URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Evenimente Oradea

The Motans, artificii spectaculoase şi o nouă peripeţie, în încheierea Oradea FestiFall: În timpul concertului, un adolescent s-a căţărat pe scenă (FOTO / VIDEO)
Timp liber
Prima ediţie rebranduită a Toamnei Orădene, numită de acum Oradea FestiFall, s-a încheiat cu concertele Mihail şi The Motans, urmate de un foc de artificii spectaculos care a luminat cerul deasupra Pieţei Unirii. Seara de duminică n-a fost lipsită de peripeţii, căci în timpul concertului The Motans un tânăr a reuşit să se furişeze dincolo de gardurile de protecţie şi s-a căţărat pe scenă lângă Denis, solistul trupei, care a dat mâna cu băiatul, dar apoi a certat oamenii de la pază, spunându-le să nu "doarmă".
07 Octombrie 2019, 00:35
Seară cu peripeții la Oradea FestiFall: 3 Sud Est a coborât de pe scenă din cauza unei pene de curent provocată de ploaie (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul TV
Concertul de sâmbătă seara de la Oradea FestiFall al celor de la 3 Sud Est a fost întrerupt timp de minute bune, din cauza unei pene de curent provocată de ploaie. Problemele au fost remediate, iar programul muzical al serii a continuat. În timpul concertului lui Smiley, o fetiță în scaun cu rotile a fost adusă din public de către organizatori până în backstage, de unde s-a putut bucura de concertul cântăreţului.
06 Octombrie 2019, 09:05
Piaţa Unirii a fost plină în a doua seară a Oradea FestiFall. Află ce evenimente sunt programate sâmbătă şi duminică! (FOTO / VIDEO)
Timp liber
A doua seară a Oradea FestiFall, cum au redenumit organizatorii începând din acest an Toamna Orădeană, a umplut Piaţa Unirii de petrecăreţi şi curioşi. Mulţi dintre ei au fost atraşi de mâncărurile oferite de food truck-uri, în timp ce alţii s-au postat în zona scenei, unde au cântat întâi membrii The Rock, un cover band AC/DC, care a fost pe placul fanilor legendarei formaţii, iar apoi trupa Vama, al cărei concert a durat circa o oră, dar n-a reuşit să-i "dezmorţească" pe toţi cei prezenţi.
05 Octombrie 2019, 08:31
Favorita orădenilor: Mustang, cea mai votată trupă locală, a susținut un show plin de energie în Piața Unirii (FOTO / VIDEO)
Timp liber
Câștigătoarea voturilor orădenilor, trupa Mustang, a susținut un show energic, joi seară, în prima zi de Oradea FestiFall. Sute de curioși au cântat și au dansat pe ritmuri de rock împreună cu membrii trupei.
04 Octombrie 2019, 10:32
A început Oradea FestiFall: Un trubadur și creaturi din altă lume i-au cucerit pe orădeni. Ce se mai găsește la festival (FOTO / VIDEO)
Evenimente Oradea
Spectacolele de artă stradale organizate, joi, cu ocazia deschiderii Oradea FestiFall, i-au încântat pe trecători. Un trubadur care cântă la mai multe instrumente, alături de personaje fabuloase, au împânzit Piața Unirii și i-au cucerit pe orădeni. În ciuda vremii reci, sute de persoane s-au plimbat prin centru, alături de creaturile ciudate, venite parcă din alte lumi, şi s-au oprit la standuri pentru a-și cumpăra diverse delicatese.
Începe Oradea FestiFall. Află programul complet!
Evenimente Oradea
A mai rămas doar o zi până începe Oradea FestiFall 2019 - unul din cele mai frumoase evenimente ale Oradiei, la care invităm toți orădenii și turiștii care se află în orașul nostru în această perioadă, să se bucure împreună cu noi de frumusețea și energia orașului.
02 Octombrie 2019, 18:55
Noutăţile Oradea FestiFall: un 'Pământ' uriaş va fi suspendat în Piaţa Unirii (VIDEO)
Evenimente Oradea
Orădenii vor avea parte de multe surprize la Oradea FestiFall, festivalul Toamna Orădeană „rebranduit”. Pe tot parcursul evenimentului la intrarea în Pasajul Vulturul Negru va fi suspendat un "Pământ" rotitor iluminat, un tunel colorat şi luminat va fi amplasat în Piața Unirii, iar ofertele culinare vor fi diverse şi inedite. 
26 Septembrie 2019, 13:44
Oradea FestiFall: Vama, 3 Sud Est, The Rock, Smiley, Mihail şi The Motans ajung în orașul de pe Criș
Timp liber
Adio, Toamnă Orădeană, bun venit Oradea FestiFall! Binecunoscutul festival, punct de reper al evenimentelor culturale din oraşul de pe Criş, se "upgradează", aducând schimbări majore în filozofia evenimentului, începând chiar cu numele! Vama, The Rock, 3 Sud Est, Smiley, Mihail şi The Motans sunt câteva dintre numele care vor concerta la festivalul programat în perioada 3-6 octombrie, în Piaţa Unirii şi pe pietonala Vasile Alecsandri. În plus, talentele locale sunt încurajate să se înscrie într-un concurs online care le-ar putea "urca" pe scenă.
22 Septembrie 2019, 17:30
Toamna Orădeană își schimbă numele în „Oradea FestiFall”. Vezi programul parțial al evenimentului!
Evenimente Oradea
Cea mai nouă ediție a festivalului Toamna Orădeană aduce și schimbări majore. Festivalul cu o tradiție de aproape trei decenii își va schimba numele în „Oradea FestiFall”. Organizatorii evenimentului au transmis, vineri, un program provizoriu al concertelor și activităților din cadrul sărbătorii.
20 Septembrie 2019, 15:57
Începe Ora Jazz Festival. Vezi programul evenimentului!
Timp liber
Festivalul care va aduce artiști de jazz din străinătate la Sinagoga Sion din Oradea, printre care se numără și artista londoneză Nubya Garcia care va cânta pentru prima dată în România, va debuta vineri seară. Orădenii iubitori de jazz mai pot încă să își achiziționeze bilete sau abonamente.
19 Septembrie 2019, 16:00
Oraşul filmelor: A început cea de-a doua ediţie a TIFF Oradea. Între primele proiecţii, filmul 'La Gomera', despre un poliţist corupt (FOTO)
Timp liber
Oradea a devenit, vineri, oraşul filmelor. Cea de-a doua ediţie a TIFF Oradea a debutat cu mai multe proiecţii, unele simultane, în mai multe locuri din oraş, între care Piaţa Unirii, Filarmonica de Stat şi Sinagoga Sion. Între primele filme prezentate publicului orădean s-a numărat şi avanpremiera "La Gomera", povestea unui poliţist corupt care e nevoit să înveţe un limbaj codat, fluierat, folosit de localnicii de pe insula La Gomera, pentru a-l scăpa din puşcărie pe un traficant de droguri. 
07 Septembrie 2019, 09:01
Începe cea de-a doua ediţie TIFF Oradea
Evenimente Oradea
Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania îşi deschide porţile astăzi, pe 6 septembrie, la Oradea. Timp de trei zile, oraşul va deveni capitala filmului din România, oferind cinefililor şansa de a urmări pe marele ecran, în cele cinci spaţii partenere, o selecţie de peste 30 de titluri noi, unele proiectate în premieră.
06 Septembrie 2019, 14:22
Vine TIFF! Cele mai aşteptate filme ale toamnei, la Oradea: 30 de proiecţii în săli şi în aer liber
Timp liber
Cea de-a II-a ediţie a TIFF Oradea va aduce în faţa orădenilor, de vineri până duminică, cele mai importante filme ale anului, proiecţii în premieră şi invitaţi speciali, între care actorii Gheorghe Visu şi Dana Rogoz. Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul Internaţional de Film Transilvania îşi încheie periplul cinematografic prin ţară cu trei zile de proiecţii în premieră, cine-concerte şi evenimente în aer liber.
04 Septembrie 2019, 12:21
Cine-concerte în Sinagogă, în fiecare seară la cea de-a doua ediţie TIFF Oradea
Timp liber
Sinagoga Neologă Sion va fi şi în acest an gazda evenimentelor muzicale speciale incluse în programul TIFF Oradea. La finalul fiecărei zile de festival, între 6 şi 8 septembrie, publicul se va delecta cu o serie de cine-concerte spectaculoase, în decorul unic al monumentului istoric construit în stil neomaur.
03 Septembrie 2019, 20:01
Orădenii sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a ORA Jazz Festival!
Evenimente Oradea
ORA Jazz Festival 2019 se va desfăşura în perioada 20 - 22 septembrie, într-unul dintre cele mai valoroase repere arhitectonice orădene - Sinagoga Neologă Sion. Asociaţia Culturală Mono şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) au pornit împreună un festival internaţional de jazz anul trecut, prima ediţie bucurându-se de aprecieri entuziaste din partea publicului. 
02 Septembrie 2019, 18:41
Cu intrare gratuită: Opera Maghiară de Stat din Budapesta va prezenta 'Elixirul dragostei' în Piaţa Unirii (VIDEO)
Timp liber
Opera Maghiară de Stat din Budapesta vine din nou la Oradea. Pe 1 septembrie, în Piaţa Unirii, artiştii maghiari vor interpreta "Elixirul dragostei", de Gaetano Donizetti, operă comică în două acte, accesul la eveniment fiind gratuit.
01 Septembrie 2019, 10:38
Noutăţi din cinematografia maghiară şi premiere surprinzătoare în programul TIFF Oradea (FOTO)
Timp liber
Două debuturi cinematografice remarcabile, o comedie romantică proiectată în premieră în România şi un titlu care a impresionat juriile internaţionale îmbogăţesc programul celei de-a doua ediţii TIFF Oradea cu o selecţie de noutăţi surprinzătoare. Între 6 şi 8 septembrie, cele mai apreciate filme produse recent în Ungaria, vin la întâlnirea cu publicul însoţite de regizorii şi protagoniştii lor.
30 August 2019, 16:01
Prea mulţi pentru Cetate: Toamna Orădeană se va ţine anul acesta în Piaţa Unirii 
Timp liber
Directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, Mihai Jurca, a anunţat marţi că festivalul Toamna Orădeană se va desfăşura anul acesta în Piaţa Unirii şi nu în Cetate, unde anul trecut miile de participanţi au creat îmbulzeală, mai ales la intrarea şi ieşirea în fortăreaţă.
27 August 2019, 12:01
Zilele Culturii Maghiare: Orădenii sunt ademeniți cu langoş, kurtos cu înghețată din fructul dragonului, spectacole și muzică (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul TV
Indiferent de limba maternă, orădenii, dar nu numai, sunt așteptați în Cetate, unde are loc cea de-a treia ediție a Zilelor Culturii Maghiare. Negustorii din Bihor, dar și din afara județului, au înșirat pe tarabe produse de toate felurile, de la turtă dulce în formă de inimioare, până la perne umplute cu lavandă sau tradiționalul kurtos, dar umplut cu... înghețată cu aromă de fructul dragonului.
24 August 2019, 09:11
Orădenii sunt invitaţi, în weekend, la Zilele Culturii Maghiare. Vezi programul complet!
Evenimente Oradea
Cetatea va găzdui la finalul acestei săptămâni o nouă ediţie a Zilelor Culturii Maghiare Oradea, un eveniment dedicat comunităţii maghiare, prin care sunt promovate tradiţiile acesteia.
22 August 2019, 16:55
Havasi Symphonic: Pianistul cu alură de rockstar a ţinut un concert de zile mari la Oradea (FOTO / VIDEO)
Timp liber
Aşa cum era de aşteptat, concertul Havasi Symphonic a adunat mii de orădeni, miercuri seară, în Piaţa Unirii. Timp de aproape două ore, celebrul pianist şi orchestra care îl însoţeşte au cântat melodii compuse chiar de Havasi, îndelung aplaudate. Pe lângă cei 2.700 de spectatori care au cumpărat bilete pentru concert, pianistul a mai fost ascultat de încă atâţia oameni, care au stat pe lângă gardurile amplasate de APTOR, pentru a delimita zona plătitorilor de tichete.
Toamna filmelor: Peste 30 de proiecţii la a doua ediţie a TIFF Oradea, între care 'La Gomera', 'Dama de cupă' şi 'Parking'
Evenimente Oradea
Cea de-a doua ediţie a TIFF Oradea va aduce, între 6 şi 8 septembrie, câteva dintre cele mai importante filme ale anului, proiecţii în premieră şi invitaţi speciali. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Festivalul Internaţional de Film Transilvania îşi încheie periplul cinematografic prin ţară cu trei zile de proiecţii în premieră, cine-concerte şi evenimente în aer liber la Oradea.
21 August 2019, 14:37
Havasi Symphonic, în seara asta, la Oradea. Informații utile pentru participanții la concert
Evenimente Oradea
După numeroase concerte de succes în București și Budapesta, HAVASI își face debutul în aer liber cu cel mai nou concert simfonic al său, la Oradea, în 21 August de la ora 20:30. Este o ocazie specială de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima dată în aer liber, în inima orașului Oradea, într-un decor Art Nouveau unic în România. APTOR a transmis câteva informații utile pentru participanții la concert. Află-le aici!
Piaţa Unirii, plină cu flori. Orădenii sunt invitaţi să admire şase care alegorice la Carnavalul Florilor
Timp liber
Orădenii sunt invitaţi, miercuri, între orele 12 şi 17, să admire şase care alegorice în Piaţa Unirii la o nouă ediţie a Carnvalului Florilor. Două dintre acestea au fost realizate în parteneriat cu Primăria Oradea, respectiv Consiliul Judeţean Bihor. Anul acesta, carele nu vor colinda prin oraş din cauza lucrărilor de infrastructură derulate de municipalitate.
20 August 2019, 18:21
Oradea Summer Film: cinematograful orădean în aer liber începe în acest weekend!
Evenimente Oradea
Oradea Summer Film este un eveniment cinematografic care promovează filmele de autor. Declinul cinematografelor de artă din întreaga lume a deviat parcursul acestor filme într-un sistem alternativ de distribuție în cadrul festivalurilor de film. Ediția 2019 a evenimentului se desfășoară în perioada 9-18 august 2019 în Parcul Cetății Oradea, proiecțiile de film fiind programate în fiecare seară de la ora 21:00. Intrarea este liberă!
 
08 August 2019, 17:22
Seri ca-n filme: Oradea Summer Film aduce în Cetate pelicule de la Festivalurile Cannes, Veneţia şi Berlin
Timp liber
Timp de 10 zile, Parcul Cetăţii se va transforma în cinematograf în aer liber, unde orădenii se vor bucura, gratuit, de filme bune, alături de familie şi prieteni. Ediţia a treia a Oradea Summer Film se va desfăşura în perioada 9-18 august şi cuprinde producţii interesante, bine primite la festivaluri prestigioase, precum cele de la Cannes, Veneţia şi Berlin.
08 August 2019, 11:11
Cerere mare: Au fost suplimentate biletele pentru concertul pianistului Havasi din Piaţa Unirii
Evenimente Oradea
Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune a anunţat, miercuri după amiaza, că a decis să suplimenteze numărul de locuri şi ca atare de bilete la concertul Havasi Symphonic programat pe 21 august în Piaţa Unirii. Biletele puse iniţial în vânzare, circa 2.300, s-au epuizat rapid.
07 August 2019, 16:53
'Zilele Culturii Maghiare', la finalul lunii august. Carele alegorice din Carnavalul Florilor nu vor mai defila prin Oradea
Știri Oradea
"Zilele Culturii Maghiare", organizate prin tradiţie la jumătatea lunii septembrie, au fost mutate pe sfârşitul lunii august, pentru a căpăta o amploare mai mare prin alăturarea cu cea de-a 14-a ediţie a Carnavalului florilor şi cu concertul Havasy Simphonic din 20 şi 21 august. În premieră, carele alegorice din cadrul Carnavalului Florilor nu vor mai defila prin Oradea.
Oradea Summer Film 2019: 10 seri de filme sub cerul liber, în cea mai frumoasă lună de vară. Vezi programul!
Evenimente Oradea
Oradea Summer Film, unul din cele mai îndrăgite evenimente orădene, revine în Parcul Cetății Oradea în cea mai frumoasă lună de vară! Evenimentul se află deja la a treia ediție, care se va desfășura în perioada 9-18 august. Proiecțiile de film vor avea loc în fiecare seară de la ora 21, iar intrarea este liberă.
31 Iulie 2019, 20:10
A început Citadel Delivery: Ce evenimente sunt programate în Cetatea Oradea (FOTO)
Știri Oradea
Curtea interioară a Cetăţii orădene a devenit de vineri un loc al artei, iar pe tot parcursul weekend-ului sunt anunţate evenimente deosebite între care sesiuni cu recitări de poezii denumite "Slam poetry", un concurs cu poezii româneşti şi universale "Poetry quiz", dar şi ateliere de reciclare a produselor din plastic, filme în aer liber şi concerte.
27 Iulie 2019, 08:51
   2  4 5 6  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON