URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2024, 13:45

Ea este tânăra de 21 de ani care a adus României prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin (FOTO/VIDEO)

Ea este tânăra de 21 de ani care a adus României prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin (FOTO/VIDEO) foto: Cristian Nistor / Comitetul Olimpic și Sportiv Român
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportiva Mihaela Cambei a adus României prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin. La vârsta de 21 de ani, Mihaela a obținut argintul la haltere, miercuri seara, ea concurând în categoria 49 de kilograme.

În competiție a totalizat 205 de kilograme, cu unul mai puțin decât a ridicat chinezoaica Zhihui Hou, care și-a apărat titlul de campioana olimpică. „Diferența dintre aur și argint a fost de un kilogram”, au transmis reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

La smuls, Mihaela Cambei a reușit să ridice 93 de kilograme, iar la aruncat 112. 

Tânăra sportivă a sărutat greutățile, după reușită. „Am sărutat greutățile la final pentru că au fost prietenoase cu mine și ele m-au ajutat. Acest moment este fix așa cum mi l-am imaginat și medalia are fix aceeași culoare”, a transmis medaliata olimpică.

foto: Cristian Nistor / Team Romania

Mihaela Cambei a spus că acesta este „concursul vieții mele”.

„La final am simțit că îmi rămâne mâna pe podium, pentru că am avut un cârcel foarte mare la mână, la gât și deget, cotul mă durea foarte tare, dar am zis că ori la bal, ori la spital. Eu nu am stat să fac calculele, am vrut să îmi fac încercările. Nu știu ce s-a întâmplat, care cum a ridicat. Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară, dar eu sunt mândră de ce am reușit să aduc, pentru că este prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin”, a spus sportiva. 

foto: Cristian Nistor / Team Romania

Tatăl sportivei, Florin Combei, a povestit pentru Libertatea.ro că familia a urmărit competiția cu sufletul la gură.

Mihaela Cambei este din Dofteana, județul Bacău, dar a petrecut mulți ani în cantonamente. „A stat numai în căminul clubului CSM Onești. Venea doar vinerea acasă, cu trenul. Noroc că stăm chiar vizavi de gara din Dofteana”, a spus bărbatul.

El a dezvăluit că fiica sa a avut perioade grele când era la liceu în Onești. „Toți îi ziceau că e țărancă din Dofteana. Plângea când venea acasă! A vrut să renunțe, i-am spus că trebuie să treacă singură peste asta. Viața e grea… A înțeles, sărăcuța!”, spune Florin Combei.

O altă halterofilă română, Loredana Toma, va concura la JO 2024 la categoria 71 kg.

Ultima medalie olimpică a României la haltere a fost adusă de Nicu Vlad în 1996, bronz la Atlanta. La JO din 2016, Gabriel Sîncrăian a obţinut o medalie de bronz, dar ulterior a fost descalificat pentru dopaj, notează Stirileprotv.ro.

În prezent, echipa olimpică a României are 8 medalii, dintre care trei de aur, patru de argint și una de bronz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari!
A intrecut-o chinezoaica la ultima incercare. Mai avem o sportiva la haltere, la Olimpiada. Urmeaza sa intre si ea in concurs.
Postat 09 August 2024, 07:08 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON