URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2022, 08:20

Faimosul chef Levente Lendvai vine la Graf în weekend-ul 17-18 decembrie

Faimosul chef Levente Lendvai vine la Graf în weekend-ul 17-18 decembrie Sursă foto: Arhivă personală Levente Lendvai
Faimosul chef Levente Lendvai vine la Graf în weekend-ul 17-18 decembrie Sursă foto: Arhivă personală Levente Lendvai
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spre final de an, restaurantul Graf a pregătit un proiect de excepţie: în seara zilei de 17 decembrie (sâmbătă, ora 18:00), respectiv în 18 decembrie (duminică, ora 13:00), la amiază, cina şi prânzul vor fi coordonate de Chef Levente Lendvai, un nume de top din lumea fine dining-ului european.

Sursă foto: Arhivă personală Levente Lendvai

Atât cina, cât şi prânzul, vor consta în preparate speciale, pregătite după reţetele faimosului chef. De la starter şi până la desert, veţi avea parte de experienţe gastronomice inedite, exact ca în restaurantele medaliate în care Chef Levente Lendvai a lucrat de-a lungul carierei sale de până acum.

Nu este prima oară când Chef Levente Lendvai colaborează cu Graf.

Sursă foto: Arhivă personală Levente Lendvai

În această toamnă, el a creat - în colaborare cu echipa orădeană - o serie de preparate pe bază de păstrăv, care fac parte şi acum din meniul permanent al restaurantului de pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Este vorba de păstrăvul sous-vide cu găluşte de morcovi, morcov murat şi sos de unt, respectiv tartarul de păstrăv uşor afumat, servit cu icre de păstrăv, roşii uscate şi maioneză de ceapă verde.

Pe principiul trasabilităţii ingredientelor, peştele provine de la o păstrăvărie locală, iar untul este şi el un produs bihorean. Aceste detalii aparent mici fac parte din iniţiativele Graf de a integra cât mai multe surse locale în harta gastronomică a meniurilor create.  

Câştigător al concursului Bocuse d’Or al Academiei Maghiare şi premiant al Campionatului Mondial Chaine des Rotisseurs (Paris), Levente Lendvai reuşeşte să transmită emoţie prin fiecare aromă pe care alege să o pună în farfurie. Pentru Gala Dinner & Lunch a pregătit un meniu complex, în cadrul căruia una dintre vedete va fi păstrăvul, dar va exista si un savuros steak de vită, servit cu ţelină în straturi, măr cu tarhon şi muştar negru. Puteţi vizualiza meniul complet al evenimentului, format din 5 feluri de mâncare, aici.

În preţul de 235 de lei / persoană, sunt incluse un snack, un starter la alegere, două feluri principale (main course), un desert, dar şi pralinele care vor fi oferite drept cadou de final. Partea culinară va fi identică atât la cina de sâmbătă, ora 18:00, cât şi la prânzul de duminică, ora 13:00. Rezervările se fac telefonic, la 0754 99 11 33. Numărul participanţilor nu poate depăşi 30 de persoane per eveniment, aşadar vă îndemnăm să vă asiguraţi locurile cât mai curând.

Iar pentru a încheia în note festive, vă aducem în atenţie şi renumitul cozonac Graf, care poate fi comandat şi în acest an de Sărbători, telefonic sau la restaurant.

Are la bază un aluat tip brioche, conţine nucă din abundenţă şi este cufundat într-un sirop aromat de portocale. La pregătirea lui se foloseşte o cantitate generoasă de unt de înaltă calitate, de aici şi consistenţa atât de apreciată de oaspeţii Graf.

Dacă doriţi să degustaţi desertul, nu ezitaţi să solicitaţi acest lucru ospătarilor din cadrul restaurantului.

Pentru a rămâne la curent cu toate noutăţile, vă invităm să urmăriţi www.restaurantgraf.ro, respectiv paginile Graf din cadrul reţelelor de socializare Facebook şi Instagram.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON