URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2012, 15:54

Doi specialişti americani dezvăluie la Oradea strategiile şi secretele din campania electorală dusă de Obama şi de Romney

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambasada SUA în România, alături de Universitatea din Oradea, organizează o dezbatere între doi reprezentanţi ale celor două mari partide politice din SUA: Partidul Democrat şi Partidul Republican.

Joi, de la ora 10, în Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării (campus II, corp V), Donald Fowler (Partidul Democrat) şi Paul Pelletier (Partidul Republican) vor vorbi pe tema "Barack Obama şi Mitt Romney: Strategii şi secrete ale succesului în alegerile prezidenţiale americane din 2012".

La dezbatere sunt aşteptaţi să participe în special studenţi şi cadre universitare, discuţiile urmând să aibă loc în limba engleză. Cei doi strategi electorali vor explica mecanismele uneia din cele mai elaborate campanii electorale din lume, abordând subiecte precum rolul noilor mijloace de comunicare socială în dialogul cu electoratul (Facebook, Twitter, bloguri, myspace etc.), rolul cetăţenilor obişnuiţi şi cel al voluntarilor de campanie.

Totodată ei vor arăta şi elemente comune şi diferenţe între cei doi candidaţi la preşedinţia SUA privind abordarea politicii interne şi externe, în contextul crizei globale ori modul în care criza globală influenţează rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA.

Fowler şi Pelletier vor vorbi şi despre temele majore de campanie ale lui Obama şi ale lui Romney, dar şi despre cum va arăta politica externă americană după alegerile din 6 noiembrie, în funcţie de partidul candidatului care va câştiga.

Cu activitate în peste 36 de campanii electorale, Paul Pelletier este recunoscut ca unul dintre experţii de vârf din SUA în campanii electorale şi management în politică, mediu corporatist şi organizaţii non-guvernamentale. El este considerat unul dintre cei mai experimentaţi şi solicitaţi profesionişti în comunicare şi politică din SUA.

Donald L. Fowler a fost preşedinte la nivel naţional al Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA şi şi-a petrecut o mare parte a carierei în diferite funcţii din structura Partidului Democrat, inclusiv cele de director executiv al partidului, preşedinte de filială de partid şi director executiv al Convenţiei Naţionale Democrate din Atlanta din 1988. Fowler a activat în cadrul campaniei electorale a lui Bill Clinton şi Bob Dole.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@MăriePri
Măi forumistule, aştept cu nerăbdare scuzele, ba chiar îţi cer să le prezinţi, căci vorbim doar de o coincidenţă de nume.
Postat 17 Octombrie 2012, 14:07 de adriana
Pe tine cine te-a pus să scribăleşti?
Mai fată, care scribăleşti la Bihoreanul, eşti cumva "fecioara" lui Totorean aia care a lucrat în Primărie şi a făcut prostii cu col. Marin Sterian la împărţeala de terenuri furate de la oameni ? Dacă da, atunci eşti uşor de controlat de "meşterul" Chirilă şi vei fi încadrată cu succes la categoria "Criş Adrian", pentru a aduce bani la sediul de grup. Dacă nu, atunci ai scuzele mele !?! În rest, mai bine du-te în America şi uită de unde ai provenit.
Postat 17 Octombrie 2012, 13:34 de MăriePri
Un dolar pe cap de locuitor !?!
Au venit americanii să se angajeze în campaniile electorale ale celor mai bine reoprezentate forţe, pentru alegerile parlamentare din România. Cei doi sunt prieteni "foarte buni", dar nu sunt aşa de "buni" pentru a fi angajaţi în alegerile din USA. La noi, unul va consilia PDL pe mulţi bani, iar celălat va sfătui USL pe şi mai mulţi bani ... după care vor împarte profitul pe din două (!?!) Partea proastă e că banii, de fapt, provin din neimpozitarea unor afaceri de partid(e), adică din banii noştri.
Postat 17 Octombrie 2012, 13:27 de Carp III
mind in ass(hole)
te-a pus Lia Pop, sau Matiutza, sa scrii si tu un "articol" ? iti iei un 10 la faza asta ? mare studenta mai esti si tu, bine ca te-ai maritat, sa fii si tu maritata :)))))
Postat 16 Octombrie 2012, 17:48 de Luminita
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON