URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2023, 19:49

Factură de 376 de milioane de lei la curent, primită de un român!

Factură de 376 de milioane de lei la curent, primită de un român! Foto: Iulian Dragomir / G4 Media
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În condiţiile în care foarte mulţi români aşteaptă cu sufletul la gură factura la curent, un român a trăit un şoc când a primit-o, în această lună: nu mai puţin de 376 de milioane de lei, adică aproximativ 76 de milioane de euro!

Documentul a fost primit de patronul unei mici pizzerii din Adjud, judeţul Vrancea, Iulian Dragomir, iar furnizorul este societatea Enel Muntenia.

Factura era emisă pentru consum de curent electric timp de 5 luni, pentru spaţiul în care funcţionează pizzeria, în condiţiile în care, spune Dragomir, factura lunară nu depăşea 1.000 de lei.

"M-am speriat, suma este enormă, n-aş fi avut cum plăti aşa ceva şi nu înţelegeam de ce s-a ajuns la această sumă, însă am bănuit că este o eroare. Între timp, factura a fost stornată, am rămas doar cu sperietura", a precizat Iulian Dragomir, pentru G4Media.ro.

Reprezentanţii societăţii de furnizare a confirmat că este vorba despre o eroare, care ar fi fost identificată chiar a doua zi, iar consumatorului i-a fost trimisă factura corectă.

Reprezentanţii Enel mai susţin şi că "a fost o situaţie punctuală", asigurându-şi clienţii că depun "toate eforturile pentru a le oferi un serviciu de furnizare de energie electrică în condiţii optime".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Reprezentanţii Enel mai susţin şi că "a fost o situaţie punctuală", asigurându-şi clienţii că depun "toate eforturile pentru a le oferi un serviciu de furnizare de energie electrică în condiţii optime".
hai sa lasam PR de-o parte, si desi incearca sa zica ca doar un client a fost afectat si nu se intampla des, si incearca sa fie non-combat cu institutiile statului sa o zicem pe bune: companiile vor STABILITATE din partea legislatiei, fiscalitatii, statului. Sa isi poata planifica investitiile pe urmatorii 5-10-15 ani e mai important decat daca impozitul pe profit e 16% sau 18%. Fusa criza si urcara preturile la energice, intre timp au scazut, multumim Doamne ca iarna calda si incalzire globala, ca preferam sa ne lamurim peste 250 de ani daca mai purtam izmene sau nu, decat sa ne omoare Putin azi. Si guvernul reactioneaza din luna in luna cu alta schimbare la legislatie, cu plafonare, cu alte norme de aplicare, cu amenzi ptr firmele care nu s-au conformat. Imi e mila de programatorii care trebuie sa le schimbe programul de facturare la firmele din energie, daca tot la 3 saptamani guvernantii lui peste vin cu alta modificare la modificarea de data trecuta care a modificat modificarea anterioara care modifica ce s-a modificat in urma cu 3 luni. Cred ca si programatorii aia se gandesc doar cum sa renunte la contract si sa le dea pace celor de la Enel, Electrica si sa isi gaseasca alti clienti, care nu au atatea reglementari si birocratie de la guvern. Costul plafonarii nu e doar in bani de la buget, e si in birocratie, in stres, in ore muncite neproductiv ptr a te ajusta la noua mica si nesemnificativa schimbare, totul ptr 50 de bani, si 100kw.
Postat 20 Ianuarie 2023, 06:46 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON