URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 20 OCTOMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Un eveniment unic în viaţă, care ar fi trebuit să rămână pe veci în memoria tinerilor căsătoriţi, s-a transformat într-un coşmar. Mi-am imaginat cum trebuie să fi gândit protagoniştii nunţii de pomină care s-a lăsat cu percheziţii la fostul comisar şef Eugen Boc şi cu Covid la nora acestuia.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Obsesia asta a multora, că presa face și desface lucruri la modul absolut, mi-a amintit de o întâmplare relatată cândva de Ilie Bolojan, care nu văd de ce n-ar fi cunoscută acum de toată lumea. S-a întâmplat, acum câțiva ani, ca primarul Oradiei să fie convocat la o discuție de șefii Consiliului Județean, Pasztor Sandor și Ioan Mang, pentru a discuta, cu ziarul BIHOREANUL pe masă, anumite articole...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu ştiu ce şanse rămân, după ultima decizie a Curții Constituționale, ca alegerile legislative să fie la termen, aşa încât actualii parlamentari să nu-şi depăşească mandatele constituţionale. Deşi, potrivit Constituţiei, prelungirea acestora e posibilă doar în anumite condiţii (stare de război, de calamitate, de urgenţă) care, slavă Domnului, nu există, CCR a ajutat din nou PSD, dornic ca scrutinul, cu orice preţ, să aibă loc cât mai târziu.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Dacă pandemia de coronavirus ar fi lovit pe vremea lui Ceauşescu, oare ce-ar fi făcut luminatul nostru conducător ca să o stopeze? Ar fi închis complet graniţele, ar fi oprit transporturile în afara celor de strictă necesitate, ar fi dat un decret mult mai drastic cu privire la instituirea stării de urgenţă, ar fi ţinut oamenii muncii acasă câteva săptămâni şi, probabil, le-ar fi ordonat savanţilor români conduşi de academiciana de renume mondial să găsească un vaccin împotriva virusului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre rezultatul alegerilor locale?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit codului administrativ, relativ recent intrat în vigoare, consiliul local se constituie în cel mult 60 de zile de la data desfăşurării alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale. Iniţial, mandatele consilierilor locali declaraţi aleşi sunt validate în cel mult 25 de zile de la data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale de judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripţia electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În cursul evoluţiei bolii, după faza septicemică urmează faza organică, în care reapare febra, simultan cu instalarea unor sindroame diferite. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt meningita leptospirotică, sindromul hepatorenal, manifestări hemoragice limitate sau grave şi insuficienţa renală.
25 Septembrie 2020, 17:21

Fermierii bihoreni afectați de criza Covid-19 pot beneficia de ajutoare financiare de până la 7.000 euro

Fermierii bihoreni afectaţi de criza Covid-19 pot beneficia de ajutoare de până la 7.000 euro.

Cu caracter temporar şi excepţional...

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor a anunţat joi trei scheme de ajutor destinate sectoarelor zootehnice bovine şi caprine respectiv sectorului vegetal de legume - fructe şi cartofi.

Conform unui comunicat al APIA, fermierii pot depune cererile de ajutor în perioada 25 septembrie - 23 octombrie.

"Fermierii eligibili vor putea depune Cererile de plată pentru sprijinul temporar cu caracter excepţional la centrele locale sau centrul judeţean al APIA Bihor unde au depus cererile unice de plată", a declarat directorul executiv al instituţiei, Ioan Grec.

Cererile pot fi transmise şi prin poştă, fax sau în format electronic prin email, cu condiţia asumării prin semnătură a datelor înscrise pe fiecare pagină a documentului.

Potrivit directorului Grec, înainte de a depune cererile la APIA Bihor, fermierii vor solicita mediului veterinar extras din registrul exploataţiei emis de Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA) din care să rezulte numărul de bovine deţinute la 1 iunie 2020 în exploataţia pentru care se solicit ajutorul.

Ajutor între 1.000 şi 7.000 euro

Alocat în cadrul Măsurii 21, sprijinul temporar cu caracter excepţional destinat fermierilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza Covid-19 se acordă pentru menţinerea viabilităţii fermelor.

Beneficiarii acestui sprijin sunt fermierii activi din cele trei domenii înscrişi în evidenţele APIA cu cod unic de identificare care au depus cerere unică de plată în 2020 şi respectă criteriile de eligibilitate.

Suma alocată la nivel naţional pentru sprijinirea fermierilor este de 150 milioane euro. Valoarea ajutorului variază între 1.000 şi 7.000 euro pentru fiecare solicitant, în funcţie de mărimea exploataţiei.

Plata ajutorului se va face până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin care va fi aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1456 RON
  • 1 EUR = 4.8746 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON