URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2010, 23:09

FC Bihor, soluţia finală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De câte ori îi întrebam pe şefii FC Bihor la ce ne trebuie fotbal pe bani publici mi se răspundea că fotbalul e un fenomen social. Priviţi feţele unora dintre suporteri şi vă veţi da seama că, într-adevăr, fotbalul e un fenomen. Moace schimonosite, băieţi veniţi la o cafteală cu jăndarii, priviri inteligente capabile să se exprime doar prin muşchi. Pe scurt, "Pumnii mei minte nu are"...

Când a fost să se dezbată problemele echipei noastre fanion, fenomenul social a fost reprezentat în Sala Mare a Primăriei de vreo 5 suporteri şi jumătate. Poate că nici locul n-a fost bine ales: sala e prea mare, seminţe nu se pot mânca, scuipatu-i interzis, iar înjurăturile ar face ecou.

Iniţial am crezut că organizatorilor li s-a făcut de-o gargară. Poveşti, vorbe multe şi goale. Singurul lucru clar e că preşedintele clubului, domnul Puiu Lucian, are o misiune sinucigaşă: să aducă sponsorizări de 500.000 de euro. Atâta bănet nu poate strânge în Bihor nici tot partidul de guvernământ.
Până la urmă rezultatele totuşi s-au văzut. S-a renunţat la echipa a doua! Mai urmează să se desfiinţeze unele posturi din prima echipă. Postul de extremă să fie preluat de fundaşii laterali, iar fundaşii centrali să nu mai fie dublaţi de un libero. În plus, goalkeeper-ul să fie angajat şi la intrarea în stadion, ca portar.

Dar, cu toată criza prin care trece ţara şi echipa, FC Bihor nu va retrograda, pe motiv că există alte echipe şi mai fomiste, care au ajuns să-şi facă din bare stâlpi de vie şi să închirieze terenul la ciobani, pentru turmele de oi.

Pun pariu că atunci când deja-i vom obişnui pe jucători să vină cu bani de acasă, echipa se va duce pe apa Sâmbetei, acolo unde au ajuns şi cele 11 milioane de euro pe care i-a păpat în ultimul cincinal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Rusine
Rusine, sa inteleg ca zecile de ani in care tatal meu mergea la meci, plus anii buni de cand merg la meciurile FC Bihor reprezinta pentru tine o gluma si un pamflet.Dar nu degeaba ai ajuns sa scrii in bihoreanul, esti 0, trebuie sa iti faci cumva si tu numele auzit, deh prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.
Postat 24 Februarie 2010, 14:12 de george
esti praf
esti un mancator de , ai trecut prin viata degeaba
Postat 24 Februarie 2010, 12:44 de suportr fc bihor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON