URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2023, 13:54

După ce au vizitat România, doi senatori americani propun ca românii să poată intra în SUA fără viză

După ce au vizitat România, doi senatori americani propun ca românii să poată intra în SUA fără viză (sursa foto: pixabay.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au efectuat o vizită în România, senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat, și Jeanne Shaheen, președinta Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus miercuri un proiect de lege care recomandă includerea țării noastre în programul Visa Waiver. Asta le-ar permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, pe o perioadă de cel mult 90 de zile.

Conform Hotnews.ro, Guvernul României este totodată încurajat „să intensifice eforturile” de combatere a traficului de persoane şi de îndeplinire a criteriilor tehnice pentru admiterea în program, așa cum sunt ele prevăzute în Legea americană a imigrării şi cetăţeniei.

„Proiectul de lege privind susținerea admiterii României în programul Visa Waver este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primește din partea Statelor Unite pe acest dosar. De asemenea, proiectul de lege subliniază în fapt nevoia de a accelera eforturile ambelor guverne, al SUA și al României, de a face pași concreți în această direcție. Nu în ultimul rând, inițiativa senatorilor americani arată susținerea și încrederea de care se bucură România ca partener și aliat strategic în regiunea Mării Negre”, a declarat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Proiectul depus de cei doi senatori este intitulat „Romania Visa Waiver Act of 2023” și reprezintă un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american pentru demersurile României în sensul includerii în acest program, mai notează Hotnews.ro.

Programul Visa Waiver este administrat de Departamentul Securității Interne din SUA. 

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru atingerea condițiilor pentru includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat miercuri, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

Includerea României în programul Visa Waiver, care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză pentru cel mult 90 de zile, în scop turistic, pentru afaceri ori în tranzit, depinde de atingerea a două obiective.

„Primul este din domeniul schimbului de informații, ceea ce înseamnă că România trebuie să îndeplinească toate cerințele rezultate din acordurile noastre de schimb de informații, adică monitorizări privind terorismul, schimbul unor astfel de informații și așa mai departe”, a spus Dereck Hogan.

De asemenea, mai arată Hotnews.ro, România trebuie să ia măsuri pentru a scădea rata de refuz a vizelor SUA, care anul trecut a fost de 17% în cazul României, în creştere faţă de o medie de 10% înregistrată în anii precedenţi. Pentru admiterea în Visa Waiver, rata de refuz a solicitărilor de viză trebuie să fie sub 3% de-a lungul unui an fiscal.

România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele ţări din Uniunea Europeană care nu sunt incluse în Progamul Visa Waiver.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Cat despre austrieci...
Intre timp vor taia la jumatate ajutorul pentru migrantii care nu sunt de cel putin 5 ani acolo. Nu ma mir, a circulat prin presa cazul unei familii cu doi copii ce incasa un ajutor de 2361 de euro lunar. Sa vedeti cum se rezolva problema, la ei acasa unde si era.
Postat 17 Martie 2023, 02:29 de User anonimizat
Trebuia sa se intample de ceva timp!
Nu pomenesc sprijinul neconditionat acordat americanilor, nu are legatura cu siguranta frontierelor (valabil si pentru Europa in cazul spatiului Schengen), dar nu poti sa sacrifici o tara pentru cateva sute/mii de infractori, nu sunt reprezentativi.
Postat 17 Martie 2023, 02:07 de User anonimizat
Mândria țării
Fac pariu ca or sa spună ca sunt discriminati si in SUA , UE si România.
Postat 16 Martie 2023, 22:39 de Sandu2100
Cu asemenea elemente nu vreau Schengen si America, adusi acasasi bătuți ca pe mâr
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-ferrari-si-doua-lamborghini-confiscate-de-la-clanul-ghiocel-lidera-bandei-se-lauda-pe-internet-cu-capturile.html
Postat 16 Martie 2023, 22:37 de Sandu2100
Pai.
Nimic nou. Asa a fost si acum 5 ani. In tot internetul stirea asta e doar in romaneste, deci o bula locala.
Postat 16 Martie 2023, 22:14 de nihil
O mana de infractori vs o tara intreaga..... Jocuri politice meschine
Nu acesti infractori reprezinta problema vizelor pt romani. Daca se vrea se poate opri fenomenul infractional la intrarea in SUA. O fac acum mexicanii. La fel s-a dovedit si in cazul Shengen, cand lupta inerna pt ciolan din Austria, a dus la blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Shengen, in conditiile in care politisti de frontiera bulgri au fost omorati la frontiera de catre migranti ilegali, pt a intra in UE. Filiera balcanica (sarbeasca) poate fi usor destructurata daca se vrea. Unde mai punem faptul ca retelele de traficanti de migranti sunt incurajate sa-si continue activitatea prolifica prin preluarea migrantilor de pe mare si adusi in porturile europene unde ONG-urile fac scandal ca sa li se asigure migrantilor drept de sedere (acte legale) pt a se stabili in Europa. Aprox 80% din migrantia ilegala se face pe Marea Mediteraneeana, migrantii fiind preluati de catre navele ONG-urilor si ale pazei de coasta, si adusi in Europa in loc sa fie dusi inapoi pe tarmurile Africii si Asiei. Cat despre blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Shengen de catre Olanda, interesele Olandei sunt pur economice. Concurenta porturilor Constanta si Varna e durerea olandezilor parsivi.
Postat 16 Martie 2023, 16:47 de OrbanKula
avantaje si dezavantaje
ar fi bine ca nu mai platesti 160$ ca sa vizitezi, dar apoi perioada de sedere e doar 90 zile in loc de 180 zile cum e acum cu viza. Avem inca minoritatile noastre si majoritatile care ne fac si de ras, avem si profesori universitari, cercetatori si antreprenori milionari prin lumea asta, dar avem si cersetori, "mafia romana din Mexic" care e a 5a cea mai temuta mafie din Mexic si California, avem traficanti de carne vie, si capuse care doar vor sa suga la ajutoare sociale. Astia suntem, padure frumoasa dar si cu niste uscaturi pe care nu le-am putut civiliza in tara noastra
Postat 16 Martie 2023, 15:03 de unu
Nu-s deacord cu asta
Am fost făcuți de râs in Europa acum urmează America. In ultimele 3 luni au fost prinsi in SUA undeva la 100 de ai noștri de ăștia care au trecut Rio Grande, si au golit casele pe acolo. Cine vrea sa mearga in SUA sa obțină viză, eu am 2 vize, e foarte simpu de obținut. Din cauza unora ca ăștia Mexic ii intoarce pe Romani.
Postat 16 Martie 2023, 14:13 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON