URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Mai 2014, 13:30

Ecologiştii acuză un măcel verde, pentru că Primăria taie copaci ca să lărgească şoseaua (FOTO / VIDEO)

"Măcel verde" şi "minte satanică" sunt cuvintele pe care le-au spus ecologiştii orădeni când au văzut sâmbătă că muncitorii RER Ecologic Service au tăiat doi platani sănătoşi de pe strada Aleea Ştrandului, imediat după cotirea la dreapta dinspre Podul Dacia. Cei doi platani erau pe partea extremă a trotuarului, înspre şosea.

Mai mult, potrivit unui mail transmis presei locale de orădeanul Valentin Leucuţa, un orădean cu preocupări ecologiste, aceştia acuză operatorul de salubritate şi Primăria că încearcă să îşi ascundă fapta, inclusiv pentru că au frezat cu un utilaj specializat trunchiurile şi rădăcinile celor doi pomi tăiaţi.

Contactat de BIHOREANUL, directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban, spune că n-a fost nimic ilegal în acţiunea de sâmbătă. "Tăierea s-a făcut la comanda Primăriei Oradea şi cu autorizaţie pentru că, am înţeles eu, se va lărgi şoseaua. În zonă vor fi plantaţi alţi copaci în locul celor doi tăiaţi", a declarat Ban, luni. Directorul neagă că ar fi vrut să mascheze tăierea şi spune că muncitorii au lucrat sâmbătă pentru a nu încurca traficul rutier.

Această variantă a fost confirmată şi de şeful de serviciu din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei, Mircea Stejeran. "Primăria a emis o autorizaţie de tăiere, pentru că banda de circulaţie din direcţia podul Dacia spre Aleea Ştrandului va fi lărgită", a explicat Stejeran.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
no mai lasa amu'
no mai lasa-i in pace de ecologisti. Dar cand tot primaria planteaza 800 de copaci, atunci ce??? se taie 2 copaci mari care in nu multi ani oricum se vor darama peste 2 masini, o casa, cativa oameni...asta vor ei??? Ia sa puna mana si sa planteze 1000 de pomi in oras - ecologisti cu numele. :||||
Postat 12 Mai 2014, 21:17 de adi
De acord dar unde sunt acum platanii prelucraţi !?!
.
Postat 12 Mai 2014, 19:47 de Carp III
Ecologism moderat şi punctual
Aceşti domni ecologişti ar trebui să termine cu această retorică fără sens şi cu actele de "terorism" sau disperare ecologistă. Ei nu văd pădurea de copaci. Acei doi platani au trebuit sacrificaţi pentru a fluidiza traficul în zonă. Prin fluidizarea traficului scade consumul de combustibil, implicit emisiile de noxe în atmosferă scăzând amprenta asupra mediului a orădenilor. Astfel de acţiuni ar trebui să aibă ecologiştii orădeni de conştientizare a reducerii amprentei asupra mediului prin acţiuni de reciclare, prin acţiuni asupra populaţiei, prin conlucrarea cu autorităţile locale care să permite reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă. Doar aşa putem avea un oraş mai curat, mai ecologic, mai bio. Degeaba avem copaci dacă avem mijloace de transport personale sau în comun care scot otravă pe ţeava de eşapament din cauză că stau la cozi sau la semafoare. Degeaba ne legăm de copaci dacă la baza acelor copaci sunt grămezi de gunoaie. Domnilor ecologişti, luaţi-vă voalul din faţa ochilor şi încercaţi să schimbaţi ceva în bine în oraş, încât să putem progresa cu toţii, să nu ne mai zbatem în mocirla primordială în care suntem acum.
Postat 12 Mai 2014, 15:32 de Ecologist moderat
Ecologiştii de genul mai bine să se abţină
Înţeleg preocuparea ecologiştilor pentru bunăstarea orădenilor dar totuşi nu cred că fiecare tăiere din oraş trebuie să fie privită cu suspiciune sau chiar cu fapte de "terorism" sau extremism ecologic. Nu cred că trebuie să ne legăm cu lanţuri de fiecare copac pe care îl doboară primăria. Din păcate aceşti domni nu văd pădurea de copaci. Dacă cei doi platani încurcau lăţirea benzii de circulaţie doar nu erau să rămână în mijlocul drumului. Domnii ecologişti nu realizează că prin lărgirea benzii de circulaţie se fluidizează circulaţia, fluidizarea circulaţiei duce la un consum mai mic de combustibil, reducerea consumului duce la emisia a mai puţine noxe în atmosferă, noxe de care oricum nu ne pot feri acei doi platani, pentru că din botanica învăţată în clasa a VII-a am învăţat că doar cu dioxid de carbon realizează fotosinteza nu şi cu monoxid de carbon şi alte metale grele sau emisii nocive pe care le conţin noxele automobilelor. Aici ar trebui să lucreze domnii ecologişti, la educarea populaţiei în micşorarea amprentei asupra mediului prin reciclare intensivă, nu cum există în Oradea, prin conlucrare cu autorităţile locale (judeţene şi municipale) în fluidizarea traficului.
Postat 12 Mai 2014, 15:25 de Petre
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON