URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2023, 19:33

Familia Piţurcă, la DNA: Şi fiul lui Victor Pițurcă a fost reţinut

Familia Piţurcă, la DNA: Şi fiul lui Victor Pițurcă a fost reţinut (Sursa foto stânga: Inquam Photos / George Călin, sursa foto dreapta: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Victor Piţurcă, fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal, a fost eliberat din arest marţi dimineaţă, fiind plasat sub control judiciar în dosarul măştilor neconforme livrate către spitalele Ministerului Apărării Naţionale. În aceeaşi zi, fiul său, Alexandru Piţurcă, a fost audiat la DNA în acelaşi dosar, pus sub urmărire penală şi ulterior reţinut.

DNA a anunţat printr-un comunicat, marţi, reţinerea unui om de afaceri pentru 24 de ore, despre care presa naţională a aflat prin surse judiciare că este vorba de Alexandru Piţurcă. În acelaşi comunicat, DNA mai notează că procurorii propun arestarea preventivă a bărbatului, dar şi a şefului companiei de stat Romarm, Gabriel Ţuţu, pus în libertate între timp, fără nicio restricţie. Conform DNA, Ţuţu i-ar fi promis lui Alexandru Piţurcă recepţia şi plata echipamentelor deşi ştia că acestea sunt neconforme.

"Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, omul de afaceri (n.r. Alexandru Piţurcă) ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul M.Ap.N. şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat", se arată în comunicat.

Gabriel Ţuţu ar fi primit apoi, printr-un intermediar care ar fi fost chiar Victor Piţurcă, suma de 50.000 lei, reprezentând preţul traficului de influenţă.

Într-un final, prin Romarm, Ministerul Apărării ar fi încheiat contractul final de achiziţie a măştilor cu firma Helios Dentserv, dar 98% din bani ar fi mers către PAV Green Energy, firma lui Piţurcă jr. Astfel, 100.000 de măşti FFP3 din acest contract ar fi fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme. MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar ulterior părţile s-au împăcat, scrie Libertatea.ro

O singură mască din tranzacție costase 28,69 lei.

Compania Romarm a fost prejudiciată cu 8.647.584 lei, "reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate mai sus, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON