameni, dar lumea respecta ordonantele si nu participa la inmormanatari in sensul nerespectarii legii! Sau daca cineva risca, vine amenda imediat. Dar in cazul de ieri, politia a inchis ochii. Cum sa il amendeze organul pe magistrat? E riscant. Mai ales cand e vorba de Prim-Procurorul Parchetului Tribunalului Bihor. Adica oameni grei. Oameni de la care se asteapta sa fie primii care respecta legea! Nu, e invers. Ei sunt primii care o incalca!", a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

"A fost lumina vieţii mele"

Potrivit Realitatea TV, fratele prim-procurorului Alin Leucea, Florin Leucea, grefier la Parchetul local, şi-a pus capăt zilelor, pentru că soţia l-ar fi înşelat. El s-ar fi spânzurat, a fost găsit în stop cardio-respirator, dar medicii nu au mai putut să îi salveze viaţa. Leucea a intrat în moarte cerebrală, după ce a fost resuscitat, iar familia a decis să îi doneze organele, aceasta fiind, se pare, dorinţa lui mărturisită anterior.

Operaţia de prelevare de organe a avut loc dumincă, iar rinichii şi ficatul au contribuit la salvarea vieţilor a trei persoane. Informaţia a fost făcută publică de Agenţia Naţională de Transplant, fără însă dezvăluirea identităţii donatorului.

În mesajul de mulţumire al medicilor, apare şi o declaraţie a soției lui Florin Leucea, Lenuţa Leucea: "Nu doresc nimănui să simtă durerea pe care o am acum în suflet. Singura mângâiere este să îi respect dorinţa lui de a fi donator de organe. Suntem de 17 ani împreună. El a fost lumina vieţii mele, eu am fost raţiunea lui de a trăi".

Paparazzi la înmormântare

După prelevarea organelor, trupul a fost preluat de familie şi înmormântat, fiind condus pe ultimul drum de mai multe persoane decât permit normele legale în vigoare, încălcându-se astfel restricţiile din starea de urgenţă. Prezenţa oamenilor, unii veniţi cu maşini de serviciu, a fost observată de localnici şi semnalată apoi public.

Din câte se pare, unele dintre fotografiile care arată nerespectarea ordonanţelor au fost realizate chiar de avocata Anamaria Popa, soţia fostului prim-procuror al Parchetului, Vasile Popa, acum încarcerat pentru corupţie. Avocata, care locuieşte în zonă, a văzut zeci de persoane adunate în curtea bisericii şi trei maşini aparţinând Parchetelor din Bihor, îndreptându-se spre parcarea unei societăţi comerciale aflate în zonă.

Femeia s-a apropiat de curtea bisericii şi a făcut câteva fotografii, fiind nevoită să plece după ce un grup de persoane, participanţi la înmormântare, au apostrofat-o.

„N-am anunțat pe nimeni”

Contactat de BIHOREANUL, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea (foto), a declarat că slujba de înmormântare a fratelui său s-a derulat în capelă, cu uşile închise, şi cu participarea strictă a familiei.

"Noi am fost de dimineaţa acolo, iar slujba a început cu 15 minute înainte de ora la care se stabilise. Noi nu am chemat pe nimeni, cei care s-au strâns în curtea bisericii au venit din proprie iniţiativă, dorind să-i fie alături familiei. La nuntă se trimit invitaţii, la înmormântare se duce cine doreşte să-i fie alături familiei", a explicat procurorul, arătând că, tocmai pentru a evita prezenţa altor persoane, nu s-a trecut ora slujbei în anunţul de deces publicat în ziarele locale.

"Părinţii au discutat cu firma de pompe funebre, preoţii. N-am anunţat în presă, nu am spus nimănui, nu am sunat rudele, prietenii. Ce era să facem, să-l înmormântăm în pădure?", se întreabă Leucea.

Slujba de înmormântare a durat aproximativ o jumătate de oră, iar Leucea spune că abia când s-au deschis uşile capelei, pentru a se duce sicriul fratelui său spre mormânt, a văzut lumea din curtea bisericii. Oamenii au însoțit familia până la mormânt după care au plecat. "Nu a vrut nimeni să sfideze legea. S-a creat, dintr-o dramă, un subiect de presă", a mai spus prim-procurorul Parchetului Bihor.

"Autodenunţ" la Parchet

Cert este că acum, incidentul de la înmormânarea lui Florin Leucea, odată dezvăluit public, pune Parchetele locale într-o situaţie complicată.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, procurorii ar fi decis să facă o listă cu cei care au participat la evenimentul de la Haieu şi să o trimită Poliţiei, pentru a întocmi procesele verbale de contravenţie. Este vorba, din câte se pare, despre 3 procurori şi 8 grefieri.

La înmormântare a mers şi şeful Parchetului Curţii de Apel, Sebastian Vălean, precum şi procurorul Păunel Galoş, fost prim-procuror al judeţului, dar aceştia s-au limitat să lase o coroană în numele instituţiei şi să plece.

Rămâne de văzut pe cine va amenda Poliţia şi dacă totul va rămâne la nivelul unor simple contravenţii, fiind vorba de funcţionari care au ca principală activitate aplicarea legii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
?!
Noroc cu decizia ccr, altfel ajungeam in situatia ca cei pusi sa aplice legea dar care o incalca, sa le faca dosar pulenilor!!! Adica lupii paznici la oi...
Postat 08 Mai 2020, 05:39 de pinonel
Neamuri cu Dabija!
Aceleasi id uri neamuri cu Dabija care se pricep la toate,...Lasati omul in pace,sunt altii competenti sa aplice legea..POATE IN TIMP CADETI IN ANCHETA LA LEUCEA!Sa va vad atunci agaricilor!Condoleante dle procuror...!
Postat 08 Mai 2020, 03:35 de grigore
luati exemplu, ebihorenilor
Fata de mersul la pescuit unde infectezi pestii, aici vorbim de un pericol real. Voi puteti sar in sus cu demisia, ca atata stiti. Scuze, am uitat ca sunteti niste lingai si cereti demisia doar intr-o directie politica, indiferent daca aveti dreptate sau nu.
Postat 07 Mai 2020, 10:14 de testtest
Tema de casa
Ar fi greu pentru un ziarist sa-i întrebe pe participantii la inmormantare ce au completat in Declaratia pe proprie raspundere? Pana una alta, constat ca legile-s facute pentru o anumita patura a societatii noastre bolnave. Vad ca pentru participantii la aceasta activitate nu se face acelasi scandal ca si pentru presedintele CJ.
Postat 06 Mai 2020, 22:25 de Doru2019
:))
Lege e pt norod nu pt boerime. De cand lumea si pământul cei aflați în funcții de conducerea unor instituții de stat dau adevărate lecții de grandomanie si aroganță. Cei din sistemul bugetar au găurit macaroane si au pus coada la cireașa. Din punctul meu de vedere sint niste complexati incapabili pt o funcție de conducere. Paraziții ai bugetului de stat.
Postat 06 Mai 2020, 20:10 de Adrian_Preda
Ordonanta militara...
...a fost respectata. Cei 40 au fost impartiti in grupuri de cite 8. Hai sa vedem cum explica grupul de comunicare strategica ordonantele militare...31. Întrebare: Dacă o persoană îşi construieşte o casă, în regie proprie, şi doreşte să continue munca în această perioadă, ar putea să facă asta fără să încalce prevederile Ordonanţei militare? Dacă da, ce ar trebui să bifeze în declaraţie la „motivul deplasării”?Răspuns: Motivul deplasării trebuie să fie unul justificat/să nu necesite amânare, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.
Postat 06 Mai 2020, 19:18 de excalibur
Pe bune?!
Părerea mea e ca nu poți compara o partida de pescuit sau orice alta distracție cu o tragedie..în special ca familia a hotărât sa doneze organele..salvând astfel mai multe vieți. Condoleanțe familiei
Postat 06 Mai 2020, 18:59 de User anonimizat
O mizerie!
Cei chemati sa constate si sa ancheteze ilegalitati ei isnasi in ilegalitate, le la politie, jandarmi, procurori... ce sa mai asteptam de la ccr? Ce asteptari sa mai avem noi, amarastenii cad pe fata, fatis fara rusine ei incalca legile si ordonantele militare!? RUSINE... dar cui sa ceri bun simt si rusine, astora asociati cu infractorii, care fac tot posibilul sa se sustina unii pe altii impotriva cetateanului de rand? Niste mizerabili care cam toti pretend tot felul de avantaje banesti, pensii special,...
Postat 06 Mai 2020, 18:15 de scortosul
Sa vina demisiile
De curios intreb si eu. Bihoreanul nu o sa ceara demisii pe capete? Se intrunesc toate conditiile pentru care au cerut demisia lui Pasztor.
Postat 06 Mai 2020, 17:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON