Preşedintele PSD Liviu Dragnea a avut, miercuri, o nouă intervenţie la Antena 3, unde a dat detalii despre tentativa de asasinat despre care a vorbit cu o zi înainte. În esenţă, acesta susţine că cei patru suspecţi l-au oprit în trafic, pe Bulevardul 13 Septembrie, din Capitală, cu două maşini fără numere de înmatriculare, susţinând că nu a sesizat nicio instituţie a statului.
Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, liderul PSD a spus că a început să primească mesaje de ameninţare, "pline de violenţă" încă de la câteva zile după câştigarea alegerilor, susţinând că, dacă la început ar fi fost voalate, la un moment dat au devenit descriptive, "cum o să fiu eu ucis, ce va păţi familia mea, apropiaţii mei". "Nu am dat importanţă prea mare, am zis că e furia pierderii alegerilor, numai că în luna martie această presiune a început să crească şi s-o simt din ce în ce mai agresiv. Observam că sunt privit cu o anumită insistenţă, că sunt filat, urmărit. Aproape de fiecare dată eram urmărit de o maşină. Cu timpul am început să observ indivizi care mă priveau cu insistenţă, care făceau tot posibilul să se asigure că eu îi văd. Tot timpul erau alţi indivizi, făceau gesturi, treceau degetul pe lângă gât, din luna aprilie. I-am atras atenţia prietenei mele, Irina, a observat că era şi ea urmărită. Era clar că se făcea o presiune asupra mea", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liderul PSD a afirmat că lucrurile s-au agravat în prima parte a lunii aprilie, anul trecut, atunci când a fost blocat în trafic.
"Eram într-un restaurant, s-au oprit la câţiva metri de mine, unul dintre ei a făcut semn cu mâna, unul a răspuns la telefon, apoi a închis telefonul, au plecat de acolo apoi. La câteva seri, era 11, 12 noaptea eram pe o străduţă pe 13 septembrie, au venit două maşini şi au încercat să mă blocheze şi am reuşit să îi pierd", a mai spus Dragnea.
Preşedintele PSD a mai spus că nu a sesizat instituţiile statului deoarece nu ar avea încredere în ele şi susţine că a primit informaţii despre cei patru "asasini" de la un prieten străin, care ştia că aceştia au misiunea de a-l asasina.
Aceeaşi sursă i-a spus şi persoana care a comandat acţiunea, Liviu Dragnea afirmând că acesta nu este Soros, aşa cum s-a interpretat din declaraţiile anterioare.
"M-am gândit dacă să vorbesc cu instituţii ale statului atunci, mă gândesc şi acum, că puteam să mă adresez unora care nu erau străini de asta. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă nici de moarte, nici de altceva, dar acum sunt ameninţări împotriva copilului meu. Ca să nu existe nicio confuzie, chiar dacă am o părere foarte proastă despre acest om (n.r, Soros), nu cred că are o implicare în această chestiune. (...) Un prieten străin mi-a spus că acei patru indivizi au avut această misiune, iar cele două maşini nu aveau numere de înmatriculare. Nu vreau să îl implic mai mult, atâta timp cât nu am făcut nicio sesizare. Important este că de atunci nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Am inclusiv în perioada asta o maşină care merge după mine. După Irina merge o maşină, a fost la ţară, chiar a mers în satul respectiv. Eu nu am făcut aceste afirmaţii ca să cer opiniei publice să mă creadă. Eu am fost întrebat şi am dat răspuns. Eu nu merg în instanţă, nu fac o sesizare cuiva. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru că mi-ar fi pus aceleaşi întrebări", a afirmat liderul PSD conform Mediafax.
Sursa citată mai notează că liderul PSD susţine că nu îşi plăteşte firmă de protecţie privată, deoarece nu are bani, iar de serviciile SPP a refuzat să beneficieze din cauza directorului instituţiei, Lucian Pahonţu, pe care l-a acuzat de implicare politică.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.