URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2013, 15:18

Fără frontiere: Fotograful orădean Ovidiu D. Pop şi-a vernisat la Hajduszoboszlo o expoziţie cu imagini din Bihor şi Ungaria (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Fotografia poate lega oameni şi depăşi graniţe. Artistul fotograf orădean Ovidiu D. Pop şi-a vernisat joi, la hotelul Matyas Kiraly din Hajduszoboszlo expoziţia intitulată "Fără frontiere" cu imagini din Bihor, Hajduszoloboszlo şi Budapesta. Cele 140 de fotografii expuse, multe aeriene, prezintă frumuseţea locurilor într-o manieră personală care îmbină genurile artistic şi de reportaj.

"Am încercat să unesc cele două zone prin intermediul fotografiei şi să le surprind cu ajutorul avionului din aer. Fotografiile realizate sunt mai curând turistice decât artistice dar, în fond acesta este şi scopul lor, ca oamenii să vadă frumuseţea locurilor şi să dorească să le viziteze", a declarat Ovidiu D. Pop.

Din acest motiv cele 140 de fotografii ale artistului orădean vor fi expuse de-a lungul lunii iunie în holul hotelului Matyas Kiraly, iar în cursul lunii iulie vor putea fi vizionate la hotelul Beke.

La vernisajul expoziţiei au participat, printre alţii, primarul de Hajduszoboszlo, Sovago Laszlo, viceprimarul de Vadu Crişului, Ioan Haşaş, şi deputatul bihorean Szabo Odon.

"Să nu credeţi că îmi plac doar imaginile realizate în Ungaria. Am fost de multe ori în Oradea şi în Bihor. Munţii Apuseni îmi plac foarte mult şi sper că atunci când zona va fi dezvoltată cum trebuie să fie vizitată de un număr cât mai mare de turişti", a declarat primarul Sovago Laszlo.

Expoziţia "Fără frontiere" a fost organizată în încheierea unui proiect transfrontalier în valoare de 553.000 euro derulat de administraţiile locale din Vadu Crişului şi Hajduszoboszlo şi Asociaţia Hotelierilor din Hajduszoboszlo.

Proiectul vizează realizarea unui incubator de afaceri pentru dezvoltarea turistică transfrontalieră. Scopul acestuia este de a atrage la Vadu Crişului şi Hajduszoboszlo vizitatori din ambele ţări.

Pentru aceasta la Vadu Crişului a fost amenajat în locul vechii primării un incubator de afaceri, iar la Hajduszoboszlo a fost construit, la intrarea în ştrandul mare, un centru de informare turistică. Aici vizitatorii din România, şi nu numai, pot primi toate îndrumările şi recomandările cerute.

"Centrul de afaceri va fi inaugurat sâmbătă la Vadu Crişului. Sper că acest proiect să atragă turişti din Hajduszoboszlo la Vadu Crişului şi la fel, cei care vin în Vadu Crişului să vrea să viziteze Hajduszoboszlo", a declarat viceprimarul Ioan Haşaş.

Partea română vrea să împărtăşească cât mai mult din experienţa în turism a partenerilor în proiect. Hajduszoboszlo este o staţiune balneară cu apă geotermală folosită în tratarea afecţiunilor reumatice, ginecologice, precum şi în cure după traumatisme sau tratamente post-operatorii.

Pentru turiştii care vin mai mult pentru distracţie decât pentru tratament localitatea pune la dispoziţie un aquapark. Capacitatea de cazare a oraşului cuprinde nu mai puţin de 30 de hoteluri, 24 de pensiuni, 1.500 de case private şi două campinguri.

Dan Simai

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Stapanul de sclavi
Cate comentarii gaunoase la subiectul Ovidiu D. Pop, dar toate adevarate...! Baile-Felix ce sunt? .....daca ,, Hajduszoboszlo este o staţiune balneară.... '' Numai ca in Felix sunt stationate gudele acestor demoni printre care se regaseste si acesta solutie de scos cu pete, numita Ovidiu D. Pop. Si atunci de ce sa fie promovate Baile-Felix, cand azi nufarul nostru este Moulin Rouge. Fără frontiere:? Exact de asta are nevoie ca sa-si poata trece catelele dintr-o tara in alta, pe bani buni! Ai putea sa zici ca Dumnezeu nu doarme, dar de fapt chiar doarme, astfel l-ar fi inghiti pe acest om ordinar si fara suflet! S-a abonat la tati cu functii in stat, tatii de fete, cica le protejeaza, de fetele din popor, care patate de solutia de scos cu pete, vezi Doamne ce ar fi in stare sa mai faca. Este un stapan de sclavi, veritabil...
Postat 03 Iunie 2013, 07:12 de Buruiana
Escroc
Escrocu' lu' peste de ovi pop......plin de datorii catre fostii (si poate actualii) angajati....
Postat 01 Iunie 2013, 21:08 de Dant
love love love
Las' ca nu numa' pe maghiari i-a pupat el in qur, a pupat-o multa vreme exact in partea opusa pe sefa de cabinet a d-nei Biro, Agota :D Cate pliante pe "proiecte transfrontaliere" a tiparit acest... pupacios in partile umede datorita Agotei... ;)
Postat 01 Iunie 2013, 15:04 de Beatles
O jigodie ordinară!
O **** ordinară care-i pupă-n cur pe unguri pentru bani! Părul lung, jegos nu înseamnă talent, JAVRĂ!
Postat 31 Mai 2013, 21:47 de todor adalbert
mda
artistul lui peste... si fondurile europene.
Postat 31 Mai 2013, 20:43 de jos coruptia
artist pe bani
Asta artist ?? Hai sa fim seriosi ! Atentie la fraza "proiect transfrontalier în valoare de 553.000 euro" si veti avea adevarata valoare a "artistului" care toata viata lui a trait bine din vrajeala la care altii pun botul ! Marele artist care, cum se face, are manifestari numai cand e vorba de "proiecte cu finantare" :D
Postat 31 Mai 2013, 20:00 de moonlight
java
Inca un abonat la bani europeni...si asa se nasc "artisti" fara valoare, promovati de habarnisti...
Postat 31 Mai 2013, 19:28 de java
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON