URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2012, 10:01

După prima repartizare la liceu, Gojdu şi Eminescu au rămas fără locuri libere

După prima repartizare la liceu, Gojdu şi Eminescu au rămas fără locuri libere Colegiul Naţional Mihai Eminescu (foto), şcoala bihoreană la care au intrat absolvenţii de gimnaziu cu cele mai mari medii

Prima repartizare computerizată la liceu s-a încheiat vineri.  Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, elevii cu notele cele mai mari au preferat colegiile mari ale oraşului ori liceele teologice.

Pe primul loc în clasamentul cu cele mai mari ultime medii de admitere este Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, unde la profilul real Ştiinţe ale naturii, prima medie de admitere este 10, iar ultima 9,41. Pe locul doi în acelaşi top este Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, unde la profilul Matematică-Informatică Bilingv, prima medie este tot 10, iar ultima 9,3. Al treilea loc în clasament e ocupat de profilul Matematică-Informatică a Liceului Teologic Baptist Emanuel, unde prima medie e 10, iar ultima 9,11.

La polul opus, Liceul Tehnologic nr. 1 Popeşti este şcoala la care s-a intrat cu cele mai mici medii: media cea mai mare de admitere este 5,81, iar cea mai mică 3,64.

De altfel, cele trei şcoli unde s-a intrat cu cele mai mari note nici n-au rămas cu locuri libere, cu excepţia Colegiului Naţional Mihai Eminescu, unde a mai rămas un singur loc neocupat, şi acela în clasă cu predare în limba maghiară. Tot cu un singur loc liber a rămas şi Liceul Tehnologic Sanitar Vasile Voiculescu, în clasa de Ştiinţe ale Naturii, dar şi Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, la specializarea Matematică-informatică.

În Oradea au rămas locuri neocupate de absolvenţi de liceu la mai multe specializări de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Colegiul Tehnic Andrei Şaguna, Liceul Tehnologic Ioan Bococi, Liceul Teoretic German Friedrich Schiller, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, Liceul Tehnologic George Bariţiu, Liceul Teoretic Ady Endre, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul Reformat Lorantffy Zsuzsanna, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent Laszlo, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Colegiul Tehnic Transilvania. De asemenea, locuri neocupate au rămas şi la şcolile din judeţ.

Locurile libere din şcoli vor putea fi ocupate de elevii care n-au prins un loc la liceu acum în cea de-a doua repartizare computerizată, care va avea loc pe 23 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe surse !
Din surse credibile la BAC se copiaza inca pe rupte sub directa supraveghere a celor din sala . Profitand de faptul ca este amplasata o singura camera in timpul rotirii se copiaza sub supravegherea profilor . acestia (profii) urmaresc atenti camera si adu semnalul de incepera si oprire a copiatului. Acum cu ministri, deputati si senatori plagiatori, mincinosi si hoti tati patronati de COPY-PASTE-PO-a-NTA nici nu ne putem gandi ca s-ar putea altfel !
Postat 14 Iulie 2012, 13:11 de s.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON