URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2022, 11:02

Doi elevi din Bihor au obținut media 10 la Bacalaureat! 

Doi elevi din Bihor au obținut media 10 la Bacalaureat!  (ilustraţie generică)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi elevi din județul Bihor au obținut 10 pe linie la examenul de Bacalaureat tocmai încheiat. Este vorba despre un absolvent de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” și un absolvent de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. 

Mai precis, primul a susținut și obținut note maxime la: Limba și literatura română, Istorie și la Logică, argumentare și comunicare. Cel de-al doilea zecist a primit note maxime la: Limba și literatura română, Matematică (examenul pentru absolvenți ai profilului de Științe ale Naturii), Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană.

Locul al treilea în clasamentul mediilor din județul Bihor este împărțit de doi elevi, ambii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, ambii cu medie de 9,91. 

Urmează în top doi elevi cu media 9,9, unul de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și celălalt de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”. 

Un singur elev de la un liceu sau colegiu din afara Oradiei a intrat în top 10. Este vorba despre un absolvent de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, care a obținut o medie de 9,88 și este al șaptelea în clasamentul pe județ.

Conform unei informări transmise de Inspectoratul Școlar Județean, rata de promovare înainte de contestații în Bihor este de 73,65%. Dintre cei 3.595 de candidați înscriși, s-au prezentat 3.495 să susțină probele (adică 97,21%), iar dintre aceștia au promovat 2.574.

Dintre cei care au promovat examenul, 2.467 sunt elevi din promoția actuală, iar 107 din promoțiile anterioare. 

IȘJ Bihor mai transmite că doi elevi au obținut medii de 10, 623 de candidați au obținut medii între 9-9,99, 808 candidați au obținut medii între 8-8,99, 642 de candidați între 7-7,99, iar 499 de candidați au obținut medii între 6-6,99. 

Contestații se pot depune azi între orele 12 și 18. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 1 iulie 2022.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat în Bihor sunt disponibile aici!

La nivel național, rata de succes la examen a crescut cu 5,5%, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani, înainte de soluționarea contestațiilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211 - comparativ cu 2021. Rata de promovare la nivel național, înainte de contestații, este de 73,3%.

Rezultatele detaliate ale sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, la nivel național:
(sursa: Ministerul Educației)

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Interesant dar irelevant!
E interesant si bravo lor. Daca au reusit notele astea fara meditatii si spagi/"interventii", atunci bravo!______________________ Ceea ce ar fi interesant din partea lui Ebihoreanul este sa faca o analiza comparativa atat la nivel de Oradea si jud Bihor cat mai ales la nivel de Oradea vs. alte municipii din Romania si jud. BH fata de alte judete din RO. Notele astea de 10 is exceptii de la regula. Rata generala de promovabilitatea in Oradea si BH fata de alte municipii si judete, locul scolilor din Oradea si jud Bihor intr-un top national, cauzele diferentelor etc...astea sunt teme de discutat. Nu cati de 10 sunt. Degeaba is 1000 de elvi cu 10 in Oradea si 50 in Cluj, daca in Oradea is 1 milon de copii cu nota 5 iar in cluj 3 milioane cu nota 8. Imi aduc aminte, cand eram tanar, ca la mine la liceu (in Oradea) aveam colegi care nici nu stiau limba romana. Multi au plecat afara, in Vest (cum sunt si eu), iar cei care au ramas in Oradea / Romania, s-au angajat doar in firme unde oricum nu te angajeaza daca ai nume romanesc/mixt :)). ____________ Asta trebuie sa vedeti voi: CARE E CALITATEA genereala a invatamantului oradean si Bihorean....nu povesti cu exceptii de la regula. Dar romanul, pe langa ca e ignorant (a se citii p*st), e si mandru. Oricum platiti taxe prostilor ca primiti ce meritati. Bine ca am plecat si eu.
Postat 27 Iunie 2022, 11:50 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON