URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 27 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 de milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
10 Noiembrie 2022, 14:50

Doleanța premierului Ucrainei: „Am fi foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului” (FOTO/VIDEO)

Doleanța premierului Ucrainei: „Am fi foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului” (FOTO/VIDEO) (Inquam Photos / Casian Mitu)
Doleanța premierului Ucrainei: „Am fi foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului” (FOTO/VIDEO) (Inquam Photos / Casian Mitu)
Doleanța premierului Ucrainei: „Am fi foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului” (FOTO/VIDEO) (Inquam Photos / Casian Mitu)
Doleanța premierului Ucrainei: „Am fi foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului” (FOTO/VIDEO) (Inquam Photos / Casian Mitu)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, a spus, joi, la întâlnirea cu premierul României, Nicolae Ciucă, ocazionată de redeschiderea punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus (Suceava) - Krasnoilsk, că ucrainenii ar fi „foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului și ne-ar susține inițiativa de a exclude Rusia din Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră”, conform G4Media.ro. 

În același discurs, Denys Shmyhal a spus că Ucraina este deja recunoscătoare României pentru „susținerea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei”, adăugând că „România ne susține foarte activ în lupta împotriva agresorului, România susține ideea formării unui tribunal internațional, România ne susține pe parcursul Ucrainei spre viitor”. 

Site-ul G4Media.ro subliniază că recunoașterea Rusiei ca „stat sponsor al terorismului” ar presupune încetarea oricăror relații diplomatice dintre România și Federația Rusă. De altfel, președintele SUA a respins, în luna septembrie, o solicitare similară făcută de autoritățile ucrainene, care au cerut în mod repetat acest lucru și statelor UE, respectiv statelor din NATO.

Prezent la întâlnirea din teren, de la frontiera Vicovu de Sus – Krasnoilsk, premierul Nicolae Ciucă nu a răspuns în vreun fel doleanței omologului său, însă a vorbit despre relația dintre România și Ucraina. 

„Mă bucur foarte mult să îl revăd pe premierul Ucrainei, după ce am avut prima întâlnire în 26 aprilie, anul acesta, la Kiev, şi mă bucur să participăm împreună la acest eveniment de deschidere a punctului de trecere a frontierei dintre România şi Ucraina. Este un eveniment plin de semnificaţie, aşa cum a subliniat şi domnul prim-ministru, care atestă relaţiile şi solidaritatea dintre ţările noastre”, a declarat premierul Ciucă.

(Inquam Photos / Casian Mitu)

Nicolae Ciucă a spus, potrivit News.ro, că trecerea frontierei Vicovu de Sus (România) – Krasnoilsk (Ucraina) înseamnă practic „un punct de trecere a frontierei între Ucraina și Uniunea Europeană”. 

Cu o seară înainte, Guvernul României a aprobat oficial funcționarea noului punct de trecere a frontierei româno-ucrainene. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că este vorba despre primul punct dintre Ucraina și un stat UE care se inaugurează după începerea războiului din Ucraina. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5904 RON
  • 1 EUR = 4.9255 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON