URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2021, 16:51

Fără "Toamna Orădeană" anul aceasta: Oradea Festifall se amână pentru 2022 din cauza pandemiei

Fără 'Toamna Orădeană' anul aceasta: Oradea Festifall se amână pentru 2022 din cauza pandemiei foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul "Toamna Orădeană", rebranduit în ultimii ani în Oradea Festifall, nu se va ţine anul acesta, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de Covid-19.

Anunţul a fost făcut luni de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, "Visit Oradea".

"Ne aflăm în acea perioadă a anului în care obişnuiam să ne pregătim pentru un eveniment foarte aşteptat şi îndrăgit de orădeni şi nu numai. Din păcate, datorită situaţiei pandemice şi a evoluţiei numărului de cazuri noi de coronavirus, suntem nevoiţi să anunţăm acum faptul că ediţia 2021 Oradea Festifall nu va mai avea loc", se arată în comunicatul semnat de Visit Oradea.

Arătând că festivalul "este unul dintre cele mai cunoscute evenimente orădene, cu un număr foarte mare de vizitatori, comercianţi, artişti, atracţii şi activităţi", reprezentanţii APTOR spun că "restricţiile în vigoare nu ne permit organizarea unei ediţii cu acelaşi impact cultural şi social cu care ne-am obişnuit, în condiţii de siguranţă".

"Anularea evenimentului este astfel necesară şi inevitabilă, din cauza creşterii accelerate a numărului de noi cazuri de coronavirus din ultimele zile. La fel ca până acum, prioritatea noastră nr. 1 rămâne siguranţa oamenilor", mai arată comunicatul.

Şi Târgul de Crăciun este pus sub semnul îndoielii, din aceleaşi motive.

"În funcţie de evoluţia cifrelor şi a restricţiilor date de autorităţile române, vom reveni cu detalii cu privire la organizarea Târgului de Crăciun Oradea 2021", mai arată APTOR.

De precizat că atât Oradea Festifall cât şi Târgul de Crăciun s-au aflat pe agenda evenimentelor culturale de anul acesta, cu rezerva evoluţiei pandemiei de Covid-19.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, luni, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depăşit în Bihor un nou prag simbolic, de 1.300, conform actualizării situaţiei pandemice făcute luni de autorităţile judeţene. Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore a mai murit un pacient cu Covid şi au fost înregistrate 109 infectări, în timp ce doar 156 de persoane s-au mai vaccinat.

În Oradea, incidenţa infectărilor a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori, situaţie ce va impune utilizarea certificatului verde.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
BihoreanuSuparat
Dar totusi cum ti se pare festivalul Toamna Oradeana??
Postat 28 Septembrie 2021, 01:47 de Sandu2100
Bihoreanu cu buza umflata
Daca domnul primar Birta isi arata sprijinul pentru Citu se tinea. Asa cum Boc a negociat sustinerea lui Citu cu conditia organizarii Untold. Asta e, noi tot timpul am fost mai fraieri si mai “smecheri”. Am jucat cartea invers, domnul primar Birta isi arata sustinerea pentru Citu dupa ce castiga, nu inainte.
Postat 27 Septembrie 2021, 18:10 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON