URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Noul inspector general şcolar, Virgil Blage, e atât de vechi în sistem încât nu se teme că, dacă-l dărâmă, o să-i cadă și lui în cap. Cu trei ani înainte de pensie își permite să spună ce crede și ce știe. Nu e un politruc obligat să-și calculeze cu exactitate pașii ca nu cumva să-l tragă tovarășii de drum pe linie moartă. A recunoscut că sistemul școlar din care și el face parte e atât de șubred, că și-a trimis copilul la școală în străinătate...
Zic şi eu
Adrian Cris
Place sau nu, e o realitate: de la apariţia sa în viaţa publică a Bihorului, Ilie Bolojan domină administraţia (mai ales) şi (ulterior) politica locală. Mai mult, a devenit un model şi la nivel naţional (din păcate nu prea copiat), prin rezultate precis măsurabile (unii zic că-i floare la ureche să faci orice cu fonduri europene, dar dacă-i aşa, alţii de ce nu-s în stare să le acceseze?). 
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Mi-au plăcut mereu restaurantele mici, de tip italian sau franţuzesc, cu măsuţe micuţe, majoritatea de două persoane, decorate minimalist, apropiate una de alta, aproape înghesuite. Contrastează puternic cu ditamai mesele de ping-pong din restaurantele româneşti pe care ai loc să-ţi pui 7 feluri de mâncare simultan şi mai poţi sta şi confortabil cu coatele lăbărţate. Ne place să avem spaţiu mult pentru noi înşine fiindcă, atunci când suntem la masă, ne simţim regi şi trebuie să ne comportăm în consecinţă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Alcoolismul este o problemă socială comună în general tuturor ţărilor şi care este generatoare de drame familiale şi costuri economice semnificative. Alcoolicul este un individ care are probleme în societate şi la locul de muncă din cauza consumului repetat de alcool. Negarea consumului de alcool este o caracteristică a acestora, doar anturajul putând confirma acest lucru.

Dreptul la replică

Colegiul Farmaciștilor Bihor, despre farmaciile din Oradea care nu vând măști la preț redus: E o recomandare, nu o obligație
Dreptul la replică
După ce BIHOREANUL a scris că majoritatea farmaciilor din Oradea au refuzat oferta municipalității de a prelua măști la preț redus, pe care să le vândă cu maximum 3 lei, din simplul motiv că încă mai aveau pe stoc mai scumpe, de 5 lei, Colegiul Farmaciștilor a reacționat, arătând că farmaciştii - mulţi angajaţi ai unor lanţuri mari - nu au în atribuţii să stabilească politica de preţuri, decizia fiind independentă de ei, iar acordul cu Primăria Oradea era doar o recomandare, nu o obligație.
14 Mai 2020, 11:05
Szabó Ődőn: Afaceristul pe care Pásztor Sándor l-a „mufat” la banii Consiliului Judeţean şi l-a dus la pescuit cu maşina instituţiei nu e membru UDMR
Dreptul la replică
La două săptămâni după ce BIHOREANUL a dezvăluit cum, în plină pandemie, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, care este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a cedat „ispitei” de a merge la pescuit cu o maşină destinată sistemului sanitar al Bihorului, în care l-a luat şi pe un afacerist de la firmele căruia CJ a cumpărat produse de lux, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ődőn, condamnă „minciuna, reavoința, răutatea, ura” autorului articolului. Într-o replică adresată ziarului, politicianul susţine că afaceristul nu este membru UDMR, omiţând orice referire la imoralitatea şi ilegalitatea săvârşită de subalternul său politic.
27 Aprilie 2020, 13:51
Ce uşurare, „virusul” Dume n-a infectat pe nimeni! După ce l-a pus pe un tractorist cu Covid să-i lucreze „moşia” de la un canton hidrografic, fostul şef ABA Crişuri e sănătos
Dreptul la replică
Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au noroc. Deşi fostul director PSD-ist Dorel Dume, acum şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor, a avut contact cu un muncitor cu coronavirus care a lucrat la „ferma” sa din cantonul Parhida, acesta a scăpat de infectare şi, prin urmare, nu i-a contaminat pe subalternii de la serviciu. Informaţia a fost transmisă de purtătoarea de cuvânt a ABA Crişuri sub forma unei replici după ce BIHOREANUL a dezvăluit că Dume pune oamenii să lucreze pentru el şi în plină pandemie.
Muzeul Ţării Crişurilor respinge ideea că masa la care a scris poetul Ady Endre a fost restaurată greşit
Dreptul la replică
După 13 zile de la publicarea articolului despre deschiderea muzeului Ady Endre şi cinci zile de la publicarea premiului "Masa Critică", reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor au transmis vineri un drept la replică în care oferă toate informaţiile pe care şeful instituţiei, Aurel Chiriac, nu a putut să le prezinte în 28 februarie, la vernisajul expoziţiei.
Intervenţii la palatul Moskovits în urma unor infiltraţii provocate de un balcon înfundat
Dreptul la replică
Angajaţii Abed Nego au intervenit la începutul lunii februarie pentru a repara faţada palatului Moskovits Miksa din Oradea, aflat încă în garanţie în urma lucrărilor de reabilitare finalizate în 2018. Distrugerile, atribuite dintr-o eroare constructorului, au fost provocate de fapt de un balcon de la etajul al doilea al clădirii, a cprui scurgere fusese înfundată de către proprietar.
19 Februarie 2020, 19:00
Termoficare răspunde USR Bihor că tranzacţionarea certificatelor de gaze s-a făcut legal. Nicio vorbă despre demisia lui Necula!
Știri Oradea
Conducerea Termoficare Oradea a răspuns sâmbătă dimineaţă acuzaţiilor USR Bihor privind lipsa de transparenţă în procesul de tranzacţionare a certificatelor verzi către CET-urile din Timişoara şi Motru, conduse de administraţii liberale. Furnizorul de energie termică a trimis un drept la replică, prin care susţine că operaţiunile s-au făcut fără implicaţii politice, dar nu face însă nicio referire cu privire la cererea USR privind încetarea de îndată a mandatului managerului Stănel Necula, condamnat pentru acte de corupţie.
Replica deputatului Gherman: Nu sunt „un pensionar nesimțit”, ci o persoană absolut normală și civilizată
Dreptul la replică
Ca reacţie la editorialul „Un pensionar nesimțit”, apărut sub semnătura redactorului şef adjunct Adrian Criş, deputatul PSD Dumitru Gherman a trimis BIHOREANULUI o replică în care respinge criticile aduse, lămureşte circumstanţele pensionării sale, explică anumite chestiuni controversate, cum ar fi proiectul privind susţinerea persoanelor vârstnice de către urmaşi, şi neagă că va fi beneficar de pensie specială, câtă vreme nu va avea un mandat întreg de parlamentar.
02 August 2019, 16:01
Ministerul Dezvoltării reacţionează la acuzaţiile primarului Bolojan: Oradea nu poate primi alocări financiare mai mari, pentru că ar afecta alte municipii!
Dreptul la replică
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a transmis vineri un drept la replică cu privire la acuzaţiile lansate săptămâna trecută de primarul Ilie Bolojan, care a reclamat plafonarea nivelului maxim al finanţărilor pe care le poate atrage oraşul prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. În esență, reprezentanţii MDRAP arată că creşterea alocărilor făcute municipalităţii orădene ar afecta alte administraţii locale, în condiţiile în care obiectivul programului este tocmai reducerea disparităţilor dintre regiunile de dezvoltare.
02 August 2019, 14:19
Poeta Mihaela Dindelegan precizează: este inculpată pentru hărţuire, nu pentru hărţuire sexuală!
Dreptul la replică
Printr-un drept la replică adresat BIHOREANULUI, poeta Mihaela Dindelegan, fostă angajată a Primăriei Oradea, ajunsă în conflict cu un fost coleg de serviciu, de pe urma căruia a fost trimsă în judecată sub acuzaţia de hărţuire a respectivului, precizează că nu s-a pus niciodată problema existenţei vreunei hărţuiri sexuale, aşa cum greşit a menţionat premiul lui Bihorel.
28 Septembrie 2018, 18:28

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2813 RON
  • 1 EUR = 4.8319 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON