URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Noiembrie 2015, 16:55

Eveniment Arhidava, la Trade Center: Economia digitală, factor major de creştere a afacerii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Astăzi, principala provocare în majoritatea industriilor o reprezintă administrarea complexităţii afacerilor. Singura şansă pentru administrarea acestei complexităţi este implementarea tehnologiilor digitale. O economie digitală adevărată este una în care întreprinderile profită pe deplin de posibilităţile şi beneficiile oferite de tehnologiile digitale, atât pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa şi productivitatea, precum şi pentru a ajunge la clienţi şi a realiza vânzări. Conform ultimului raport EU asupra economiei digitale DESI 2015, (http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/desi-2015-country-profiles), România are un drum lung de parcurs, situându-se pe locul 27 din 28 în clasamentul european privind integrarea tehnologiilor digitale în mediul de afaceri.

"Economia digitală - factor major de creştere a afacerii" a fost şi tema centrală a evenimentului organizat joi, 12 noiembrie 2015, la Trade Center Oradea de Griffits School of Management şi SC Arhidava Solutions SRL.

Pentru cei peste 90 de participanţi, mangeri, ingineri IT, profesori de informatică, elevi, au vorbit reprezentanţi din toate sferele interesate de acest domeniu.

Pentru început, directorul Zonei Metropolitane Oradea,  Adrian Foghiş, a vorbit despre deschiderea autorităţilor pentru a dezvolta acest sector economic şi viziunea unui Smart-city la Oradea.

Dr. Sebastian Văduva, care a şi moderat întâlnirea, a deschis evenimentul prezentând paradoxul evoluţiilor economice care au parte - datorită revoluţiilor tehnologice - de o distrugere creativă în primul rând, pentru ca în final evoluţia să conducă la îmbunătăţirea şi creşterea nivelului de trai al populaţiilor.

Din partea Arhidava Solutions SRL a vorbit managerul de proiect, ing. Claudiu Pipiş, prezentând beneficiile arhivării electronice în creşterea eficienţei, asigurarea securităţii datelor alaturi de acces facil, reducerea costurilor, a timpilor de răspuns.

ARHIDAVA SOLUTIONS este un start-up de economie socială a cărui idee a pornit de la proliferarea serviciilor cu componentă IT în intreprinderi sociale din lumea întreagă. Dacă pe plan social misiunea societăţii este de a oferi câtorva persoane vulnerabile angajate oportunitatea participării active la societatea şi economia informaţională, din punct de vedere economic misiunea s-a concretizat iniţial în conservarea digitală a documentelor vechi şi actuale, pentru a le face accesibile prezentului şi viitorului - prin arhivarea electronică. Acum s-a extins la managementul documentelor, managementul activelor digitale, organizarea fluxurilor de lucru, soluţii bazate pe softul nemţesc Elo Professional.

Pe aceeaşi temă, beneficiile şi avantajele digitalizării au fost detaliate de Claudiu Borşan, Directorul Elo Romania.

Consultantul în afaceri Dacian Palladi a tratat într-o manieră exhaustivă informaţia şi prelucrarea ei de către om şi umanitate în general, respectiv creierul uman în special, influenţa emoţiilor asupra procesării.

"Urbanizare, eco-evolutie şi digitalizare – asa va arăta lumea în 2025, iar nevoia de a stoca şi prelucra date va creşte exponenţial", a declarat Sorin David (foto), antreperenor în economia digitală. Acesta a invitat audienţa să migreze spre cloud-ul autohton pentru reducerea costurilor şi predictibilitatea lor, dar şi pentru a scăpa de "durerile de cap" legate de infrastructura proprie sau software mereu depăşit. Printre serviciile oferite de DAVA DATA CENTER se numără siguranţa datelor, tendinţa europeană de repatriere a datelor stocate, contact direct 24 de ore din 7 zile pe săptămână şi multe alte soluţii personalizate.

Despre importanţa CRM-ului şi ERP-ului în succesul unei afaceri a vorbit Diana Saridachi, Ymens România, broker de cloud, care a prezentat soluţiile mature de ERP si CRM care sunt oferite în parteneriat de către ARHIDAVA SOLUTIONS.

Dr. Ioan Dziţac, rector la Universitatea Agora din Oradea, a schiţat ce oportunităţi există şi ce ameninţări pot surveni în dezvoltarea informaticii orădeane.

Cel care a încheiat seria prezentărilor a fost Silviu Hotăran, orădean de origine, fost preşedinte al Microsoft pe Europa de Est si de Sud-Est, în prezent este implicat în educaţie şi formare. Acesta a adus în faţa audienţei o temă de intersecţie a preocupărilor domniei sale – "Era digitală: tehnologia pentru om, nu omul pentru tehnologie", oferind auditoriului un argument final pentru umanizarea erei digitale în care păşim alături de economiile lumii.

Intâlnirea a prilejuit nu doar prezentarea unor puncte de vedere şi a câtorva soluţii pentru economia digitală, ci şi răspunsul la întrebările publicului avizat, urmate de networking şi centre de discuţii cu demonstraţii ale serviciilor de arhivare.

 Evenimentul a fost posibil datorită finanţării printr-un Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 6  "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie  6.1  "Dezvoltarea  economiei sociale" - MIXECO – MIX DE ECONOMIE SOCIALĂ. Contract de finanţare: posdru/173/6.1/S/149043

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON