URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 SEPTEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sunt situații în viață în care pur și simplu simți că nu ai soluții de a ieși din criză. Priviți ce se întâmplă la Școala Oltea Doamna! Șoferii se enervează că traficul se blochează atunci când părinții vin să-și scoată copiii de la ore. Pe lângă nenorocirea asta cu traficul, mai sunt și lucruri care țin de lipsa noastră de organizare. Mergeți la amiază la orice școală și veți vedea puhoi de părinți, înghesuiți unul în altul ca-n noaptea nunții, în așteptarea odraslelor. Adică îi chinuim pe micuți cu distanțare fizică, cu măști, băști și dezinfectanți, dar marele pericol planează asupra părinților și bunicilor care socializează fără să vrea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu cred că există zi în care diverşi politicieni şi colegi de-ai lor din administraţie să nu cadă acest examen. Iar liberalii - zic de ei fiindcă ei sunt acum la butoane - nu fac, din păcate, excepţie. Prima zi a anului şcolar a fost cea în care şi-a luat un 4 chiar şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Virgil Blage, prin interdicţia stupidă de a permite accesul jurnaliştilor în unităţile de învăţământ...
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ai încerca să-ţi păstrezi firea, nu poţi să nu constaţi că pentru câteva voturi, cred că şi acelea iluzorii, există politicieni care îşi fac campanie la modul greţos. Unul dintre ei, de altfel fruntaş în întrecerea pe ramură, este şeful PSD Bihor, Ioan Mang, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Alegerile de anul acesta mă duc cu gândul la modelul şi actriţa Farrah Fawcett, o frumuseţe celebră în anii '70-'80, a cărei plecare în lumea celor drepţi a trecut aproape neobservată. De ce? Pentru că a avut ghinionul să moară în aceeaşi zi cu Michael Jackson, când internetul era să se blocheze la nivel global din pricina căutărilor despre subiect. Aşa sunt şi alegerile de anul acesta - au neşansa să se întâmple în anul Covidului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veţi vota în funcţia de primar al Oradiei pentru mandatul 2020-2024?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit acestui cod, autonomia locală se exercită de către autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. În condiţiile legii, se pot constitui autorităţi ale administraţiei publice locale şi la nivelul subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, cum este situația Municipiului București, împărțit în sectoare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Leptospiroza este una dintre cele mai răspândite zoonoze (boli infecţioase ale animalelor care se pot transmite la om), existând cazuri în toate continentele, dar mai ales la tropice. Există cazuri de boală şi la noi. Boala este produsă de leptospire, care aparţin grupului de spirochete (bacterii spiralate), responsabile şi de alte boli, cum ar fi sifilisul, febra recurentă şi altele.

Dreptul la replică

Liderii comunităţilor neoprotestante din Bihor: Boala atinge pe oricine, indiferent de religie!
Dreptul la replică
Preşedintele comunităţii penticostale din Oradea, Liviu Apolzan, şi vicepreşedintele Cultului Baptist, Paul Negruţ, acuză „informaţii eronate şi tendenţioase” privind numărul mare de îmbolnăviri cu Covid în rândul acestor comunităţi. Cei doi afirmă că oficialii locali nu s-au referit la cultele pe care le conduc când au dezvăluit că 30% dintre persoanele infectate provin din comunităţile neoprotestante și fac apel la credincioși să respecte măsurile de prevenire a infectării.
21 August 2020, 15:05
Candidatul UDMR la preşedinţia CJ Bihor, Szabó József, aduce lămuriri: Nu sunt văr cu Szabó Ödön, am trăit toată viața în Oradea
Știri Bihor
În urma speculaţiilor că ar fi originar din acelaşi sat din judeţul Sălaj, Carastelec, din care provine şi preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, viitorul candidat la şefia Consiliului Judeţean Bihor, Szabó József, afirmă că nu are nicio legătură de rudenie cu acesta. Deşi face parte din conducerea Asociaţiei Tinerilor din Carastelec, viitorul candidat afirmă că a acceptat funcţia pentru că tatăl său s-a născut în această localitate.
10 Iulie 2020, 12:15
Colegiul Farmaciștilor Bihor, despre farmaciile din Oradea care nu vând măști la preț redus: E o recomandare, nu o obligație
Dreptul la replică
După ce BIHOREANUL a scris că majoritatea farmaciilor din Oradea au refuzat oferta municipalității de a prelua măști la preț redus, pe care să le vândă cu maximum 3 lei, din simplul motiv că încă mai aveau pe stoc mai scumpe, de 5 lei, Colegiul Farmaciștilor a reacționat, arătând că farmaciştii - mulţi angajaţi ai unor lanţuri mari - nu au în atribuţii să stabilească politica de preţuri, decizia fiind independentă de ei, iar acordul cu Primăria Oradea era doar o recomandare, nu o obligație.
14 Mai 2020, 11:05
Szabó Ődőn: Afaceristul pe care Pásztor Sándor l-a „mufat” la banii Consiliului Judeţean şi l-a dus la pescuit cu maşina instituţiei nu e membru UDMR
Dreptul la replică
La două săptămâni după ce BIHOREANUL a dezvăluit cum, în plină pandemie, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, care este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a cedat „ispitei” de a merge la pescuit cu o maşină destinată sistemului sanitar al Bihorului, în care l-a luat şi pe un afacerist de la firmele căruia CJ a cumpărat produse de lux, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ődőn, condamnă „minciuna, reavoința, răutatea, ura” autorului articolului. Într-o replică adresată ziarului, politicianul susţine că afaceristul nu este membru UDMR, omiţând orice referire la imoralitatea şi ilegalitatea săvârşită de subalternul său politic.
27 Aprilie 2020, 13:51
Ce uşurare, „virusul” Dume n-a infectat pe nimeni! După ce l-a pus pe un tractorist cu Covid să-i lucreze „moşia” de la un canton hidrografic, fostul şef ABA Crişuri e sănătos
Dreptul la replică
Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au noroc. Deşi fostul director PSD-ist Dorel Dume, acum şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor, a avut contact cu un muncitor cu coronavirus care a lucrat la „ferma” sa din cantonul Parhida, acesta a scăpat de infectare şi, prin urmare, nu i-a contaminat pe subalternii de la serviciu. Informaţia a fost transmisă de purtătoarea de cuvânt a ABA Crişuri sub forma unei replici după ce BIHOREANUL a dezvăluit că Dume pune oamenii să lucreze pentru el şi în plină pandemie.
Muzeul Ţării Crişurilor respinge ideea că masa la care a scris poetul Ady Endre a fost restaurată greşit
Dreptul la replică
După 13 zile de la publicarea articolului despre deschiderea muzeului Ady Endre şi cinci zile de la publicarea premiului "Masa Critică", reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor au transmis vineri un drept la replică în care oferă toate informaţiile pe care şeful instituţiei, Aurel Chiriac, nu a putut să le prezinte în 28 februarie, la vernisajul expoziţiei.
Intervenţii la palatul Moskovits în urma unor infiltraţii provocate de un balcon înfundat
Dreptul la replică
Angajaţii Abed Nego au intervenit la începutul lunii februarie pentru a repara faţada palatului Moskovits Miksa din Oradea, aflat încă în garanţie în urma lucrărilor de reabilitare finalizate în 2018. Distrugerile, atribuite dintr-o eroare constructorului, au fost provocate de fapt de un balcon de la etajul al doilea al clădirii, a cprui scurgere fusese înfundată de către proprietar.
19 Februarie 2020, 19:00
Termoficare răspunde USR Bihor că tranzacţionarea certificatelor de gaze s-a făcut legal. Nicio vorbă despre demisia lui Necula!
Știri Oradea
Conducerea Termoficare Oradea a răspuns sâmbătă dimineaţă acuzaţiilor USR Bihor privind lipsa de transparenţă în procesul de tranzacţionare a certificatelor verzi către CET-urile din Timişoara şi Motru, conduse de administraţii liberale. Furnizorul de energie termică a trimis un drept la replică, prin care susţine că operaţiunile s-au făcut fără implicaţii politice, dar nu face însă nicio referire cu privire la cererea USR privind încetarea de îndată a mandatului managerului Stănel Necula, condamnat pentru acte de corupţie.
Replica deputatului Gherman: Nu sunt „un pensionar nesimțit”, ci o persoană absolut normală și civilizată
Dreptul la replică
Ca reacţie la editorialul „Un pensionar nesimțit”, apărut sub semnătura redactorului şef adjunct Adrian Criş, deputatul PSD Dumitru Gherman a trimis BIHOREANULUI o replică în care respinge criticile aduse, lămureşte circumstanţele pensionării sale, explică anumite chestiuni controversate, cum ar fi proiectul privind susţinerea persoanelor vârstnice de către urmaşi, şi neagă că va fi beneficar de pensie specială, câtă vreme nu va avea un mandat întreg de parlamentar.
02 August 2019, 16:01
Ministerul Dezvoltării reacţionează la acuzaţiile primarului Bolojan: Oradea nu poate primi alocări financiare mai mari, pentru că ar afecta alte municipii!
Dreptul la replică
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a transmis vineri un drept la replică cu privire la acuzaţiile lansate săptămâna trecută de primarul Ilie Bolojan, care a reclamat plafonarea nivelului maxim al finanţărilor pe care le poate atrage oraşul prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. În esență, reprezentanţii MDRAP arată că creşterea alocărilor făcute municipalităţii orădene ar afecta alte administraţii locale, în condiţiile în care obiectivul programului este tocmai reducerea disparităţilor dintre regiunile de dezvoltare.
02 August 2019, 14:19
Poeta Mihaela Dindelegan precizează: este inculpată pentru hărţuire, nu pentru hărţuire sexuală!
Dreptul la replică
Printr-un drept la replică adresat BIHOREANULUI, poeta Mihaela Dindelegan, fostă angajată a Primăriei Oradea, ajunsă în conflict cu un fost coleg de serviciu, de pe urma căruia a fost trimsă în judecată sub acuzaţia de hărţuire a respectivului, precizează că nu s-a pus niciodată problema existenţei vreunei hărţuiri sexuale, aşa cum greşit a menţionat premiul lui Bihorel.
28 Septembrie 2018, 18:28

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0972 RON
  • 1 EUR = 4.8582 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON