URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2022, 08:51

Ediție aniversară a Swimathon Oradea. S-a dat startul înscrierilor

Ediție aniversară a Swimathon Oradea. S-a dat startul înscrierilor (Sursa foto: Facebook - Swimathon Oradea, credit: Remus Toderici)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a zecea a Swimathon Oradea începe în aceste zile, odată cu depunerea înscrierilor celor care au o idee de susţinut. Prin maratonul de înot se strâng fonduri pentru diverse proiecte sociale, educative şi caritabile în Oradea şi judeţ. Doritorii pot să îşi depună proiectele până pe 24 iulie, iar competiţia va avea loc pe 10 septembrie.

Competiţia de înot Swimathon adună la un loc companii, organizaţii şi diverse grupuri care susţin iniţiative umanitare cu impact la nivelul oraşului sau al judeţului Bihor, iar reprezentanţi ai proiectelor înoată pentru strângere de fonduri.

Totul începe de la un grup de iniţiativă, format din colegi de serviciu, prieteni sau membri dintr-un ONG care înscriu la Swimathon un proiect pentru comunitatea în care trăiesc, apoi formează o echipă de înotători, care vor sări și se vor întrece în apă în ziua evenimentului. Până la competiţie fiecare echipă îşi va forma o reţea de susţinători şi donatori.

Cei din urmă vor pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Cu cât mai multe ture vor parcurge înotătorii dintr-o echipă, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

"Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajaţi din companii, antreprenori şi chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială şi dărnicia pentru cauze relevante şi transformatoare pentru judeţul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenţi la nevoile din jurul nostru şi ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi. Anul acesta, aşteptăm din nou cu interes să primim proiectele şi cauzele ONG-urilor sau grupurilor de iniţiativă din întreg Bihorul", a spus Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundaţiei.

În cele zece ediţii ale acestui eveniment sportiv, Fundaţia Comunitară Oradea a strâns peste un milion de lei pentru 145 de proiecte şi a mobilizat 2025 de înotători care au înotat împreună 860 de kilometri.

Cei care doresc să înscrie un proiect o pot face pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea.

Swimathon Oradea a fost primul eveniment organizat de FCO în Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON