URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2019, 10:06

Eu prefer aglomerația

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întâi ar fi trebuit terminat pasajul suprateran de pe centură, din dreptul cimitirului. Măcar aşa orădenii ar mai fi avut o variantă de ocolire a centrului oraşului. Apoi ar fi trebuit finalizată noua linie de tramvai. Mai mult, tramvaiul ar trebui să fie un metrou de suprafaţă, în aşa fel încât maşinile să nu poată circula peste linii. Abia apoi ar fi trebuit să ne apucăm de pasajele din centru.

Numai că la noi nimic nu merge ca la carte. Pentru o aprobare de la Bucureşti se stă trei ani, constructorii se focusează pe alte obiective, proiectele sunt varză şi, în plus, mai intervin şi prostiile funcţionarilor din administraţia locală.

L-am sfătuit pe un clujean să încerce să amâne vizitarea oraşului pentru că, din cauza şantierelor, Oradea e blocată. Mi-a spus că la noi e bine, că măcar avem o perspectivă după ce se termină lucrările. Lucrări care la ei nici măcar n-au început.

Eu mi-am pierdut de mult speranţa că voi apuca să locuiesc într-un oraş fără şantiere. Cât timp oraşul e viu şi se dezvoltă vom avea macarale, buldozere şi constructori, pentru ca infrastructura să ţină pasul cu extinderea municipiului.

Aşa că pe cei care-l înjură pe Bolojan i-aş sfătui să-şi drămuiască sudalmele, să le ajungă măcar două cincinale de acum înainte. Oricum, prefer zgomotul şi aglomeraţia din oraş liniştii adânci de pe aeroport.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
cchris26
Ah ești plecat, rămâi până se termină șantierele dar atunci abținete de la ținut lecții. Habar n-am unde s-o făcut pasaju ăla lung prin care te dai tu și nici nu mă interesează. Poate la un oraș de 200 mii nu-i justificabil, probabil în viitor da, mult iubitu se pare că are glob de sticlă vor veni mulți suedezi (doar sântem liberali) la aquapark.
Postat 27 Noiembrie 2019, 05:27 de User anonimizat
E normal
Mi-e greu sa ii inteleg pe cei care critica santierele. Cateodata mi-as dori ca prostia sa doara. Da, stiu ca santierele fac praf si blocaje rutiere. Va garantez ca fac asta in orice tara. E ca si cum ai vrea sa pe speli fara sa te uzi. Nu poti. Primaria ar fi putut sa amane niste proiecte, sa le ia pe rand. Credeti ca ar mai fi fost facute??? Uitati-va putin in ce tara traiti si ce perspective exista. Adica hai sa gandim un pic. Daca nu e totul organizat cum trebuie e tot din vina noastra. Voi la job sunteti intr-adevar chiar asa de meticulosi si le faceti pe toate cat de bine se poate? E drept ca in alte tari santierele se organizeaza mai pe vacante, mai noaptea si in week-end unde se poate, dar nu se poate intotdeauna. Merg la munca pe o autostrada care se largeste la 3 benzi/sens care e in santier de 3 ani, si nu sunt trist deloc. Folosesc bicicleta cat de des pot. Stiu tunel similar celui din centrul civic, doar ca mult mai lung, care a fost construit in mai bine de 5 ani in mijlocul orasului. A fost haos total pana a fost gata, dar acuma ne dam prin tunel, rapid si fara semafoare. Pe scurt: bucurati-va ca se face, restul sunt detalii care nu mai conteaza.
Postat 26 Noiembrie 2019, 23:34 de cchris26
two
Ești super inteligent, dar nu se observă
Postat 26 Noiembrie 2019, 16:29 de Sandu1206
sandu
Plin era de șantiere și în anii’70-‘80 și aia tot dezvoltare era, retoric nu te strădui, gândirea nu intră la plata la cuvânt.
Postat 26 Noiembrie 2019, 14:57 de User anonimizat
Decalog
Nu pune la suflet toți asistații, care se uită la antene. Oradea se dezvolta și șantierele demonstrează asta.
Postat 26 Noiembrie 2019, 14:46 de Sandu1206
Sa va fie rusine , detractorilor...
Scrie clar in text sa va dramuiti sudalmele pentru inca doua cincinale , aka ten years after...Calculat de la anul, evident
Postat 26 Noiembrie 2019, 13:43 de excalibur
rușine mugur ciuvică
"De ce să n-avem și noi faliții noștri, de ce să nu criticăm faptul că aici se lucrează?". Era mai bun CET-ul vechi, că eram zona cu cele mai numeroase cazuri de cancer din Romania! Ar fi mai bine să avem centrale de bloc ca nemții, dar să plătim pentru ele cât plătesc etiopienii... Am vrea să avem centrale de apartament ca la Cluj, dar să nu plătim introducerea gazului și nici oricum nu vedem că orașul arată ca o Favelas. Nu vrem șantier la Centura, nu suportăm lucrări la Pasaje, dar ne aducem fiecare câte o mașină second chilipir de la Auto-haus-Ali-Baba. Nu e bine că Centrul e pietonal, dar ne indignăm că nu ai pe unde să plimbi un copil, pe unde să se joace cei mici, pe unde să ieși din apartamentul mai ieftin decât bolidul parcat pe trotuar. Nu e bine că se cheltuie aici sume uriașe din fonduri UE pe infrastructură, era mai bine când se construiau furnalele intreprinderilor din Rogerius pe creditul platit de noi in anii 80 cu foamea și cu frigul în case și în oase! Rușine să vă fie, mama voastră de comuniști...
Postat 26 Noiembrie 2019, 12:58 de decalog
Dezorganizare totală care va avea un mare efect !?!
Pierderea identității de imagine a orașului e fix la distanță de încă un mandat !?! Oradea o să fie la fel, până la confuzie în multe privințe, cu oricare dintre orașele care "se bucură" de bani suficienți pentru a turna beton cât țara ... ba poate mai rău chiar !?!
Postat 26 Noiembrie 2019, 12:42 de CrisDumi
Sindromul Stokholm
Se aplica perfect in Oradea. Cei veniti de pe sate inca sunt fascinati de luminitele si betoanele de care nu au avut pana acum parte (in cazul lor nu se pune)
Postat 26 Noiembrie 2019, 11:44 de oradeanbihor
Adulatio...
Nu e vorba despre santiere si dezvoltare.E vorba despre adulatori si contestatari.Singura optiune valabila este indulgenta si toleranta.Toleranta pe care familia trebuie sa o aiba fata de capul acesteia,care e harnic si aduce bani acasa.Are doar citeva vicii,isi bate nevasta si copiii,e incrincenat si inflexibil.O lume minunata in care pedofilia,sodomia si incestul nu mai sunt pacate capitale,devin chiar acceptabile,poate chiar trendy...la schimb cu muulta dezvoltare,pe modelul pateului de gisca.
Postat 26 Noiembrie 2019, 11:17 de excalibur
...
De parcă că se face-i problema, problema-i că se face haotic, dezorganizat. Delimitarea șantierelor îi de tot râsul. La fel și curățenia după ziua de muncă. Că tot ne plac comparațiile cu marile capitale, pe afară șantierul e bine delimitat cu garduri înalte acoperite să nu iasă praful, se mătură, se spală. La noi a devenit centrul un cumul de praf, poți să-l ștergi zilnic că reapare peste tot, Piața Ferdinand îi un dezastru.
Postat 26 Noiembrie 2019, 10:56 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON