URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2020, 18:31

Echipa lui Donald Trump acuză că în familia lui Joe Biden "par să ajungă" bani din România (VIDEO)

Echipa lui Donald Trump acuză că în familia lui Joe Biden 'par să ajungă' bani din România (VIDEO) Joe Biden şi fiul său, Hunter (sursa: wsj.com, credit: JONATHAN ERNST/REUTERS)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii se înteţesc şi acuzaţiile. Şeful Cancelariei de la Casa Albă, Mark Meadows, a afirmat într-un interviu acordat zilele trecute în emisiunea Fox Business că interesele de afaceri din ţara noastră ale lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat pentru preşedinţia SUA, vor fi dezvăluite "în zilele care vor urma".

"Conexiune românească"

Mark Meadows a afirmat de asemenea că Wall Street Journal urmează să publice săptămâna aceasta o investigaţie despre afacerile lui Hunter Biden, relatează Hotnews.ro. "Găsesc că e fascinant că o parte din banii care par să ajungă la familia lui Biden vin în mare parte din România, Ucraina şi China, exact ţările în care Joe Biden a fost emisar special (n.r. - în perioada în care era vicepreşedinte)", a declarat Meadows pentru Fox News.

"Va avea de dat multe explicaţii", a adăugat acesta. Joe Biden a negat în mod repetat că a discutat cu fiul său despre afacerile acestuia în Ucraina.

"Comparaţiile sunt foarte tulburătoare", a mai spus şeful Cancelariei de la Casa Albă, susţinând că "aşadar nu este surprinzător că (n.r. echipa de campanie a lui Biden) zice 'Nu o să discutăm cu presa'".

Prezentatoarea emisiunii de la Fox News, Elizabeth McDonald, l-a întrebat pe Meadows: "Aţi vrut să spuneţi Rusia şi nu România? Rusia, Ucraina şi China sunt implicate în presupusul trafic de influenţă. Este România o ţară nouă?". "Am menţionat de fapt România. Cred că în zilele care vor urma veţi vedea o conexiune românească de asemenea", a răspuns Mark Meadows. (vezi minutul 8:50)

Trump: "Urmează România"

Astfel, România ar putea fi un subiect în următoarea dezbatere prezidenţială din Statele Unite, care va avea loc joi seara. Într-o intervenţie live făcută marţi dimineaţa în cadrul emisiunii "Fox and Friends" de la aceeaşi televiziune, preşedintele american Donald Trump a făcut referire la posibile afaceri pe care fiul lui Biden le-ar fi făcut folosindu-se de poziţia tatălui său.

Co-prezentatorul Brian Kilmeade îi spune preşedintelui republican: "aud că urmează şi România". "Urmează România", confirmă Donald Trump, referindu-se la această temă. 

Legături încâlcite

Legăturile fiului candidatului democrat la preşedinţia SUA cu ţări est-europene au mai fost în centrul unui scandal. După cum HotNews.ro relata la sfârşitul anului trecut, Hunter Biden a lucrat cu o firmă emitentă de carduri de credit din Delaware, la Departamentul de Comerţ, pe vremea preşedintelui Clinton şi ca lobbyist din partea mai multor universităţi, asociaţii şi companii.

În timpul celui de-al doilea mandat al tatălui său ca vicepreşedinte, Hunter Biden şi-a amplificat eforturile în afaceri, cu indivizi şi entităţi privite cu suspiciune de guvernul SUA şi de aliaţi. Pe lângă afacerile din Ucraina, cu compania de energie Burisma, Hunter Biden a fost consilierul omului de afaceri român Gabriel (Puiu) Popoviciu, ale cărui afaceri cu imobiliare au devenit subiectul unei investigaţii, potrivit unor surse familiare cu contextul respectiv.

Tot Hotnews.ro arată că investigaţia, pornită într-o vreme în care SUA şi aliaţii puneau presiune pe statul român pentru a lua măsuri de combatere a corupţiei, a dus la condamnarea lui Popoviciu și la o pedeapsă cu închisoarea. Alţi foşti oficiali ai administraţiei Obama au declarat că vicepreşedintele Biden nu a făcut niciodată nimic pentru a împiedica alţi oficiali din administraţie, care depuneau eforturi pentru susţinerea investigaţiilor penale ale autorităţilor ucrainene şi britanice. Însă implicarea în China şi Ucraina a îngrijorat un alt partener de afaceri al lui Biden şi Archer, Christopher Heinz, fiul vitreg al lui John Kerry, care era pe atunci secretar de stat. Heinz le-a spus celor doi că activitatea lor poate fi interpretată ca trafic de influenţă, potrivit unei surse familiare cu conversaţia. După ce Biden şi Archer nu i-au ascultat sfatul, acesta şi-a decuplat interesele de afaceri de la cele ale partenerilor săi, mai arată sursa menţionată. 

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2017, la şapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucuresti, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV. Cum nu a fost găsit de anchetatori pentru executarea pedepsei, Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională.

"Campanie de defăimare"

Site-ul ONG-ului american progresist Media Matters notează că acuzaţiile la adresa lui Hunter Biden fac parte dintr-o campanie de defăimare a acestuia cu scopul de a lovi în candidatul democrat pentru preşedinţie. Media Matters aminteşte că aceste informaţii au fost prezentate pentru prima dată de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, care a lucrat pentru Gabriel Popoviciu în acelaşi caz după ce Hunter Biden s-a retras din echipa juridică a omului de afaceri.

Site-ul american face referire şi la scrisoarea trimisă de Giuliani, fost procuror federal şi fost primar al New York, preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, afirmând că protocoalele promovate de Kovesi si Maior subminează statul de drept. În aceeaşi scrisoare, amplu criticată în presa de peste ocean şi de care Departamentul de stat american s-a delimitat, Giuliani afirma că "o amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor". Vinerea trecută, Washington Post a publicat un articol în care relata că administraţia Trump a fost avertizată în 2019 că Giuliani "este folosit pentru a furniza informaţii false" preşedintelui, fiind ţinta unei operaţiuni de dezinformare a agenţiilor ruse. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu-i bai
Poate se întoarce roata pt Trump, pt ca la instaurarea lui in funcție Dragnea nu sa dus degeaba.
Postat 21 Octombrie 2020, 21:09 de Sandu2100
Obama/Biden era
ambasadorii anteriori in Romania, pusi de democrati (Mark Gitenstein si Hans Klemm) print-un offshore din Delaware (unde nici unul din ei nu sta, dar Biden sta) Eurovillage LLC, si impreuna cu patronul unui trust de media romanesc, au facut afaceri imobiliare in tara: te pomenesti ca si astea or fi implicate in scandal si au avut expertiza de la Puiu Popoviciu? In fine, daca castiga stanga lor alegerile, scandalul despre 'statul de drept' din ultimul paragraf cu justitia politica ar trebui sa il faca Ungaria, Polonia si Romania americii, ca doar socialistii lor au propus ca vor sa umple curtea constitutionala de oamenii lor, sa adauge noi locuri in senat si sa elimine majoritatea extinsa intr-o majoritate simpla, in senat.
Postat 21 Octombrie 2020, 19:16 de unu
democratii in SUA sunt pesedistii din romania
stanga tot stanga ramane. Iar Biden, Kerry, Clinton si Obama si-au facut averi de milioane din politica. MediaMatters e doar departamentul de PR al partidului de stanga ca sa raspunda la stirile care televiziunile lor aliate le ignora, dar celelalte le investigheaza.
Postat 21 Octombrie 2020, 19:04 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON