URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2015, 13:09

Facebook îi va avertiza pe utilizatorii ale căror conturi vor fi accesate ilegal de guverne

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţeaua de socializare Facebook îi va avertiza pe utilizatorii săi ale căror conturi sunt accesate în mod ilegal de autorităţile şi guvernele unor ţări, informează independent.co.uk, citat de mediafax.ro.

Reţeaua de socializare va monitoriza orice activitate suplimentară considerată "suspectă" ce vizează conturile utilizatorilor săi şi va transmite acestor persoane un mesaj de avertizare dacă va constata o astfel de activitate. Facebook îi va încuraja pe utilizatori nu doar să îşi schimbe parolele, ci şi să îşi "reconstruiască sau să înlocuiască" sistemele de operare ale computerelor lor, deoarece acestea vor fi cel mai probabil compromise.

Dacă Facebook detectează o activitate în urma căreia contul unui utilizator a fost "compromis de un atac suspectat că a fost comis în numele unui stat", reţeaua de socializare va publica o notificare în partea de sus a paginii sale principale. Mesajul de avertizare - "Please Secure Your Account Now" ("Vă rugăm să vă securizaţi contul acum") - oferă utilizatorului respectiv o explicaţie asupra faptelor care s-au produs şi îi recomandă acestuia să îşi activeze setările de siguranţă în momentul conectării pe site ("login approvals").

"Login approvals" expediază un mesaj pe telefonul mobil al utilizatorului atunci când cineva încearcă să se conecteze la acel cont folosind un alt dispozitiv. Mesajul respectiv include un cod care va trebui introdus apoi în Facebook, iar acest lucru înseamnă că piraţii cibernetici vor trebui să obţină un acces fizic la acel telefon pentru a putea să acceseze acel cont.

Avertizarea nu înseamnă că Facebook sau sistemele sale au fost compromise, a precizat compania americană. În schimb, mesajul respectiv înseamnă cel mai probabil că dispozitivul mobil sau computerul respectiv au fost infectate cu un "malware" (program informatic conceput pentru infiltrarea şi/sau distrugerea unui computer sau a unei reţele de computere).

Facebook spune că nu va explica însă utilizatorilor avertizaţi motivele care o fac să tragă concluzia că anumite atacuri au fost comise de piraţi cibernetici coordonaţi de anumite guverne. Facebook nu va explica aceste lucruri "pentru a proteja integritatea metodelor şi proceselor" sale. În schimb, reţeaua de socializare va furniza periodic notificări în situaţii în care probele "sprijnă cu fermitate" această concluzie.

Facebook spune că a ales să furnizeze utilizatorilor săi o alertă de avertizare suplimentară despre atacurile cibernetice comandate de către state - spre deosebire de cele comise de simpli infractori, de exemplu - deoarece infracţiunile din prima categorie sunt de obicei mult mai periculoase.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON