URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2020, 23:31

E oficial: Președintele UDMR Bihor, Cseke Attila, nominalizat pentru postul de ministru al Dezvoltării

E oficial: Președintele UDMR Bihor, Cseke Attila, nominalizat pentru postul de ministru al Dezvoltării foto: rfi.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„Consiliul Permanent (al UDMR - n.r.) i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tanczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului”, a informat UDMR, într-un comunicat.

Iată prezentarea pe care o face UDMR viitorului ministru provenit din Bihor:

„Cseke Attila, de pregătire jurist, specialist în administrație publică, are o experiență semnificativă în administrația centrală și legiferare. Este unul din legiuitorii care au elaborat Codul Administrativ al României, în formatul adoptat de Parlament și preluat ulterior de Guvernul social-democrat.

Cea mai importantă realizare a mandatului său de ministru al Sănătății este descentralizarea sistemului sanitar din România, măsură care a rezultat în renovarea și dotarea atât de necesară a spitalelor din țară.

Este membru al parlamentului României din 2008, iar în ultimul mandat a fost liderul senatorilor UDMR.

În timpul mandatului său a militat pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi din România. În fiecare an, la votul bugetului de stat, grupul UDMR a reușit să obțină în Parlament fonduri semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Cseke Attila a obținut diplomă de jurist de la Universitatea din Oradea, diplomă de masterat în drept privat, și a urmat studii postuniversitare în specializarea drept public. Născut în municipiul Marghita din județul Bihor, este căsătorit și are doi copii”.

Tánczos Barna, provenit din Miercurea Ciuc, este economist, absolvent al Academiei de Studii Economice din București. Între 2007 și 2012 a mai fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și cel al Turismului. Este senator din 2012 și acum este desemnat pentru portofoliul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Eduard Novak, nominalizat de UDMR la Tineret și Sport, s-a născut de asemenea la Miercurea Ciuc și este un cunoscut ciclist paralimpic, campion mondial și european. Cariera sportivă și-a început-o ca patinator de viteză, a câștigat mai multe competiții internaționale în Italia, Germania, Austria și Ucraina, dar după un accident rutier suferit în 1996 s-a reorientat spre ciclism. Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Fabule, imaginatii, fake news
Majoritatea stiu ca toate comentariile lui CrisDumi sunt niste fabulatii si imaginatii fara pic de adevar, fake news tipic PSDului. Zici ca ia niste halucinogene inainte sa intre in tura, ca doar e postac platit
Postat 24 Decembrie 2020, 11:32 de unu
foarte bine PNL ca nu le-a dat Ministerul Culturii UDMRistilor
pentru sanatate is dl. Cseke, tot respectul, nu e o pozitie din care sa zici ca vor angaja doar doctori care nu stiu romana, desi cred ca au interesul sa pastreze in Targu Mures un centru sanitar important (nu o umbra a Clujului). Tot respectul si pentru faptul ca ministru al Sportului este un paraplimpic! De Paduri... mai pesimist, speram sa nu mai se defriseze ilegal, altfel in capul lor spargem oalele
Postat 23 Decembrie 2020, 21:49 de unu
Cea mai mare distracție e la PNL unde ...
... se licitează posturile obținute de liberali !?! Numai la Agricultură, spre exemplu, unde e cea mai slabă competiție ... prețul de pornire este de 1.500.000 Euro !?!
Postat 22 Decembrie 2020, 11:47 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON