URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2021, 11:20

Experimentul Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iată că visul preşedintelui Ilie Bolojan de a avea toată puterea în Oradea şi în Judeţ se împlineşte. Odată tranşată problema prefectului PNL, în persoana lui Dumitru Ţiplea, toate ouăle puterii şi ale opoziţiei sunt în mâinile lui Bolojan. Aşa că, de acum înainte, tot ce se petrece, cu bune şi rele, va fi exclusiv meritul sau vina şefului de la CJ.

Mulţi se întreabă cu ce-l deranja pe Bolojan dacă avea prefect de la UDMR. Răspunsul l-au primit mai repede decât s-ar fi aşteptat. Liderii maghiari, văzând că nu-i mai pot cenzura activitatea, prin prefectul lor, apelează la un soi de nesupunere civică, toţi primarii UDMR coalizându-se sub sloganul autonomiei locale.

Din păcate pentru ei, motivul cu care pleacă la luptă este ridicol. Practic, se opun cererii lui Bolojan de a-şi face curat prin comune, eventual cu ajutorul asistaţilor social. În viziunea domnilor primari, în virtutea autonomiei locale, poţi fi în rahat până la brâu, dar nimeni nu are dreptul să-ţi ceară să tragi apa pe tine!

La Primăria Oradea, Bolojan a demonstrat cu cifre că poţi avea cele mai mici cheltuieli de personal raportate la populaţie, culmea, cu cele mai bune rezultate. Dacă lucrul acesta îi reuşeşte şi la Judeţ, vom avea un exemplu de bune practici ce ar putea fi exportat în întreaga ţară.

Presiunea pentru eficientizarea sistemului administrativ va veni de jos în sus, pentru că la nivel de coaliţie nu există dorinţa şi putinţa ca lucrurile să se clintească. Aşa că miza pentru ce se întâmplă în Bihor depăşeşte cu mult graniţele judeţului, căci, nu-i aşa, dacă la noi se poate, de ce să nu se poată peste tot?

Am spus în titlu despre experimentul Bolojan şi nicidecum despre experimentul liberal, pentru că la nivel naţional, după cum se vede, liberalii sunt într-o concurenţă acerbă cu PSD-ul în competiţia de numire a celor mai proşti membri de partid în instituţiile deconcentrate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
interesant sau nu
Se pare ca e prima data cand pesedistii nu i-au urmat pe udemeristi in tampenia lor. A inceput sa scada puterea lui Ianos in filiala locala ?
Postat 10 Februarie 2021, 17:15 de B90
Experimentatul Bolojan
De fapt Bolojan are experienta in a "lucra" cu udemeristii. Asta e doar un episod. Orice prilej de a baga bete-n roate bunului mers al treburilor in Bihor/tara e bun pt ei.
Postat 10 Februarie 2021, 17:10 de B90
Se
Infirm
Postat 09 Februarie 2021, 17:28 de Sandu2100
!?
confirm.
Postat 09 Februarie 2021, 17:12 de User anonimizat
Se
Noroc cu tine ca aduci savoare
Postat 09 Februarie 2021, 15:57 de Sandu2100
!?
cata plusvaloare aduc unii conversatiei, patetic.
Postat 09 Februarie 2021, 14:41 de User anonimizat
Si inca odata
Fraierii mor de ciuda. Felicitari Bolojan
Postat 09 Februarie 2021, 14:27 de Sandu2100
Nici scârba față de pupincurismul profund al Bihoreanului nu mai impresionează pe cineva ... a devenit obișnuință și parte a existenței liberalismului autohton !?!
Ce credeți că a învățat Bolojan în scurta perioadă a vieții lui de secretar general al guvernării Tăriceanu ?!? Șmecheria tipică de capitală ... să nu recunoști nimic din tâmpeniile făcute și din furăciunile comise, să dai impresia că ești atotștiutor și să îți arogi inițiativele bune ale altora !?! Așa că, a ieșit din el tot ce putea fi mai rău ... un mincinos, lipsit de caracter și laș, vanitos prin ignoranță !?! De fapt, prin punerea milioanelor (imobile, bani și bunuri) acumulate în ultimii 12 ani - pe numele fiicei care abia a trecut de școala primară - ne-a arătat cine-i marele escroc care a păcălit un oraș un județ și o parte din țară !?!
Postat 09 Februarie 2021, 14:13 de CrisDumi
Mancatorii de rachat..
..sa ne explice cum se curata curtea
Postat 09 Februarie 2021, 13:36 de oradeanbihor
!?
chiar asa, da-o-n colo de lege, “ieftin” sa fie.
Postat 09 Februarie 2021, 13:15 de User anonimizat
Se
Judetul era in cacao pana da vina Bolojan, noi care am votat Bolojan, pt asta am votat, nu pt ajutoare sociale, prime la bugetari, pensii, alte avantaje etc. Bine face ca ii da afara, cu toate procesele, e mai ieftin sa te scapi de ei ( dupa cum se vede, toti astia dati afara se retrag tot in functii de bugetar) , sa ne apu am de treaba si sa facem curat in curtea noastra
Postat 09 Februarie 2021, 13:02 de Sandu2100
!?
ce sa mai, judetu zacea in cacao pana la aparitia acestui providential, ce vrea toata puterea sa faca curat si ordine. inteleg ca autorul e fan-ul lui numaru unu, loc ce-l imparte cu colegu “Cris”, dar, poate ar fi jurnalistic sa ne aminteasca cum a dat-o in bara cu restructurarile din primarie, unde in urma unor procese a fost fortat sa intoarca in functii concediatii si sa-i despagubeasca. populismu asta propagandistic functioneaza la electoratu mediocru.
Postat 09 Februarie 2021, 11:30 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON