URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2021, 09:50

Drum bun! Gazonul dintre noile linii de tramvai din Oradea, "faultat" de GPS (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii firmei de grădinărit care se ocupă de amenajarea gazonului între şinele noii linii de tramvai care va lega cartierele Nufărul şi Ioşia de-a lungul pârâului Peţa sunt disperaţi. Săptămâna trecută aproape că nu a existat zi în care un şofer să nu fi intrat cu maşina pe rulourile de iarbă abia plantate, distrugându-le.

Dacă un poliţist de la Ordine Publică, prins săptămâna trecută în flagrant, şi-a motivat gestul prin faptul că se grăbea la locul de muncă, angajatul unei firme de livrări a dat joi un răspuns care le-a provocat fiori reci angajaţilor firmei. Şoferul a spus că a ajuns să circule pe gazon, lăsând în urmă dâre de roţi, pentru că aşa l-a îndrumat GPS-ul de la bord.

Având în vedere argumentul conducătorului auto, angajaţii firmei de amenajări se tem că, din excepţie, încălcarea gazonului va deveni regulă. Mai ales în cazul şoferilor care nu sunt din Oradea şi se orientează după navigator...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Daca i-ar pasa cuiva…
Se stia foarte bine ca va fi asa, dar pe cei din primarie efectic nu ii intereseaza. Trebuia sa se gandeasca proiectantul de la inceput la o solutie de a bloca accesul auto. Mai ales ca acea portiune cu gazon a fost strada recent. Indiferenta predomina in acest oras. Bihoreanule, din pacate, semnalezi toate aceste nereguli si totusi nu se iau masuri. In toamna ai semnalat ca pe str Aurel Lazar toata vara au fost vreo 6-7 becuri pt iluminat distruse. Credeti ca le-a schimbat cineva de atunci? Nu! Asa va fi si aici 2..3 articole de ochii lumi, iar pe cei din primarie ii doare-n …. .
Postat 07 Decembrie 2021, 17:31 de bihooorel
pentru descurajare
s-ar putea pune niste borduri, bolarzi/stalpisori, in zonele pe unde intra masinile, astfel incat sa incapa tramvaiul printre bolarzi, dar nu si masinile. Iar daca tot reusesc sa intre, macar sa intre cu o pana cu tot, sa ramana blocati 2km pana din cauza bordurii pana vine macaraua de la parcari sa ii ridice.
Postat 07 Decembrie 2021, 16:23 de unu
Există soluții de prindere
Soluție foarte eficientă ar fi un cordon cu țepi așezat pe lățimea întregului amplasament. Nu au acces nici pietonii nici bicicliștii fiind o zonă cu pericol de accidentare din partea tramvaiului. Mașinile care se aventurează se vor imobiliza sigur și nu vor scăpa de amendă și de bătăi de cap. Amendă minim 300 RON, tractarea minim 300 și alte 4 cauciucuri minim 500 RON. Prostia se plătește.
Postat 07 Decembrie 2021, 15:33 de zsizsi
stalpul frate cu romanul
la inceputul spatiului verde ar putea fi montati niste stalpi automati care sa coboare automat doar la apropierea tramvaiului si sa se ridice la loc dupa aceea
Postat 07 Decembrie 2021, 15:13 de TanarSiNelinistit
.....
Motivatii de gradinita. Cred ca si copii din grupa mica gasesc scuze mai plauzibile. Musca fara cap merge in hazna dupa GPS pt ca se grabeste la locul de munca. Daca era un abis mergea inainte dupa GPS? Pe bune?
Postat 07 Decembrie 2021, 10:25 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON